Hozzászólok Aktív témák

 • mephi666

  veterán

  számomra pont érthetetlen, hogy (főleg) gyerekeknek szóló játékoknál miért erőltetik a digitális terjesztést? a gyerekek általában annak örülnek, ha valami kézzelfoghatót kapnak, amit bontogathatnak, majd örvendezhetnek? :U vagy ez olyan hatalmas költséget jelent nekik, hogy spórolni akarnak rajta? végülis nem ők a máltai szeretetszolgálat, hanem csak egy profithajhász kiadó... (megválaszoltam a kérdésem?)

  ui: gonosz dolog, ha egy steam-hez hasonló disney-s felületet rittyentenek, ahol donaldkacsa és mikiegér 3d-s változata ösztönözheti a fiatalokat vásárlásra (apu-anyu pénzén) ...pedig szerintem valami hasonló lesz a vége... :( ...és akkor nem is kell elmenni a boltig, hanem az ősök hitelkártyájával be lehet vásárolni kényelmesen... gyorsan be lehet tömni a gyerek száját, az biztos... (a kiadók meg tán jól látják ezt?)

  "Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

 • Archer

  őstag

  Nem tartom egy előnyös lépésnek, a Disney játékok pont a fiatal(abb) korosztályt célozzák meg akiknek megveszik a szülei a dobozos játékot, becsomagolják, az kibontja és már a szép doboznak is örül mint majom a farkának, nem hogy ott letöltögessenek.

  Mod: megelőztek

  [ Szerkesztve ]

  Beszélni már gyerekkorában megtanul az ember. Hallgatni csak sokkal később.

 • Tutu7030

  veterán

  Csak egyetérteni tudok az előttem szólókkal.
  Hiszen nem csak a gyermek örül,amikor bontogatja a csomagot,hanem a szülő is örül a gyermek örömének.

  Ezután meg:
  "Eríggy fijam, ott a zajándékod a zasztalon!
  Apa,apa!Nincs is semmi az asztalon!
  Ejj fijam! Há kaccsód be a monitort!"
  :))

  LG Optimus G E975 v20 -> LG G4 H815 V29a-EUR-XX -> Huawei Mate 9(MHA-L29)

 • Morden24

  nagyúr

  Igen, itt a lényeg az, hogy a moziban/tévében/gépen látott Dizni mese után nem kell elcsalni a muterékat a boltba (mert ne felejtsük el, a célcsoportnak ezt kell tennie legtöbbször), elég leültetni 5 percre a gép elé, és máris mehet a bömbi.

  És amúgy igen, a fizikai hordozó kurvanagy plusz költség, mert nemcsak magát a gyártást kell megoldani, hanem a régiókba jutó mennyiséget, priorizálást, egyszóval a komplett piackutatási és logisztikai részét is el kell végezni.

  A becsomagolt cuccban meg ugyan igazatok van, de tartok tőle, hogy a legtöbb esetben a gyerek konkrétan KÉRI a Diznis játékot, nem pedig a szülő megy utána a dolognak. Ebben az esetben meg nem hiszem, hogy sok szülő mondaná, hogyaszondja "Nem kapsz te Dizni dvd-t fiam Bendegúz, Táltos Paripám 2-őt kapsz, mert azt be lehet burkolni a csomaglolópapírral" :D

  Plusz gondolat: Lehet, hogy ez a kicsomagolás-örömködés kapcsán felmerülő furcsállás pont olyan, mint amikor néhány évvel-évtizeddel ezelőtt az "öregek" nem értették, hogy a fizikailag használható játékok, mint bicaj, focilabda, repülőgépmodell, Lego helyett hogyan élvezheti a kölyök azt, hogy csak lófitty fények kergetik egymást egy apró tévén. Valószínűleg a mostani kölkök pont tesznek rá, hogy mennyire kell letépni a csomipapírt a dobozról, csak mi próbáljuk a régi örömeinket megfeleltetni az ilyen szitukra.

  Gondolom ezt azért, mert a Dizni azért nem az a cég szerintem, aki elfelejti, hogy hogyan lehet a legjobban eladni dolgokat az aprónépnek.

  Sectumsempra - For Enemies

 • Archer

  őstag

  Érdekes megközelítés, lehet benne valami.

  Beszélni már gyerekkorában megtanul az ember. Hallgatni csak sokkal később.

 • Necroman_Mk2

  senior tag

  Valahogy meg tudom érteni a Disney döntését, mivel ők leginkább a saját licenceik megjátékosított változataiból tartják el magukat. Ezek pedig általában nagyon középszerűre sikerülnek, így a teljes verzióért sok is az a 10 000+ forintnyi ár.
  Ha viszont letölthető játékként a technikai megfelelés helyet jobban rá tudnak koncentrálni a játékélményre, másfelől a Morden által is említett kieső költségek miatt olcsóbban tudják adni a játékokat. Főleg, ha a SOE-hoz hasonlóan ők is csinálnak egy Free Reals / Clone Wars Adventures szintű játszóteret - márpedig egy online Disneylandben HATALMAS potenciál van!

  Persze a sokat dicsért Pure meg a kreatív Split/Second és társai miatt ez kár, de remélelem, hogy fölvásárolja őket valamelyik kiadó vagy átmennek független csapatba ;)

  "Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"

 • HS 2142

  őstag

  Szerintem inkább ez áll a háttérben, vagyis megkezdődtek a tisztogatások, leépítések a játékkészítő részleg vesztesége láttán és kalkulálnak, hogyan lehetne még olcsóbban elkészíteni a továbbra is futószalagon érkező játékokat és mivel a minőség nem valószínű javulni fog, a bevétel még ennél is lejjebb csúszik, így ez a lépés elkerülhetetlenné válik és majd hozza a további studió bezárásokat és elbocsátásokat.
  Vagy akár történhet az is, hogy a kiadott termékek minősége gyorsan felfelé lendül, de azért ennyire nem akarok naívnak tűnni. :U

  I am...the architect of my own destruction...So this is it. What is written in the timeline cannot be changed.

 • cskamacska

  addikt

  Nem a világnak az ő vége jött el, csak költségracionalizálnak. Multik szoktak olyan olyankor is amikor nem kéne. :)
  Digitel terjesztés meg lényegesen olcsóbb, sőt, adott esetben még jobban is le tudják fedni a piacaikat.

  "Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"

Hozzászólok Aktív témák