Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Az a ninja monk még mindíg nagyon bénácska. Mint a gépfegyver íj. A többi awsome. :)

  Vissza kell vinnem pár kazettát.

 • Ilsyde

  őstag

  Teny, hogy vannak idiotan kinezo kepessegek. Varazslo a legrosszabb, erosen protoss technologia beutese van az archon formanak, a sugarnyalaboknak, erotereknek stb.

  A latvanyossagon kivul szerintem foleg arra mentek ra hogy jol meg lehessen kulonboztetni egymastol a kepessegeket (ha meglatsz valami effektust akkor azonnal tudd hogy melyik kaszt csinalja es pontosan mi az a skill). Ilyen szempontbol hibatlan.

 • Lehet, hogy maradi pöcs vagyok, de azt mondom, ha a Diablo 2 skilljeit és képi világát hozták volna el új grafikus motorral, az nem kicsit jobban ütne mint ez. No de valószínűnek tartom, hogy ez is el fog minket szórakoztatni jó pár évig. Megyek és addig is zúzok egyet a hammerdinemmel :DDD

  Vissza kell vinnem pár kazettát.

 • UnSkilleD

  senior tag

  május 15 már nincs messze...

  "Az internet olyan, mint az MTV: annak idején az MTV nagyon trendi volt, aztán hirtelen elavult” - Prince

 • Apika

  Közösségépítő

  Bizony! Már csak másfél hónapot kell várni rá, és itt lesz végre! :K

 • Lengyi

  aktív tag

  Iszonyat ütősnek ígérkezik! Kár, hogy nem telnék be napi 1-2 órányi játékkal, ezért ki kell hagynom :(

  [ Szerkesztve ]

 • ddekany

  addikt

  Látom az ellenfél azóta is 0 életösztönnel rendelkeznek, azaz nem próbálja kikerülni a szopatásokat. Elvonul szorosan a zombifal mellett, belegyalogol a sáska felhőbe, stb. (Legszebb, amit itt még mondjuk konkrétan nem láttam, mikor D1 és D2-ben állnak a felgyújtott területen az ellenfelek, és szép lassan halálra sebződnek.) Mondjuk lehet, hogy a játékélmény rovására menne, ha nem lennének sík hülyék... csak hát eléggé illúzióromboló.

  Arra pláne kíváncsi leszek, hogy hirelingek is még totál öngyilkosok-e... ("Úristen gyere vissza, váááá!" és futás hátrafelé, hogy kihúzd. Ha ismerős.)

  [ Szerkesztve ]

 • leslieke

  Jómunkásember

  Nagyon látványos és már csak 1.5 hónap. :C

  A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!

 • GeryFlash

  addikt

  Látványosak, remélem azért ez azért szemléltetni akarta csak a kéepsségeket és azért erősebb lesz az AI... várós nagyon

  Több mindent, kevesebb semmit!

 • Bazzzs

  senior tag

  Nagyon szépek és hangulatosak ezek a helyszínek. Az a havas táj szerintem a kedvenc részem lesz :C

  Battlelog: theSaint87 | BattleTag: theSaint#2596

 • ddekany

  addikt

  Pedig valószínűleg az a végleges AI volt. Ha pl. megpróbálnák elkerülni a zombifalat az ellenfelek, akkor eléggé haszontalan lenne az efféle skill, tehát nem is rakták volna be. Ha belegondolsz, D1-2-ben is erősen erre építettek a skillek, hogy nem vette őket figyelembe az ellenfél, hanem csak azt nézték hogy hol van fal, meg hol van a kiválasztott célpont. Amúgy ezt a játékosok 90-sok %-a úgysem veszi észre.

 • Jani18

  aktív tag

  jó lesz

  [ Szerkesztve ]

  "Valaminek a fele is több mint a semmiből az egész" | Rock, metal topic: http://tinyurl.hu/XUsr/ https://www.twitch.tv/mazodox

 • tdd587

  őstag

  Azért ez tényleg elég feltűnő. A hős rohangálja körbe az ellenfelet, azok meg csak forgolódnak és meghalnak 1-3 másodperc alatt.

  Valami forradalmit kellett volna itt csinálni, hogy okos harcrendszer legyen, mert ez így pont olyan, mint volt. Mindenféle egymásrahatás nélkül hadonásznak a pixelek és amikor HP = 0, akkor diablósan szétfröccsen az ellen. Blokkolás, hárítás gondolom szintén nincsen, még elemi szinten sem.

  Life is too short for boring Hi-fi. Danes don't lie.

 • Remélem azért lesz szopatós ellenfél. Pl valami mage aki rádnyomja az iron maident. Bár a kettőből azt is kiszedték egy peccsel... Puhapöcsűeknek fejlesztenek :DDD

  Vissza kell vinnem pár kazettát.

 • tdd587

  őstag

  Engem inkább az szomorít el, hogy még mindig csak itt tartunk. Idő lett volna bőven kitalálni valamit és élővé varázsolni a harcokat. Ha már csak harcból áll az egész játék. De ahogy látom még mindig a régi aprítós recept van csak és a színes effektek alatt nincsen semmi, csak egy HP csík. Azaz gömb.

  Mindegy, biztos jó lesz azért. De úgy megnéznék 10 év után egy olyan aprítós játékot is, ahol számolnak tömeggel, impulzussal és úgy egyáltalán az ellenfelek nem a levegőben hadonásznának csilli-villi effektek mellett, hanem valami interakcióba is lépnének egymással. Szépen ki lehetne ezt dolgozni, csak akarni kellene. És akkor mindjárt másképp állna hősünk egy 3 mázsás monsztához, mint 15 darab derékig sem érő ugráló micsodához.

  Life is too short for boring Hi-fi. Danes don't lie.

 • ddekany

  addikt

  "Azért ez tényleg elég feltűnő."

  Azért itt átlagember pistikére kell gondolni. Nem hiszem, hogy ez a gond valaha megfogalmazódott benne. Amúgy elég kemény lenne ezt leprogramozni... és egyáltalán nem biztos, hogy mint játék élvezetes lenne az eredmény, ill. hogy mennyire adná azt, amire a Diablósok számítanak. Ha nem tudod terelgetni a dögöket, mert állandóan variálnak... főleg ha ott az eszesebb főnökük aki parancsokat ad nekik (hm... nem is rossz játék elem), az egy stílusában más játék lenne valószínűleg. De nem tudom biztosan... ki kéne próbálni, csak azt hiszem egy pöttyet megszenvednék egy ilyen AI megírásával, vagy leginkább beletörne a bicskám... vagy milliomossá válnék...

  Amúgy... átlag pistikét még az sem érdekli, hogy a különféle számok mit jelentenek, holott azok pumpálása lenne az egyik lényegi elem. Ezt onnan tudom, hogy ezek a játékok szinte soha sem dokumentálják érdemben a jelentésüket, és ez néhány fanatikuson kívül senkit nem érdekel... (A fejlesztőket sem érdekelte... Sőt, jobbat mondok, ők sem ismerték a szabályokat, hiszen rendszeresen hibás adatokat jelenítenek meg a karakterlapon, amiket nem is javítanak, mer' minek.) Na, hát ennyit az igényekről. Azért remélem most legalább önmagukkal szemben igényesebbek voltak.

  "Valami forradalmit kellett volna itt csinálni"

  Ezek a csépelős játékok hasonlóan fejlődnek mint a Windows... azaz, aki értelmesebb, annak már 10-15 éve is látszott, hogy mik a felesleges elcseszések benne ill. a hiányosságok, de ezeket inkább apránként csöpögtetik, érthető üzleti megfontolásból. (Mondok példát... Senki ne mondja, hogy a D1 fejlesztőinek nem volt idegesítő, hogy nem lehetett lenyomva tartani az egérgombot a támadáshoz, hanem az újra és újra le kellett nyomni. De ezzel vártak a D2-ig... illetve a gonosz fan-ok csináltak autoclickert, he he he...) A D3-ról is ez a benyomásom... kigyomláltak néhány dolgot, ami a D2 idejében is már nyilvánvalóan béna volt, meg úgy általában mintha sokkal jobban odafigyeltek volna ez alkalommal. (Ezek egy részét már eleve megcsinálták a Torchlight, Titan Quest, Din's Curse és társaiban, tehát ciki is lett volna őket visszatartani.)

  Ja, amit te akarsz, blokkolásokkal (gondolom rendesen animálva), rohadt nehéz lenne megírni, szerintem nem is tudnák megcsinálni. Vagy, ismét, más stílus lenne. Overgrowth kb., de ott te, a játékos blokkolsz meg térsz ki, és nem kell a statisztikai kimenetelnek egy számnak megfelelnie, ami a karakterlapodon van. És ennek megfelelően ha sokan odajönnek hozzád, megnézheted is nézheted magadat mint igazából is, mert hisz amíg az egyiket blokkolod a másik levág.

  [ Szerkesztve ]

 • tdd587

  őstag

  A más stílus lenne dologgal egyetértek. Hogy lehetetlen lenne megírni, azzal nem feltétlenül. Egyrészt a szörnyeknek túl sok dolgot nem csinálnak és annak is a fele mágia/távolsági fegyver. A közelharc pedig úgy néz ki, hogy típustámadásokat kell bevezetni a lény méretétől függően (a hős mérete ugye fix). És kell kb. a bal egérgomb mellé egy jobb egérgomb, ami a támadás helyett blokkolna. Én két dolgot hagynék az AI-ra: az egyik az lenne, hogy mire mi a reakció, a másik meg egyfajta önálló képesség az életbenmaradásra. Ezzel végre értelme is lenne a passzív képességeknek, nem csak annyi, hogy valami szám, ami valamit mér 20%-al nagyobb.

  Animálni sem lenne annyira nehéz, ezt már évekkel ezelőtt megoldották a prince of persia sorozatban elég változatos mozdulatokkal és kivégzésekkel. Ott is azt volt a trükk, hogy amikor támad valaki és az sikeres, akkor az ellenfél reakciója automatikusan összekapcsolódik a támadó animációjával és egy darabig együtt mozognak. Ez persze egy csomó kérdést felvetne, ami olyan diablósan szar most persze. Például mi legyen a tömegjelenetekkel? ...tényleg olyan zavaró lenne, ha kiderülne, hogy 10 zombi halálos ellenfél, mert egyszerűen élve megesznek, míg egyet-kettőt valószínűleg még én is lecsapnék egy baltával? Szerintem ezt még lehetne számoltatni a géppel, hogy hány kezet lehet blokkolni, mielőtt jön az anim, hogy az egyik megragad és beleharap egy szép nagyot hősünkbe. Ami úgy nézne ki, hogy sok zombi kis helyen is elfér, aztán ha támadnak, akkor kb. 4-5 kézbe lehet beleblokkolni, amelyik meg nagyon oldalt/hátul van, annak meg jár a piros pont vér és jön egy fix animáció a sikeres támadásról. Amit a páncél vagy megfog, vagy nem. Mindjárt lenne értelme távoltartani az ellenfelet. Vagy bele tűzlabdázni a tömegbe. Vagy oszlatni. Vagy gondolkodni azon, hogy milyen képességet kell használni egy 10 fős zombi sereggel szemben ahelyett, hogy valaki kiszámolja és felteszi a netre, hogy egy barbár ha így csinálod, akkor maxot sebez és más nem számít, más nem is kell, csak nyomva kell tartani a bal gombot és kész.

  5 év fejlesztési idővel én ezt tesztelgetném ki precízre, és mindjárt lenne blokkolási anim arra is, hogy tizen ütnének meg éppen, de a barbár kihúzza magát a bajból. Meg hihető támadás anim arra, amikor egy 300 kilós dögöt kell ledönteni a lábáról.

  Life is too short for boring Hi-fi. Danes don't lie.

 • ddekany

  addikt

  "Hogy lehetetlen lenne megírni, azzal nem feltétlenül."

  Az AI-t jobbra nyilván meg lehet írni (ha akarnák). Legalább hogy ne másszon bele sebzős területekre, ill. meneküljön ki belőle. Ha viszont igazán élethű viselkedést akarnánk, kb mintha mindegyik szörny mögött egy játékos lenne, alkalmazkodást (mint pl. taktika váltás annak láttán, hogy mit nyomsz), csapatmunkát, az nehéz ügy.

  "És kell kb. a bal egérgomb mellé egy jobb egérgomb, ami a támadás helyett blokkolna."

  De azt reflexre nyomnád, mikor valaki üt? Mert az teljesen másik stílus... meg más nézetet is kívánna (hátnézőset pl.).

  "Én két dolgot hagynék az AI-ra: az egyik az lenne, hogy mire mi a reakció, a másik meg egyfajta önálló képesség az életbenmaradásra."

  Játékprogramozásban az útvonalkeresést is AI alá sorolják, szóval még sok mindent hagynál rá. Életben maradás terén meg ezekben a játékokban minden ellenség fanatikus öngyilkos merénylő, mivel 1 HP-n nyilvánvalóan esélytelenül sem gondol futásra. Megjegyzem állati idegesítő egy ilyen játékban, mikor elfutnak az ellenfelek, szóval ez nem baj.

  "Animálni sem lenne annyira nehéz, ezt már évekkel ezelőtt megoldották a prince of persia sorozatban elég változatos mozdulatokkal és kivégzésekkel. "

  De az nem afféle ügyességi játék, ahol te szorosabban kontrollálod, hogy mikor/hogyan ütsz, védekezel, stb? Mert pont az a lényeg, hogy itt viszont a számokból adódik egy esély, hogy te eltalálsz valakit ill. hogy téged eltalálnak, tehát itt utólag kéne arra komponálni egy animációt, amit a a gép "kikockázott". És persze olyat, ami nem úgy néz ki, mintha mindenki a levegőt csépelné, tehát keresztezed a másik kardját, elhajolsz stb. Az azért közel sem egyszerű, de leginkább lehetetlen, feltéve hogy Diablo-szerű marad a játék. Igazából akkor nem is látnál sokat ebből.

  "Ez persze egy csomó kérdést felvetne, ami olyan diablósan szar most persze. Például mi legyen a tömegjelenetekkel?"

  Igen, ilyenekre utaltam. Hogy az amúgy is "diablósan szar", amire lehetetlen animációt húzni... ezek erősen absztrakt játékok, elég specifikus játékelemekkel, így nem cél ilyen téren a valóság utánzása. Ettől függetlenül persze érdekes lenne egy ilyen projekt... de tán nem véletlen, hogy nincs ilyen. Vagy csak nem tudok róla?

 • tdd587

  őstag

  Én először számoltatnám ki az eredményt, és aztán az animot hozzá. Gondolkodtam rajta és először valami olyan kísérleti modult építenék, ahol áll egy játékos karakter a képernyő közepén és csépeli mindenféle szörny mindenhonnan. Erre kérnék mozgásfázisokat a grafikusoktól ami néhány iteráció után úgy nézne ki, mint amikor brad pittet ütik vágják a trójában, de el nem találják (jobb példa nem jutott eszembe). Ha ez megvan és nagyon nem akad meg az anim (ez azért elég feltételes, mert egy elhajlás után megint 30 féle dolog történhet, amit máshogy kell folytatni animálás szempontjából, mintha éppen csak ácsorogna a karakter), akkor mennék rá arra, hogy mi van akkor, amikor a user is kattingat. Szerintem ezt csak úgy lehetne értelmesen megcsinálni, ha a támadó fél animja összekapcsolódna a megtámadottal és együtt mozognának kicsit. Ez akkor lehet reménytelen, amikor többen vannak egyszerre és mindenki támad. Erre hirtelen felindulásból azt csinálnám, hogy az AI okosan csak akkor és úgy támadjon, hogy minden folyamatos lehessen. Szóval valami ütemezést vezetnék be, amibe bizonyos időpillanatokban lehet csak eseményt aktiválni. Akkor ez úgy nézne ki, hogy 5 zombi támad egyszerre, karakter éppen idle, és tegyük fel hárít mindent, tehát kell egy anim, ami nagyjából pajzzsal félreüti az összes kezet. Amíg ez történik más nagyon ne csapkodjon (hiszen ebben a körben minden támadás kivédve). És így tovább.

  Ez a klikkelő háborúból jóval megfontoltabb, de látványosabb és interaktív harcot eredményezne, ahol ugyanúgy kockadobás dönt mindenről, csak éppen egy ütemezés szerint (majdnem körökre osztva). Szóval ha el is vetjük az ügyességi játék részét, még akkor is marad benne hely bőven arra, hogy ne sok cséphadaró álljon egymással szemben, amik ütik a levegőt és egyszer csak szétfröccsennek, amikor HP = 0.

  Amúgy érdemes ezt megnézni, meg ezt. Messze nem tökéletes, de nem is a golden axe szintjén van még mindig, mint a diablo.*

  Persze ez mind csak gondolatébresztő, és kb. olyan, mint beírni egy civilization topikba, hogy milyen gáz már, hogy egy modern hajónak is egy évszázadba kerülhet megkerülni a földet (játéktechnikai okokból), vagy hogy mi köze a környező búzamezőknek ahhoz, hogy egy város népessége növekszik-e vagy sem a XX. században pl.

  *: nagyon hangulatos a barbár videó amúgy, de egyben nagyon illúzióromboló is, ahogy körbevették, ütik-vágják a levegőt körülötte, de nem történik semmi, erre ő is csapkodni kezdi a levegőt és (csak az alacsony HP miatt) hullanak az ellenfelek. Most ha trollkodni akarnék azt mondanám, hogy már a golden axe-ban is volt olyan, hogy ha megütnek, akkor elalél a karakter egy picit.

  [ Szerkesztve ]

  Life is too short for boring Hi-fi. Danes don't lie.

 • ddekany

  addikt

  Egy ilyen Diablo-szerűségben van egy kupac képlet, amiből adódik, hogy mire mikor mennyi az esély (hogy eltalálnak, hogy egy adott sebzést kapj, stb). Ezeket azért nem triviális jól belőni (és most tekintsünk el attól, hogy a legtöbb RPG-ben erre látszólag kb semmi energiát nem fektetnek... vagy sík hülyék...), hát még ha van olyan plusz megkötésed, hogy reálisnak kell lennie annyira, hogy aztán animálható legyen. Ha meg ezt a megkötést nem nézed, és utólag akarsz rá animációt húzni... akár csak úgy, hogy lokálisan csalsz, de hosszútávon próbálod a statisztikailag elvárhatót hozni... Az szerintem halál, a büdös életben meg nem írod. Plusz mivel minden piciben és gyorsan történik és tömegesen, nem is sok látszana belőle.

  Amúgy én nem is ezt firtattam, csak hogy belemásznak mindenféle sebző dolgokba az ellenfelek, meg úgy általában iszonyat kiszámíthatóak és ostobák. Azaz az adott igen absztrakt szabályokat sem használják ki. És hogy vajon ha ezen változtatnának, az jobb vagy rosszabb Diablo-szerűséget adna.

 • tdd587

  őstag

  Lehet túl idealista vagyok a kérdésben és ha ez mind meglenne már, akkor meg abba kötnék bele, hogy a hullahegyen gázolva miért nem botlik meg a karakter. Ahogy egy FPS-ben is fura, hogy a karakter konstans futva lebeg a föld felett és csak úgy siklik hátrafelé lefelé is a lépcsőn...

  Valószínűleg jó lesz ez a diablo úgy is, ahogy most lesz. A lényeg, hogy sok haszon legyen belőle, mert akkor lesz 4. rész is majd a következő 15 évben még.

  Life is too short for boring Hi-fi. Danes don't lie.

 • ddekany

  addikt

  A Diablo stílus egyszerűen nem arról szól, hogy szimuláljuk a valóságot, ilyen egyszerű... Ha ilyesmire törekedünk, akkor inkább valami hátulról nézős low-fantasy kéne.

Hozzászólok Aktív témák