Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • KROK640

    veterán

    válasz makoss #6028 üzenetére

    Amúgy exnőmnek már 2007-ben 1 Gigabitje volt (jó helyen lakott és nagy torrentguru - ő javított nekem is arányt), aztán a 2010-es években pedig 10 Gigabitje (NIFI).

    És itt, és ezen tapasztalatok alapján meg kell jegyezzem, hogy a gyors net nem minden, még ha van hozzá alkalmas modem/router akkor sem.

    Egy átlagos 5400-as HDD írási sebessége tartósan 40-50MB/s, vagyis akár egy 500Mbites netnél is lehet a HDD a szűk keresztmetszet (saját tapasztalat!), még akkor is, ha jó sok L3 cache van a prociba (ez a másik amire menj rá, Broadwell és hasonló Xeonok jók erre, 4-6-8 mag (2× ennyi szállal) --- X99 chipset, és van hozzájuk olcsó ECC RAM, 32-64GB is fruttiért van --- egy jó VGAval brutál játékgépek is lehetnek). Mert amikor eléred a limitet, akkor az van, hogy a letöltési sebesség lelassul, kidobálja a szálakat, és idő még visszaszedi (miután a HDD behozta az óriási hátrányát). Szóval ha optikát akarsz és tényleges gyorsulást, akkor a géped is hozd szintre.
    Akár azzal, hogy letöltésre (bár SSD-n nem szerencsés) behúzol egy jó nagy és gyors (M2-es) SSD-t. Azzal a kompromisszummal megállapodva, hogy 3-4 éven belül eldobhatod, ha torrentezel rajta.

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák