Hirdetés
- RoadCraft - Akár négyen is játszhatunk a teljes változattal
- World of Tanks - MMO
- PlayStation 5
- EAFC 25
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- S.T.A.L.K.E.R. - StalkerSoup és Narodnaya Solyanka
- Előrendelői előzetesen a WUCHANG: Fallen Feathers
- Last Epoch
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Cathfaern #11 üzenetére
annyit tennék hozzá, hogy bár nagyon ritka, hogy valaki perel, de volt már rá példa, hogy a perelő javára döntött a bíróság.
(#12) wjbhbdux: abból indult ki, hogy az Oculus esetében aligha van, ami megalapozna egy pert, és felmerült, hogy egyáltalán elméletileg lehetséges-e.
-
wjbhbdux
veterán
ti miről beszéltek? az oculus kickstarteren az első devkitet ígérték a támogatóknak, és azt RÉG meg is kapta mindenki, most már a második devkit megy ki azoknak akik azt megrendelték pár hónapja.
-
Cathfaern
nagyúr
Én is így gondoltam, de utánanéztem a kickstarter szabályzatában, és igaza van gbors-nak:
"Is a creator legally obligated to fulfill the promises of their project?Yes. Kickstarter's Terms of Use require creators to fulfill all rewards of their project or refund any backer whose reward they do not or cannot fulfill. (This is what creators see before they launch.) This information can serve as a basis for legal recourse if a creator doesn't fulfill their promises. We hope that backers will consider using this provision only in cases where they feel that a creator has not made a good faith effort to complete the project and fulfill." (forrás)
Szóval a projekt gazda köteles leszállítani azt amit rewardként megígért, vagy visszatéríteni a pénzt. Viszont a kickstarter ebbe a részbe már nem szól bele (nem is szólhat, hisz nem nála van a pénz), így refundot se ad, per útján érvényesítheted az igényedet a projekt gazda felé. Illetve csak a rewardot kell leszállítania, a projekt végtermékét nem. Bár ez nem általános, de ha pl. egy játékfejlesztésnél nincs rewardként a teljes játék, csak mondjuk béta teszt, meg bögre meg póló, akkor ha azokat leszállítja, akkor tisztázta magát, hiába nem készül el a játékkal soha.
-
boost
veterán
De, felmenti. Simán megoldható, so"t, nem is egy alkalommal megtörtént, hogy felvették a lóvét, állítólag dolgoztak rajt, majd bejelentették, hogy elfogyott a pénz, nem csinálják tovább, stb..
Kickstarteren alap, hogy NEM KÖTELESEK leszállítani az ígért terméket. Sose a produktumba fizetsz pénzt, hanem az azon való munkába. Benne van a szabályzatban, amit elfogadsz, amikor pénzzel támogatod a projektet.
-
ennyire azért nem szélsőséges a dolog. az, hogy adományozol, még nem menti fel a támogatott céget azon kötelessége alól, hogy a megígért terméket / szolgáltatást szállítsa. polgári peres úton meg is támadhatod , ha nem szállít (a projekt gazdáját, nem a kickstartert), az más kérdés, hogy ha lesz is eredménye, akkor mennyi idő alatt.
sajátos ez az Oculus eset:
a) nyilván nem ígértek olyasmit a kampányban, hogy nem fogják eladni a terméket egy nagy cégnek - jogi alapja nehezen lenne egy pernek szerintem
b) viszont nehezen vitatható, hogy ez a tranzakció azoknak az embereknek az "elárulása", akik egy független termékfejlesztőt támogattak - morálisan azt gondolom, hogy nekik visszajárna a pénzük
c) és ismét csak viszont, hogyan lehet elítélni egy kis céget azért, mert igent mond egy ilyen irdatlan vételi ajánlatra? kíváncsi vagyok, hány ember nem tenné ugyanezt a helyükben...(rész)megoldás lehetne, ha a backereket nagyvonalúan befektetőként kezelnék, és pl. a termék (ill. egyéb ígéretek) leszállítása mellett visszafizetnék a támogatói összegeket. szerintem könnyedén beleférne, és teljesen más arca lenne az egésznek.
-
wolfman
veterán
Hát, ha majd pár éven belül lecseng a FB láz, vagy annyira sokoldalú lesz, hogy az embereknek majd valami zártabb kell, a FB nem fog kitermelni pénzt (az olajkutak is kiapadnak egyszer), addig kell valami alternatíva.
-
nghost
tag
mégis mit nem lehet azon érteni: közösségi (értsd bárki által támogatható) és nem FB által finanszírozott projektről van szó. legjobb tudomásom szerint eleddig a fejlesztőkön kívüli támogatók sem kaptak semmit a kezükbe, holott messze nem ezt ígérték. én teljességgel egyetértek a felháborodókkal.
-
Norb€€€
aktív tag
Én sem értem mi ez a nagy sírás körülötte. A Facebooknak legalább köztudottan van pénze, nem fog emiatt behalni a project. És biztos, hogy nem a miatt vették meg, hogy eldobják az egészet. "A nagy multik felvásárolják a világot és marionettbábúként kezelnek minket" ripacskodás megy csak megint.
-
Sident96
tag
Jogos alapon követelik vissza a pénzüket, vagy egyszerűen csak nem tetszik nekik, de törvényileg nem kötelesek vissza adni a pénzt?
-
ng0ofy
KORREKTOR
Eltelt pár hét a bejelentés óta, ennyi idő alatt rájöttem, hogy nem olyan nagy gond, hogy a Facebook felvásárolta a technológiát, mint amekkorát csinálnak belőle. Szerintem a Facebook ezt újabb láb növesztésnek, befektetésnek vette, nem pedig azért, hogy beolvassza az idióta honlapjába... Viszont rendelkezik tőkével és azzal a háttérrel, ami szükséges, hogy minél előbb sikeres terméket tegyenek le az asztalra és dobjanak piacra, persze kiegészítve némi facebook faeture-rel, remélem.
Új hozzászólás Aktív témák
gp Komoly médiahisztit eredményezett pár hónapja a hír, hogy a Facebook felvásárolja az Oculus Riftet. Az üzlet ma befejeződött, nincs visszaút.
- A kameraszenzor és az aksi is nőtt a Nubia Z70S Ultrában
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- RoadCraft - Akár négyen is játszhatunk a teljes változattal
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Autós topik
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Nők, nőügyek (18+)
- MIUI / HyperOS topik
- iPhone topik
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 CM MasterBox 5 Lite 600W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z370P i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest