Új hozzászólás Aktív témák
-
aujjobba
addikt
Egész jó az UFW, csak a Docker konténerek kiengedett portjaira írt szabályok nem működnek alatta.
Nem kifejezetten az UFW hibája ez, a Docker hálózat kezelése körül van a probléma gyökere, bár sajnos ehhez nem túlzottan értek.
Tehát ha mondjuk van egy konténered ami a 80-as porton van kiengedve, ugyanez a 80-as port van forward-olva a router-en, akkor hiába írsz restriktív szabályokat erre a portra, nem fognak működni.
Ezért (is) használok nginx proxy-t, és a portforward-ot arra irányítom.
router 443 -> nginx 443 -> konténer 80 (illetve a leírásban 810) -
gery2123
őstag
Jó kis írás, nekem a tűzfal beállítása pont kapóra jön. 🙂
-
A SeaFile-lal nincsen tapasztalatom, de amiket olvastam róla valóban gyorsabb lehet a Nextcloud-nál, ami egy kicsit bloatware hozzá képest, már amennyiben az ember nem használja ki az extra funkciókat, amiket kínál. Egyébként úgy olvastam készül egy Go-ra átírt változat az ownCloud-ból is, az valószínűleg jobb lesz majd teljesítményben, mint az eddigi PHP-s megoldás.
-
aujjobba
addikt
Próbáltam azt is, de valahogy nagyon lassú volt, hiába mentem végig minden performanciát érintő ajánláson.
Beállítottam a PHP-fpm-et, Redis cache, mysql tuning, ütemezett thumbnail generálás a háttérben, az egész cucc SSD-n.
Ezeknek ellenére amint megnyitottam egy 100 képet tartalmazó könyvtárat megbicsaklott az egész, akadozó scroll, bélyegképekre várni kellett sokat.
Mintha minden alkalommal újra generálta volna a bélyegképeket, miközben az ütemezve indított generátor azt riportolta, hogy minden le van generálva, nincs teendő.A 25 GB-os galériámhoz (HEIC képek) generált 90 GB thumbnail-t.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Miért nem mondja ki a rasszista csak simán azt hogy rasszista?
-
aujjobba
addikt
Az image publikusan elérhető a dockerhub-on, ha bárkinek biztonsági aggályai lennének, össze tudja nézni a benne levő binárist a kódból fordítottal.
Továbbra sem gondolom, hogy épp egy ilyen cuccba érdemes kínai backdoor-t beépíteni, miközben milliók kezében forognak kínai gyártású mobil és egyéb eszközök, amiben bármikor könnyen elrejthető bármi. -
-
törölt tag
A szervered címét kivehetted volna és teszem azt "ez.egy.példa.com" -l helyettesíteni.
-
BoB
veterán
Kínait? Biztos hogy nem.
-
aujjobba
addikt
Véleményt - legyen az negatív vagy pozitív - ide várok.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Bizonyára sokakban felmerült már a kérdés, miért is használna 3rd-party felhőtárhelyet (Google Drive, iCloud, OneDrive,...
- iPhone topik
- Tőzsde és gazdaság
- BestBuy topik
- PlayStation 5
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Steam topic
- Ingatlanos topic!
- A DEI-programok beszüntetésére kéri az Apple-t Donald Trump
- A nyereség érdekében bezár három játékstúdiót a Warner Bros Discovery
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- MSI Optix MAG162V Hordozható Full HD Monitor!
- ZBook Firefly 14 G11 14" FHD+ IPS Ryzen 5 PRO 8640HS 32GB DDR5 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Google Pixel 9 Pro XL Majdnem 3 Év Alza Garanciával
- Intel I7 14700 - 20mag/28szál - Eladó!
- GAMER PC R5 2600 32GB DDR4 3060 12GB OC. 1TB HDD CM550W RGB konfig hazsnált olvass! 170k! +dobozok