2019. augusztus 20., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Malachi


Malachi
(addikt)

öööh, wat?

mire Ripley-t kivágják a kapszulából a második rész elején, hogy elmesélje a sztoriját a Waylandnak - szóval akkor hallanak először az Alienekről - addigra az egész múltja, a családja, a lánya, mindenki halott. az Alienek meg lent tobzódnak ugye az LV-426-on, az időközben létrehozott városban.

csak annyit kérdeznék, hogy a francba keveredhet ide Ripley lánya? :F

(#2) wolfman


wolfman
(veterán)

A SEGA állítólag nagyon komolyan vette a Colonial Marines kapcsán megfogalmazott kritikákat

Az a baj, hogy a kritikák alapján vették észre, hogy a játékuk nem lett jó! Pedig akinek lett volna ott jó ízlése, az amikor készen van a játék és látja milyen lett, nyomta volna a Shift+Del-t az egész elmentett anyagra!

Malachi: Az első részben is tudott már a Wayland Co. az Alienekről, hiszen nem véletlenül keveredett Ripley-ék űrhajója arrafelé.

[ Szerkesztve ]

„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei

(#3) @rglaaf válasza Malachi (#1) üzenetére


@rglaaf
(veterán)

Igen csak Ripley nem egyenesen tartott haza a kapszulában hanem bolyongott az űrben

(#4) .tnm válasza Malachi (#1) üzenetére


.tnm
(addikt)

én is felcsaptam most wikipediát, stb-t. gondolom az lesz, hogy a lány az anyja után indul és ő is belefut az Alien-ekbe. hogy aztán hazaérve miért nem meséli el senkinek az más kérdés. illetve millió egy elméletet lehet gyártani, hogy mégse 66 évesen halt meg, csak hazudtak Ellen-nek, de még ugye az se biztos, hogy az "első film ihlette" történet "canon" lesz.

It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."

(#5) pmheros válasza Malachi (#1) üzenetére


pmheros
(senior tag)

Ugyanazt a hibát tényleg nem követik el !, csak egy másik óriásit :O

nem vagyok tökéletes

(#6) Malachi válasza wolfman (#2) üzenetére


Malachi
(addikt)

hát, legfeljebb a lezuhant hajóról tudhattak, az eredeti történet szerint. ugye a második elején konkrétan elmebetegnek nézik, mikor elmeséli a kis sztoriját. az LV-426-ra is csak azért küldik utána, mert történt "valami".

oké, nem mondom, hogy nem lehet beleírni valahogy a sztoriba a lányt, de akkor ez nem lesz hivatalos Alien történet. mondjuk nem baj, csak feltűnt, hogy éppen a lányát találták meg, mikor... szóval ennyi.

ja, kifelejtettem az utolsó "előzmény" filmet, de egyelőre attól se lehetünk okosabbak. talán a folytatás. :)

[ Szerkesztve ]

(#7) pmheros válasza wolfman (#2) üzenetére


pmheros
(senior tag)

"Az első részben is tudott már a Wayland Co. az Alienekről, hiszen nem véletlenül keveredett Ripley-ék űrhajója arrafelé."
A film szerint egyenesen a földre tartott a Nostromo, csak a segélyhívó jelzés fogadásakor álltak át másik pályára. Tehát nem direkt odaküldték őket (még ha tudtak is arról hogy létezik ilyen szépség), hanem találtak valamit, ami esélyes volt hogy az is lehet.

nem vagyok tökéletes

(#8) Gergosz2


Gergosz2
(veterán)

reméljük ez jobb lesz mint az előző! :D

Nokia 6030 Hardcore User // I ♥ Panic Restaurant by Taito

(#9) pmheros válasza Malachi (#6) üzenetére


pmheros
(senior tag)

Azt tudni kell hogy Alan Ripley mentőkapszuláját konkrétan keresték.
Hogy miért ? mert a Nostromo számítógépe Anya és a tudományos tiszt Ash lejelentett mindent rádión. Ezek nem emberek voltak, tehát megbízható források. Vagyis a Weyland cégnél ha csak két ember is de tudta mi a helyzet (már azonnal).

Tudta még Carter Burke is, aki vett egy nagy levegőt, és .....

[ Szerkesztve ]

nem vagyok tökéletes

(#10) Malachi válasza pmheros (#9) üzenetére


Malachi
(addikt)

ez igaz, ezt elfelejtettem. :) Ash azt az utasítást kapta, hogy juttassa vissza a lényt a Weylandnak, szóval mire Ripley hazaért, legalább páran tudtak róla, jogos.

ideje egy újabb Alien maratonnak. :D

(#11) sad_Vamp


sad_Vamp
(őstag)

Ripley lánya meghalt az unokája szülése után. Hát nem láttátok az alien 4-et?!? :DD :DD

“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”

(#12) batai15


batai15
(veterán)

újabb rókabőr.

"A tűzoltó nem azért rohan be az égő házba, mert rettenthetetlen, hanem mert az elhivatottsága erősebb a félelménél". John C. Maxwell*******

(#13) XharX válasza sad_Vamp (#11) üzenetére


XharX
(aktív tag)

Sajnos láttam/láttuk

Amúgy végre egy normális játék a témában már jöhetne. Azt hittem a 2010-es AVP-nél fogtam igazán a fejem, de a Colonial Marines nálam azt is alulmúlta.

(#14) waithEard


waithEard
(őstag)

Valami nyakatekert sztorit biztos kitalálnak majd, de nem értem, erre miért volt szükség. Az tuti, hogy az eredeti filmet jól megfogják szabni. :(

"The cold feel of my skin. I try to lose but always win." - M.D.B. - The Fever Sea (RégiHApró: 68 piros \ 0 fekete)

(#15) mephi666 válasza Malachi (#10) üzenetére


mephi666
(veterán)

neked van igazad: az aliens-ig ripley volt az egyetlen még élő ember, aki találkozott az alienekkel, azért vitték magukkal :K most gondolj bele? miért is nem hallgattatták el inkább, ha a vállalat találkozott már velük? miért nem lett volna elég egyedül a "szuperkatonákat" küldeni? :D ...meg az lv426on se volt probléma eddig... szerintem ugyanolyan elb@szott mód fércelik össze a sztorit, ahogy az aliens cm-nél...

2010-es avp-nél:
"- lehet ennél rosszabb?"

aliens cm-nél:
"- nem is volt olyan rossz az a 2010es avp... de a cm-nél lehet rosszabb???"

most:
:O :O :O

[ Szerkesztve ]

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#16) wolfman válasza mephi666 (#15) üzenetére


wolfman
(veterán)

Az Aliensben Carter Burke-nek a kezdetek óta tudomásának kellett legyen az alienek létezéséről, Ripley-nek csak adta az értetlent. Ezt azért mondom, mert amikor már lent voltak a bolygón, akkor nem hiszem hogy ott jutott eszébe a halál torkában, hogy 'na, hát ezekből a szörnyekből kéne hazavinni párat Ripley gyomrában'. Bár ez még lehetett egyéni akció, de akkor a harmadik részben miért megy ki egy egész delegáció Ripley-ért, hogy hazavigyék a benne lévő aliennel? Nem hiszem hogy Ripley beszámolója alapján döntöttek úgy, hogy nekik kell az a szörny, mikor még nem is láttak egyet sem, nem tudják mire képes. A Wayland Co.-nek már a második rész elején tudnia kellett a létezésükről, max nem minden egyes tudós és befektető van tisztában a titkokkal, de magának Waylendnek és legmocskosabb embereinek igen.

A Prometheusban Peter Weylandet még nem az alienek érdekelték, hanem a felgyógyulása (az örök élet), aztán hogy Bishop Wayland hogyan szerez tudomást testvére(vagy bárkije) útjának kimeneteléről és az alienekről, azt kéne megtudjuk a Prometheus 2-ben, már ha nem húzzák tovább az ember agyát!

[ Szerkesztve ]

„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei

(#17) mephi666 válasza wolfman (#16) üzenetére


mephi666
(veterán)

na, szerintem az aliens-ben burke és a vállalat először nem hitt ripley-nek, utána meg ahogy az lv426tal megszakadt a kapcsolat, akkor kezdte el sejteni, hogy csak igazat mond... addig meg mi volt? a nostromo-ról jött adatok meg ripley jelentései? teljesen szkeptikusak voltak... (nemá' idegen faj, ami úgy szaporodik, hogy kimászik az arcramászó a tojásból, rákapaszkodik az ember fejére és belepetéz a gyomrába, ahonnan kirobban az utód, ami k*rvagyorsan kezd el növekedni, sav a vére, hatalmas karmai vannak és csontos farka, amivel azonnal széttép bárkit, a fogairól nem is beszélve... meg arról, hogy piszkosul jól lát sötétben, felmászik akár a falra is és ugrik helyből vagy 20métert... érthető hogy hülyének nézték) ahogy pedig odaveszett a csapat, ripley a sulaco-val átugrott a fury161-re és onnan is ment az infó a vállalatnak, azok összerakták a képet és csapatostul indultak, mert elkezdte érdekelni őket a dolog :K

igen, a prometheusban még szó se volt alienekről :K nem is őket kereste weyland... csak a balszerencse hozta úgy össze, hogy megtalálták az "istenek" hajóját, akik korábban már kapcsolatba kerültek az alienekkel... a sok kritika ellenére nekem bejön a prometheus is és már nagyon várom, hogy szépen összekapcsolják az alien sorozattal :K

ui: visszatérve az isolation-höz: akkor is baromság a "ripley lánya" ötlet :( annyiféleképp hozzá lehetne normálisan kötni a könyvekhez/filmekhez játékokat, hogy az hihetetlen... erre kitalálnak egy ilyen idiótaságot

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#18) pmheros válasza mephi666 (#17) üzenetére


pmheros
(senior tag)

937-es különleges utasítás
Kizárólag a tudományos tisztnek

Nostromo átirányítva új koordinátákra.
Kutassa fel a létformát. Gyűjtsön példányokat.
Elsődleges priorítás: biztosítani az organizmus hazaszállítását analízis céljából. Minden egyéb szempont másodlagos. A legénység feláldozható.

Tudták ;)

nem vagyok tökéletes

(#19) batai15


batai15
(veterán)

A hideg kiráz hogyha bele gondolok hogy léteznének ilyen dögök.

"A tűzoltó nem azért rohan be az égő házba, mert rettenthetetlen, hanem mert az elhivatottsága erősebb a félelménél". John C. Maxwell*******

(#20) Xerxész


Xerxész
(őstag)

Kihagyjátok, barátaim, az Alien vs. Predator és Aliens vs. Predator: Requiem filmek történéseit. Ha az AvP-t nézzük, akkor Alexa Woods is beszélhetett az idegenekről, ha pedig az AvPR-t, akkor ott pedig Stevens ezredes által a hadsereg is tudott már róluk, sőt a film végén át is adják a Predator plazmaágyút a Yutani vállalat vezetőjének.
Mindkét film 2004-ben játszódik, tehát elmondhatjuk, hogy a Társaság tudott az idegenekről már Ripley első útja előtt is.

(#21) batai15 válasza Xerxész (#20) üzenetére


batai15
(veterán)

De az avp eredetileg nem volt a story része.

"A tűzoltó nem azért rohan be az égő házba, mert rettenthetetlen, hanem mert az elhivatottsága erősebb a félelménél". John C. Maxwell*******

(#22) Malachi válasza Xerxész (#20) üzenetére


Malachi
(addikt)

az AvP nem tartozik sem az Alien sem a Predator univerzumba.

(#23) Xerxész válasza batai15 (#21) üzenetére


Xerxész
(őstag)

Eredetileg... Eredetileg az Alien 2, 3, 5 s Prometheus sem volt az univerzum része. Mivel akkor még el sem készültek.
De mivel elkészültek és Alien témában készültek (ahogy az AvP filmek is), ezért az univerzum részeinek tekintendők azok is.

(#24) Malachi válasza Xerxész (#23) üzenetére


Malachi
(addikt)

akkor lenne annak tekinthető, ha bármelyik önálló Aliens, vagy Predator filmben figyelembe vették volna az AvP-kben történteket. ezzel szemben a Predators és a Prometheus előtt is a rendezők és producerek is lenyilatkozták, hogy figyelmen kívül hagyják az AvP filmeket.

(#25) batai15 válasza Malachi (#24) üzenetére


batai15
(veterán)

Pontosan.

"A tűzoltó nem azért rohan be az égő házba, mert rettenthetetlen, hanem mert az elhivatottsága erősebb a félelménél". John C. Maxwell*******

(#26) Xerxész válasza Malachi (#24) üzenetére


Xerxész
(őstag)

Nincs igazad ilyen felvetésben.
Ezzel az erővel a Predator 2 vagy a Predators sem a Predator univerzum részei, mert Predators rendezője, Robert Rodriguez kinyilatkoztatta, hogy ő ugyan nem veszi figyelembe a P2 történéseit, mert neki a P1 az etalon. Ezért hivatkozik Alice Braga karaktere a Predatorsban az 1986-os eseményekre, amikor megtalálják a keresztre feszített predatort. Tehát ilyen mód ez a 2 film kizárja egymást, akkor ezek sem az univerzum részei?

Nem volt elég erős érv. :)

Egyébként meg nézőpont kérdése. Én úgy gondolom, mivel az adott témában készült filmek, ezért bizony az univerzum részei, és ilyen formán hitelesek. Nem véletlenül rakták bele az egyik filmbe a Weyland Corporationst, a másikba pedig a Yutani vállalatot.

(#27) pmheros válasza Malachi (#22) üzenetére


pmheros
(senior tag)

úgy van! Az AvP kb olyan mint a Piroska és a Barkas

nem vagyok tökéletes

(#28) Xerxész válasza Xerxész (#26) üzenetére


Xerxész
(őstag)

Bocs, a Predators producere volt Rodriguez, nem a rendezője. :B Rendezője honfitársunk, Antal Nimród volt. :)

(#29) Malachi válasza Xerxész (#26) üzenetére


Malachi
(addikt)

hát, én úgy vettem le a nyilatkozatokból anno - meg egyébként a folyamatos viták ellenére ez a széles körben elismert nézet - hogy az AvP amolyan megtűrt mostohatesó a két önálló frencsájz mellett. szóval az AvP meríthet bőven mindkettőből, de nem fogja, és soha nem is határozta meg az Aliens, vagy a Predator történetszálát, történelmét, semmit. hibás érvelésem ide, vagy oda. :) mondjuk éppen most olvastam egy rövidet Lindeloftól, azt mondja, mikor rákérdezett Scottnál az AvP-re, hogy most akkor mi legyen, úgy nézett rá, mintha ufót látna. kb. ennyire vették figyelembe az AvP-t, én ezt el tudom fogadni.

egyelőre ez a helyzet. lehet, hogy egyszer készül majd egy új "canon" AvP is, de eddig nem készült.

[ Szerkesztve ]

(#30) mephi666 válasza Xerxész (#26) üzenetére


mephi666
(veterán)

van egyébként a predator2-ben utalás az alien-ekre, amikor a végén a predatorok űrhajójában vannak: ott van egy alien koponya is kiállítva... :K ennyi nálam rendben, meg az is, ahogy a predators-ban visszautaltak, (egyik kedvenc jelenetem, amikor a yakuza ugyanazt eljátssza a predatorral, mint a predator1-ben az indián: késsel/karddal 1-1 ellen, halálig... tudni lehet, hogy el fog bukni, de ez a "tisztelgés" nekem tetszett az első rész irányába) viszont az avp1-2-s utalgatások (weyland+yutani) szerintem irtó bénák lettek és sokkal jobb sztorit össze lehetett volna rakni bármelyikhez, hogy sikeresebbek legyenek... ugyanígy az isolation-nél: minek kell ripley lányával szórakozni, amikor lehetne új karaktert generálni, vagy másvalakihez nyúlni? talán nem kerülnének ellentmondásokba és a magamfélék is megbékélhetnének :DDD

[ Szerkesztve ]

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#31) batai15 válasza mephi666 (#30) üzenetére


batai15
(veterán)

Ezt én úgy tudom hogy véletlenül került bele, akkor még nem nagyon volt szó avp vonalról.

"A tűzoltó nem azért rohan be az égő házba, mert rettenthetetlen, hanem mert az elhivatottsága erősebb a félelménél". John C. Maxwell*******

(#32) mephi666 válasza batai15 (#31) üzenetére


mephi666
(veterán)

na, lényeg, hogy az alien+predator sorozat is filmekkel indult, amikhez később csatlakoztak regények/játékok/képregények... majd keveredett is a kettő, amikből előbb lett avp (kép)regény, majd a 2 elcseszett mozi... alapnak én mindig is az alien 1-4-et és a predator 1-2-t tartottam, amihez később csatlakozott a predators és a prometheus... ezek szerintem hozzáköthetőek az eredeti filmekhez, az avp-nél viszont rengeteg ellentmondásba belefutottak, amik miatt többek közt én is zsákutcának tartom ezeket (játékból viszont a 10-15éves avp játékok jók lettek)
...ha avp, akkor az alapot jól megadta az alien1-4 és predator1-2: a predatorok mai idő előtt pár évtizeddel itt jártak párszor, rendben... az alien koponya egy kikacsintásnak megint jó volt... meg miért ne találkozhattak volna velük a predatorok? volt ott sok másféle trófea is, amit begyűjtöttek innen-onnan...
az alien sorozat pedig 2-3 évszázad múlva játszódik... ez megint rendben: fejlődik a technika, akkorra jutunk el oda, hogy simán más bolygókat meglátogatunk és konkrétan akkor futunk össze először az alienekkel...
...itt futunk bele akkor a prometheusba: először annyira nem tetszett, de újranéztem (párszor) és korrektül beilleszthető az alien filmek elé :K ha pedig folytatással még jobban odakötik, akkor teljesen jó lesz

ezekre építve jól meg lehetett volna csinálni az avp filmeket is úgy, hogy időrendben az alien4 után játszódik: ha már mindenképp a földhöz ragaszkodtak, akkor simán hozzá lehetett volna magyarázni, hogy akkor hoztak véletlenül pár tojást a földre (esetleg kifejlődő királynő), majd a predatorok egy következő látogatása alkalmával összejön a buli :D ...nem kisvárosi horrorral szórakozni, meg sarkköri-piramisos idiótasággal...

sajnos az a jellemző, hogy a készítők nem logikusan akarnak hozzákapcsolni részt a régiekhez, hanem csak pár jól csengő nevet beleraknak (milyen jól hangzik, hogy ripley lánya?), meg alieneket és jó lesz majd az a tömegnek... márpedig a régi fanok tuti köpködni fognak, holott ha logikusan felépített részekkel KIEGÉSZÍTENÉK a sorozatot, amik magukban is érthetőek, de több helyen is kapcsolódnak a franchise-hoz, akkor simán elképzelhető, hogy a fiatalabb nézők pont emiatt szerzik be a régieket, mert felkeltik a kíváncsiságukat... ez lenne az igazi üzlet, csak a kiadók nagy része nem lát azon túl, hogy "azonnal nagy profit kell! ...minden más meg lesz@rva"

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#33) batai15 válasza mephi666 (#32) üzenetére


batai15
(veterán)

Pontosan le írtad az egészet, jobban én sem írhattam volna!
:R :R :R

"A tűzoltó nem azért rohan be az égő házba, mert rettenthetetlen, hanem mert az elhivatottsága erősebb a félelménél". John C. Maxwell*******

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.