Új hozzászólás Aktív témák
-
vhw
addikt
Valódi főellenségek? - inkább csak olyan boss-ok nincsenek, amelyek "főszereplők", amik csak egyszer és csak egyszer fordulnak elő.
De ettől függetlenül minden különlegesebb ellenféllel való első találkozás beillik "boss fight"-nak. Amíg az ember rájön hogy is lehetne őket hatékonyan/gyorsan hűvösre tenni.
(persze utána ezekkel az ellenségekkel/ellenség típusokkal később újra és újra összefutunk, akkor már nem okoznak olyan meglepetést, és a nyerő taktika is meg lesz már ellenük)"Mi' csinálsz apa? Kapcsold ki a gépet!"
-
M0RGI
őstag
"Dokumentumok - My Games - Alice Madness Returns - AliceGame - Config könyvtárban található AliceEngine.ini"
Na nekem ilyen nincs sehol, game meg az első harc után slideshow-hoz hasonlít, pedig nem szar a gépem. Mit lehet tenni?
-
julius666
addikt
Nos az én verdiktem (a Caterpillar-os pályánál félbehagytam a játékot, mert sajnos meguntam és nincs olyan sok időm, így csak az az előtti részekről tudok véleményt mondani. Talán majd egyszer folytatom):
Ez bizony egy hihetetlenül nagy kihagyott ziccer.
Talán a Vistaboy által is elkapkodott kiadás az oka, talán hogy McGee a grafikai designon kívül messze nem olyan kreatív mint a látványnál, de a műfaj szerelmesein és McGee fanjain kívül jövőre már senki sem fog emlékezni erre az alkotásra, annyira "semmilyen".A látvány helyenként kétségtelenül zseniális és letaglózó. A valóságbeli részeknél illetve amikor belépünk csodaországba, vagy amikor először meglátjuk a Hatter's Domain-t, szabályosan összeszartam magam. Ezen kívül is vannak jobb jelenetek, de sajnos a játék többségében monoton a környezet. És nem igazán értem miért, de a nagy pályák közé bepakolták "az omladozó csodaország"-os részeket, amik már-már illúziórombolók az ürességükkel és jellegtelenségükkel. Szvsz simán kihagyhatták volna őket, ezek nélkül is elég hosszú lett volna a játékidő. Pláne hogy vannak idegesítően izzasztó részei.
Grafikán magán rugózni felesleges, platformernél ez nem sokat számít, a kötelezőt abszolút hozza.A hangulattal nincs komolyabb probléma, köszönhetően a látványnak. Az aláfestő zenék lehettek volna azért jobbak. De a valóságban eltöltött pillanatok zseniálisak, kár hogy túl kevés. Szívesen megnéznék egy a Viktoriánus Angliában játszódó horrorisztikus krimi-játékot McGee tollából.
Hangok tekintetében nem értek egyet Vistaboy-jal. A szinkronok minősége nagyon gagyi (nem is értem, kb. mintha az én itthoni mikrofonommal vették volna fel őket), ráadásul a szinkronszínészeknél is sokszor kilóg a lóláb. A háttérzenék meg silányak, jellegtelenek egy-két számot kivéve.
Sztori: pfff, lényegében nincs is. Habár nem játszottam végig, de más kritikákat olvasva úgy tűnik nem lesz továbbra sem nagy durranás. Nagyon látszik, hogy McGee-ék akartak egy újabb Alice játékot és ahhoz izzadtak össze valamit, nem pedig jött egy zseniális ötlet és abból lett az új Alice. Gáz, nagyon.
Játékmenet: ahol a játék leginkább elvérzik. Gyakorlatilag semmi változatosság. Az hogy belepakoltak 1-2 semmi újítást nem hozó minijátékot, az nem változtat ezen a tényen. És nem azzal van probléma hogy ugrálás/harc váltogatja csak egymást. Mert mi más lenne egy platformerben. Hanem hogy semmi kreativitást, változatosságot nem próbáltak belevinni, végig ugyan olyan. A környezet adottságait egyáltalán nem próbálják kihasználni (pl.: víz alatt), ugyan azok az ellenségek gyakorlatilag végig (jön 1-2 új, de minimális számmal). Ha végigtoltad a Hatter's Domain-t, végigtoltad a játékot lényegében. Ez pláne annak a fényében szar, hogy a pályák és a játék piszok hosszú. Az egyetlen oka hogy nem döglik meg az unalomtól az ember, hogy a gagyi, láthatóan kontrollerre kitalált harcrendszer miatt néha mocskosul nehezek tudnak lenni a harcok (meg a gyűjtögetősdi is mindig ott van ami azért ösztökéli az embert, de ez ott van más platformereknél is). Ki-ki döntse el ez mennyire pozitívum.
Összességében 7/10 nálam, de csak azért, mert a látványt nagyon értékelem, meg mert a műfaj szerelmese vagyok (mielőtt valaki rámfogná hogy a műfajjal van a problémám igazából, nem a játékkal), a Psychonauts a mai napig az egyik kedvenc játékom. Aki egy jó platformerre vágyik és ez a "groteszk látvány" kevésbé fogja meg, annak ez bizony 5/10-nél nem lesz jobb. Az említett Psychonauts-hoz képest a kanyarban sincs sajnos. Kár pedig nagyon, könnyen új kedvenc lehetett volna, számomra az év csalódása.
[ Szerkesztve ]
-
Vistaboy
veterán
-
gabi133
aktív tag
Azt hiszem ez a rész javításra szorul.
"nem értem, miért nem tudták a játék többi részét sem hasonlóan megcsinálni."
...részét is hasonlóan... nemde? -
( V )
veterán
itten meg most akciós!!! ( a kód EADM - ben is aktiválható )
* Sᴀᴍsᴜɴɢ Gᴀʟᴀxʏ S23 Uʟᴛʀᴀ - Sᴛᴏᴄᴋ Aᴅʀᴏɪᴅ 14 *
-
sum-blink
aktív tag
http://alicefans.wordpress.com/
Illetve, akinek hiányozna a kézikönyv:
http://sum-blink.deviantart.com/art/Alice-Madness-Returns-casebook-250909078
-
Gebriel
veterán
válasz doncortio #12 üzenetére
"Apámtól elkértem a bomberjét, napszemcsi fel (nyár volt, na), motorra felpattanok és MINDEN egyes állomást végigjártam mire meglett a játékom! (Annyi legalább enyhítette a lelkibékémet, hogy láttam a sok kis *** arcát amikor megláttak engem )"
De kemény voltál. Muhaha
[ Szerkesztve ]
-
doncortio
senior tag
Nem az az agresszív fajta, de nagyon becsületes és tiszteli másnak a tulajdonát. Hál' istennek
Én meg azt képzeltem el, hogy smokingba ül én meg ezt mondom: "Don Perényi tégy igazságot!" - "Idejössz a házamba, szívességet kérsz és még Keresztapának se szólítasz. De ne aggódj. Menj haza, és én majd igazságot teszek"
[ Szerkesztve ]
Isten veled Steve, nyugodj békében!
-
DeFranco
nagyúr
-
doncortio
senior tag
válasz Plazmacucci #13 üzenetére
Te is vitrinben tartod a kincseidet? Nekem 48PC-s, 3 Xbox360-as (hajdan 11 volt, de amikor eladtam az Xboxot ez a maradék megmaradt/nem voltam hajlandó megválni tőlük ) és három évadni GameStar melléklet terpeszkedik a polcon tokban
Én csak 18 vagyok Azaz leszekSzámomra is szent és sérthetetlen amit megveszek. Vitrinbe jelenleg: Mass Effect 2 Collectors (x360), Halo: Reach Legendary, Gears of War 2 Collectors
-
félisten
válasz doncortio #12 üzenetére
Ezek a gyerekek
Én semmit nem adok kölcsön, max átviszem és visszahozom, tudom irígy g*ci vagyok, ezzel csúfolnak, de én járok jól
Nem mintha olyan sok játékot vásároltam volna, de amit megveszek az szent és sérthetetlen A dobozos Diablo2+Exp például vitrinben van.Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
doncortio
senior tag
válasz Plazmacucci #11 üzenetére
Áá, nekem is hiányzik Az a baj, hogy uncsitesómnak kölcsönadtam a lemezt, hogy felrakja. De mikor két hét múlva számonkértem már ő is kölcsönadta az osztálytársának. Na ekkor egy,ásután kb ilyen lett az arckifejezésem:
Mondtam neki, hogy sürgősen szerezze vissza (amúgy is én vagyok erőfölényben ), mert ez milyen már, hogy a kölcsönadott cuccot továbbadod másnak. Mondta, hogy oké, de másnap hívott, hogy az osztálytása is továbbadta a szomszédjának és a szomszéd srác pedig valaki másnak (!!!!!!!). MIFÉLE GERINCTELEN ALAKOK LAKJÁK AZT A VÁROST???!!! Na ekkor döntöttem úy, hogy saját kezembe veszem az irányítást. Apámtól elkértem a bomberjét, napszemcsi fel (nyár volt, na), motorra felpattanok és MINDEN egyes állomást végigjártam mire meglett a játékom! (Annyi legalább enyhítette a lelkibékémet, hogy láttam a sok kis *** arcát amikor megláttak engem ) A lemez tiszta karc volt, a kézikönyv meggyűrődött, a tok megrepedt. Ekkor döntöttem el, hogy SOHA a jó büdös életbe nem adom máskor kölcsön egyetlen játékom senkinek. Mentem is az uncsitesómhoz kártárítést követelve, de azzal védekezett, hogy a legjobb barátjának adta kölcsön. Mondtam, hogy nem érdekelt, miféle gerinctelen alak adja tovább a kölcsönkapott dolgot másnak (pedig még a lelkére is kötöttem, hogy két szeme rá, mert különben...). Hál istennek a blokk is megvolt és mondtam neki, hogy vagy térítse meg a károm vagy vegyen egy újat, de nem volt hajlandó. Ekkor fordultam a naybátyámhoz, hogy tegyen igazságot. Történet elmesél, keze lendül, uncsitesóm a földön. Az apja szépen kioktatja, és mondja, hogy egyezzünk meg. Én elmondtam azt is amit uncsitesómnak ("...vagy térítse meg a károm vagy vegyen egy újat...") és mondta is, hogy holnap az uncsitesóm azzal kezdi, hogy a saját zsebpénzéből vesz egy újat és el is hozza hozzám. Minden jó, ha a vége jó )) Nem hánytam a szemükre, hogy ez nekem mennyi lelki sérelmet okozott () meg benzinköltséget, de úgy éreztem az uncsitesóm megkapta a büntetését (még a buszjegyet is meg kellett vennie, mert nem egy településen lakunk ).
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
doncortio
senior tag
válasz Plazmacucci #9 üzenetére
"Szerintem ez nem para, az összes U3 engines játék ilyen." (a textúrakipakolás)
Egyetértek veled, még a Gears of War 2 is nagyon vicces amikor a multit tölti a szemünk előtt Kb. Quake III grafikából lesz állkoppanás
"Szerintem is ocsmány az a játék. Nekem a kedvenc U3 grafos játékom most a Haunted: Demon's forge. Ott nagyon eltalált a grafika."
Játszottam azzal a játékkal is, valóban szép, de nekem ami legjobban bejön grafikailag és U3 engine-t használ az a Gears of War 2 (nemhiába, az Epic tud villantani a saját motorjával! Sőt most jön a GoW 3, na az ), de multiplatform téren a Batman: Arkham Asylum ami szerintem csinos
-
félisten
Jó teszt! Bár nem hiszem, hogy olyan klasszikus lesz mint az első.
Nem tudom meg van e említve, de engem idegesített, hogy könnyen be lehet ragarni falakba, ajtófélfákba."Az Alice 2 másik problémája, hogy a pályák betöltődésekor lassan rajzolja ki a textúrákat, ezért néha zavaró, ahogy visszatöltést követően pár másodpercre szüksége van a motornak, hogy kipakolja a mintákat."
Szerintem ez nem para, az összes U3 engines játék ilyen.
@doncortio
Szerintem is ocsmány az a játék. Nekem a kedvenc U3 grafos játékom most a Haunted: Demon's forge. Ott nagyon eltalált a grafika.
[ Szerkesztve ]
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
Angel1981
veterán
Nagyon jó kis játék!
(Bár AMD VGA tulajok szívhatnak a Physix-szel... ) -
Televan74
nagyúr
Kösz a tesztet. Az olvasottak alapján , belekerül a megvásárolandó játékok csoportjába nálam.
Mindenbe beleugatok!!!
-
Vistaboy
veterán
Szerintem megpróbálhatod, mint írtam is, nem használták ki benne az UE3 teljes erejét.
"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222
-
doncortio
senior tag
Jó kis teszt, köszi
Egy C2D E2160+8600GT pároson elfuta?[ Szerkesztve ]
-
Tirexi
addikt
Nem is tudtam, hogy készítesz teszteket.
Nice. -
Gebriel
veterán
Remek teszt. Gratulálok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- World of Tanks - OFF topic
- Szivat a ONE. Digi és követeléskezelő (Második rész)
- Napelem
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Külpolitika
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Kerékpársportok
- Cyberpunk 2077
- További aktív témák...