Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

 • totron

  őstag

  és pontosan tudom, hogy mit jelent az örökké és a semmi.
  Volt szerencsém megtapasztalni azt a tudatállapotot, mit keleti szakzsargonmaszlagok csak pontszerű tudatként írnak le. Hát az kívül volt mindenen. Nem volt test, nem volt gondolat vagy cél - és mindezek mellé hiányérzet sem, just for fun, önmaga kiterjedés nélküli mivoltáért létezett a tudat.

  hanem mert tudja, hogy melyik életet nem akarja élni és abból mindenáron kitörne, az élete árán is.
  Ilyenkor jön a frázis, hogy de hát a választás szabadsága. Nem mindenből van kiút.

  (#6) Carlytoo,
  A tudósok sem értik még teljesen az univerzum keletkezésének okát.
  De a facebook kommentelők igen! Hozzájuk kell fordulni pontos információkért.

  Abban mind egyetértünk, hogy matematikai képletekkel leírható, logikán és törvényeken alapuló a világegyetem működési elve.
  Egyáltalán nem biztos, hogy ami logikailag bennünk összeáll - alapozva a tudósok által kidolgozottakra, melyeket alapvetésnek fogadunk el - leképezése a valóságnak. Folyamatosan felülvizsgálni kell a saját kis fejben való összerakottságot, mert mindig jöhet meglepetés, ami felülírja az egészet.

  Ennél nincs is lényegesebb dolog a világegyetemben, mint erre biztos választ találni.
  Üres hassal, víz nélkül, 62 fokban vagy oroszlán előtt futva nem tudsz filozofálni. Van fontosabb, lesz fontosabb...

  [ Szerkesztve ]

 • totron

  őstag

  válasz Carlytoo #12 üzenetére

  Akkor épp nem, de értelek.

  A hithez jobb esetben valószínűségek is társulnak. Reálisabb abban hinni, hogy sejtekből vagyunk, mint napsugárból. Jobb szó erre a tudni (még szerencse, hogy épp arról beszélgetünk hogyan mosódhat össze tudás és hivés.)Rosszabb esetben érzelmeken alapuló a világlátás és abszolútértéken tombol a hit, azaz bejövő racionalitások nem győzik meg az illetőt, nem változtatnak a képleten.

 • totron

  őstag

  válasz Algieba #34 üzenetére

  Valami bajod van amúgy és ez a meneküléses szenvedély jelenik meg a szövegeidben. Hogy mit próbálsz így meg feldolgozni vagy mi elől menekülsz, azt nem tudom. Szóval hogy jó az, hogy nincs előjel, de akkor is túltolod szerintem. A kertészkedési alappélda jut eszembe, mikor küzdve küzd és nekifeszül mindennek a konyhakert tulaja, mert hát már megint jönnek a fránya hangyák és poloskák. A helyes szemlélet valóban az, hogy nincs jó és rossz, nézőpont van. Ehhez persze megfelelően alacsony egó kell, alázatból pedig az addiginél több. Meg hajlandóság lehajolni, hogy ne a vegyszertermékben higgyen ha már az előzőre rájött.

 • totron

  őstag

  válasz Algieba #41 üzenetére

  Ha csak magadnak hiszel azt úgy teszed jól, ha egészséges és kellő mértékű önmegkérdőjelezés is van benned. Mi van példának okáért, ha téves következtetéseket vonsz le a tapasztalásokból, mert elégtelen ismeretanyag miatt nem rajzolódnak ki a megfelelő összefüggések? A pillanatra való önkiesés rokon a dezsavű állapotával: idegpályán való pillanatnyi belassulása az átvitelnek.
  Hétköznapi biokémia és pszichológia húzódik sok misztikusnak megélt jelenség mögött. Régen a Nap is egy isten volt, ma már többet tudunk a dolgok természetéről, elvileg a sajátunkéról is.

  Kár, hogy bomlékony szerves cucc.
  Annyiszor térsz ki erre, hogy azt kiáltod: de, nagyon is kár. Nem szimpatikus a többieken keresztül való önhitegetés, jóllehet nem tudsz róla, hogy ilyenformán igyekszel megnyugvást találni az elmúlás témakörében.

 • totron

  őstag

  válasz Algieba #47 üzenetére

  Az ilyen fajta, dedikált önigazolások a legveszélyesebbek. Amíg nem vagy ön- és közveszélyes, addig a pénzedért azt fogja mondani, amit hallani akarsz, arról nem is beszélve, hogy az abban a szakmában dolgozóknak is van több tapasztalati és tehetségi árnyalattal bíró szereplője, mondjuk így. Sálálá. Lá. Az elmondott történet legtöbbször egy automatikusan gyomlált történet. 1 alkalom nem elég még a semmire sem.

  Na most a bosszant és megőrjít szavak nekem pont nem azt mutatják, hogy levetkőzted volna azt a csúf, terhes egót. Nekem mindegy, csak annyira látványosan mutatod, hogy magad mögött hagytad, közben meg másról sem ordibálnak írásaid, minthogy nem, dehogy hagytad. A látványos és ismétlődő disszonancia okán szólalok csak fel, nem ellened menő.

 • totron

  őstag

  válasz Algieba #49 üzenetére

  A zúdítás jöhet, csupán szemet szúrt a látványos (ön?)ellentmondás. Mivel való kapcsolódás a lehetetlen? Jaja, meghalunk, a nihilizmus jó, a buta only good vibes tinicsilozófiától kiráz a hideg.

Új hozzászólás Aktív témák