Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

 • Algieba

  senior tag

  LOGOUT blog (1)

  válasz Carlytoo #9 üzenetére

  Nagyon jól fel tudom mérni, hogy mi egy állat, mi egy ember. Látom a hasonlóságokat és halt meg kezem közt állat és végignéztem közeli hozzátartozó haldoklását. Nincs szükség semmiféle hitre, ami semmi több mint önbecsapás. A természeti törvények világosak és könnyen értelmezhetőek. Számomra semmiféle lelki törést nem okoz, hogy tudom, mi vagyok és mi a sorsom. Éppen ezért támadt fel bennem elemi erejű szenvedély. Kihasználom a hátralévő időmet, aztán megsemmisülök. Mert ez a dolgok rendje. A falevelek sem sírnak és álmodoznak feltámadásról.

  [ Szerkesztve ]

  "Egyáltalán nem tényező az, hogy kicsik vagyunk. Az a probléma ,hogy balfaszok vagyunk." Politikai topikból

 • #90088192

  törölt tag

  válasz Carlytoo #9 üzenetére

  Hány ember képes jelenleg egyáltalán felfogni az eddigi elgondolásokat, befogadni az indirekt bizonyítást, átlátni ezen összefüggéseket?
  Erre gondolok, az alap gondolatok több ezer éve keringenek, a mostani helyzetben annyi információ áll rendelkezésre és azt annyi módon lehet osszefesulni, átlag halandóknak egyszerűen esélye sincs.
  Vagy elhiszi, vagy mást hisz.

  Barátom a lapos földön gondolkodott, én csak annyit kérdeztem tőle, hogyan változtatná meg az életed, ha kiderülne, hogy az az igaz?

  Itt egy dolog jött ki belőle, az hogy akkor rendszer szinten hazudnak.
  Lásd lett vallás, lásd lett satöbbi....

  Vagyis a kérdés a faj számára fontos, de az egyén nem tud túljutni a napi problémáin sem.

  Pont most olvastam az öreg Bárándy álláspontját a halál/büntetés jogosságáról, szerinte szükséges volt.
  Ha egy ennyire értelmes ember olyan érvel jön, hogy a börtönben élete végéig eltartott rab jobban él mint egy szegény család/hajléktalan, ezért inkább a rabot végezzük ki, az már a rövidlátás netovábbja, hiszen nem az a logikus, hogy valamit nagyon rosszul csinálunk idekint?
  Nem a rab él túl jól, hanem a többiek nagyon szarul.....

  Ide vezet a kérdésem, a fontosságát a kérdésnek sajnos a hétköznapi emberek számára 0ra redukalja a jelenlegi küzdelem. :R

Új hozzászólás Aktív témák