Új hozzászólás Aktív témák
-
vjozsef
senior tag
válasz
hitvanyalak #17 üzenetére
NEM! A szoftver (jatek) hasznalati joga a tied, nem a tulajdonjoga!
-
-
leslieke
Jómunkásember
Ötletes fejlesztés!
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
Kvelstadt
veterán
aki vesz egy másik konzolt mert pl beszarik a gépe az bukik majd mindej játékát ha nem perkál az online pass-ért?
egyébként szarni a warez bélákra. azokat kell szopatni akik megveszik a játékokat."Én jókor dodgeolok, a boss üt rosszkor!"
-
Jól van, hideg van. Vedd fel szépen a "nyugipulcsit", és mars vissza a szobádba! Tudod jól, h ápoltak nem használhatják a pszichiátria számítógépeit!!!
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
icons
addikt
Eddig nem gondolkodtam PS4 vásárlásán, de ha ezt is áron alul adják, akkor minden pénzemet abba fogom ölni, hogy PS4eket vegyek játékok nélkül! (és bár csődbe nem fognak menni vele (ellentétben velem), csinálok majd FBon egy csoportot, amihez lehet csatlakozni, és az lesz a célunk, hogy a japánok és mindenki más elől felvásároljuk az összes PS4et, és ne vegyünk hozzá játékokat. És hiába alakul majd egy olyan csoport, ami csak játékokat fog venni (mert ugye a PS4eket elhappoljuk előlük), nem fogják tudni megmenteni a Sonyt. És világbéke lesz! (mostjön az, amikor megkapom a szépségkirály díjat az utolsó mondatomért!))
Illetve elmegyek az Amerikai Hacker Egyetemre, megtanulok hackerül, és szarráhackelem a PS4et. Vagy crackelem. Opcionális. -
Gergosz2
veterán
Azt bírom hogy a topikok jórészében ami pl ami ilyen intézkedésről szól , de nem feltétlenül kell ez sem, páran hangot adnak nemtetszésüknek és persze páran megjelennek akiknek az nem tetszik , hogy neki miért nem tetszik és csak írják, hogy minek sírnak, nyavajognak.
A másik lehetőség, ohy az adott topikban épen dícsérnek fényezenk valamit/valakit, amikor megjelenk újfent valaki akinek pedig az nem tetszik , hogy mmások csak dícsérgetnek.
És máris kisiklott a topik.
Nokia 6030 Hardcore User // I Panic Restaurant by Taito
-
rankesz
veterán
A sony addig húzgálja a macska bajszát amíg azokat a hackereket is magára haragítja akiket eddig nem ssikerült a PS3 fiaskó sorozattal
-
oriic
HÁZIGAZDA
(#67) Chepany
Amúgy ha meg is lépik a dolgot, akkor sincs semmi gond a részükről. Ha EU meg a USA nem vesz többet egy PS-t sem, akkor sem izgulnak. Csak Japán és a régiója el tudja tartani őket. Ott meg szinte csak azt vesznek. Emberek 99 százalékának PS van a tulajdonában.
Live-Die-Respawn
-
Chp
őstag
Ezzel remélem nem a hozzászólásomra céloztál, mert erősen kétlem annak hibás mivoltát, kedves Mister_X kolléga, hogy ragyogja be Uraságod a márciusi érzéseket keltő januári napsugár, melynek melege jóleső érzést kelt testedben, miközben pompás kommented címzed orichalcos barátunknak, visszafogott, de bűbájos mosollyal. - mert nekem így jött le, és sajnos nem nagyon tudom és nem is akarom szebben megfogalmazni a rövid, kissé ízléstelen, de annál lényegretörőbb véleményem a Sonyról. Igen. Tetűbanda.
[ Szerkesztve ]
-
RyanGiggs
őstag
Szerintem ha ezt meglépik, nem sokan fognak vásárolni PS4-et.
Viszont ha a Microsoft okos, akkor ők nem tesznek ilyet,
és akkor aki konzolban gondolkodik, csak Xbox-ot fog venni.
Sony meg menne a csődbe!!! -
keIdor
titán
Ha ezt meglépik, akkor nem veszek PS4-et, vagy töröm, amint lehet.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Taposo
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle #59 üzenetére
Akkor elméletileg nem szabadna véglegesiteniük ezt a marhaságot, mivel szinte minden játékosnak kinyilt a bicska a zsebében
-
Chp
őstag
Tetűbanda Sony. Ezt az ordinári, határtalan pofátlanságot. Röhejes mik vannak, az ember esze megáll!
-
-
Hunpriest
senior tag
Az a baj ezekkel a multikkal, hogy nem elég nekik semekkora profit, mindig többet akarnak, bármilyen áron.
Sokat változik a világ néhány év alatt is, pl. 5 éve még nem volt ennyire fontos ezeknek a használt játék kereskedelem elleni fellépés. Nem értem azt sem, hogy hogyan engedhetik meg maguknak, hogy a saját vásárlóikat tekintik ellenségnek, mert a gennyládák nem új játékoz vesznek, hanem egymástól használtat... elég szomorú ez a hozzáállás.
Igazán az online terjesztési platformokat se szeretem az accounthoz kötés miatt, de pl. ott van a GOG, ahol teljesen DRM mentes játékokat vehetsz és tölthetsz le tőlük, tehát gyakorlatilag azt csinálsz az ott vásárolt játékkal, amit akarsz (ergo megtisztelnek azzal, hogy bíznak benned, a vásárlóban és nem hülyének néznek) és mégis jól megy nekik a biznisz, szóval szerencsére ilyen is van még és létező példát jelent arra nézve, hogy a kiadók aggályi jócskán túlzóak.
[ Szerkesztve ]
-
Def26
félisten
Remélem Xbox nem megy el ebbe az irányba.
Fanboy Status: PS4:On, Xbox:On, apple:On, samsung:Off, Microsoft:Off, Audi :On,
-
Xelloss
tag
Idióták... ennyit mondanék csak .. Ez @°@°; pénzéhség elképesztő..
"Sometimes to achieve the world one desires, one must take regrettable measures."- Solas
-
dabadab
titán
-
Mister_X
nagyúr
Én így is Store-ból veszem meg a játékokat, ami lemezes, az gyűjtemény része lesz. Egy kezemen meg tudom számolni, hogy hány játékot adtam el, csak azt veszem meg, ami megéri az árát és kell.
"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."
-
kenny123
addikt
Undorító egy dolog, ha tenyleg meglepik ezt. Sokan kérdeztek, hogy mivan ha tönkremegy a gép. Mi lenne? Gondolom ezt is megoldjak, csak nem dobatjak ki a juzer osszes jatekat. Szerintem is inkább a profile/id alapú regisztraciora mennek majd rá.
yo
-
Eme hír következményében az amcsi GameStop bolthálózat, mely elég nagy tételben foglalkozik használt játékokkal, részvényárfolyama 7%-ot zuhant pár óra alatt.
Amúgy meg kérdéses, hogy ha tényleg életbe lép ez a technológia, akkor kötelező lesz-e azt használni, PS3 játékokat pl. lehet régiózárazni, de csak pár játék van ami él ezzel a lehetőséggel (többek között a Persona 4 Arena, hogy rohadjanak meg).
A Slime draws near! Command?
-
törölt tag
Már előre látom, PS4 lakat kapható a Praktiker-ben
ha már nagyobb lett a tét mint csak maga a konzolgép ára.
-
zsigus
őstag
Szerintem ha elromlik a konzol akkor vagy megcsinálják, vagy csinálnak valamilyen biztonsági mentést, amivel lényegében importálnak mindent az új gépre. Az biztos nem jön szóba, hogy a saját gépeden sem használhatod a játékaidat ha cserélni kell.
Sajnos erre halad a világ, a Nintendo az account-ot köti a géphez, így lényegében a gépet használtan nem tudod eladni, hacsak nem az összes (online) vásárlásodat is adni szeretnéd mellé. Szóval olyan árai lesznek a használt Wii U-nak, hogy nem biztos, hogy megéri majd megvenni, mert a játékok árait senki nem szeretné elbukni.
-
merkucyo
aktív tag
És ez két külön gépen lehetetlenítené el a használatot , vagy akár két külön account-on is ?
Vágjátok ki az erdő leghatalmasabb fáját ezzel a kis heringgel !!
-
Nem kell úgy előre szaladni várjuk ki a végét mi lesz egyáltalán ebből az egészből. Tavaly bontottam szét és adtam el a gépem konzolra váltás miatt. Várom már a következő generációs konzolokat ha ez ilyen - vagy hasonló - formában életbe lép biztosan nem veszek újra Playstation-t pedig a konzolok közül mindig is az állt legközelebb a szívemhez. Várom a Sony hivatalos állásfoglalását ez ügyben...
Analóg vén majom egy digitális világban
-
Neoteric
addikt
Minek fröcskölődni amíg nincs hivatalos Sony álláspont az ügyben?
Szvsz ők is tudják h ez kb lehetetlen lenne, így ebben a formában sztem kizárt h valóra váljon.PSN: ne0teric_sAN
-
pschio
őstag
Szimpatikus lépés. Még jobban kedvelem a Sony-t most már...
''Én nem süllyedek a hülyék szintjére, mert ott legyőznének a rutinjukkal''
-
Chapel
addikt
válasz
hitvanyalak #17 üzenetére
Nem. Steam/itunes stb. is arról szól, hogy attól hogy kifizeted az árát még nem leszel a tulajdonosa a termékeknek. Csak kvázi használati jogot vásárolsz magadnak.(Pl. ha itunes-on vásárolok magamnak egy valag albumot és én meghalok, akkor elvileg visszaszáll a jog a céghez, tehát nem örökölhetik meg a gyerekeim pl. ha jól tudom) Hiszen ha megveszek egy zene cd-t sem mondhatom el hogy enyémek a jogai onnantól, csak használhatom. Otthon. Én. Egyedül.
Az olajfúrótornyokon is felejtősMivel elvileg (de erre írjon majd, ha tud hozzáértőbb) hivatalosan nem kereskedhetsz csak úgy a nagy világba a dolgokkal (hiszen nem adózol utána, bár erre is van egy összeghatár) így gondolom arra hivatkoznak hogy úgy is csak Te használhatod, így miért lenne gond a géphez kötés...persze és új konzolon ha váltok vagy elromlik és veszek egy ugyanolyan típust vagy gariba megy akkor mi van ????
Bocsi, közben látom már leírták
[ Szerkesztve ]
Fotó: https://www.flickr.com/photos/mr_chapel/
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
Dilikutya
félisten
válasz
Shatterstar #24 üzenetére
Konzolokra sokszorosát adják el a játékoknak, szerintem nem annyira fog ez bekövetkezni.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
rendesadam
tag
Elvileg...
EU: eladható a használt szoftverlicenc -
MasterMark
titán
De ezek ilyenkor mire gondolnak? Aki eddig eredeti játékkal játszott, csak használtan szerezte be azt, az most sem fogja megvenni teljes áron...
Switch Tax
-
hitvanyalak
senior tag
Azt hiszem legközelebb elolvasom a jogi maszlagot telepítés, frissítés stb előtt, mert a végén úgy járok, mint a south parkban a human ipad-centipede vagy mi
A lamellák is néznek engem. Bőrömre csíkokat festenek.Énemből csíkok lefeslenek. Felváltva vagyok én is fény vagy árnyék. Apró komolykodó árnyjáték. Fény-árny csíkokban mérem a perceket.
-
Xmodule
őstag
Ez a hír egyáltalán nem hivatalos, mint ahogy Vistaboy is irta. Másik meg, hogy külföldi oldalakon azt irják nem valószinü, hogy a konzolhoz fog aktiválódni a jaték inkább az accounthoz. Ha tönkre megy a gép és veszel új gépet account marad a játék megy tovább. Ennek ellenére tegnap mikor olvastam a hírt engem is felháboritott, annak ellenére, hogy sony többet nálam nem játszik, de maga a tény, hogy ilyesmivel probálkoznak felbosszant. Kiváncsi vagyok mi lesz a hivatalos eredmény.
Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.
-
Gebriel
veterán
Hmm...fincsi hír. Ha egy új játék ára (amit úgy is szét szabdalnak DLC-vel) 2-4000ft lesz, na akkor nem szólnék semmit. Ellenkező esetben meg....hajrá warez.
[ Szerkesztve ]
-
Jakesz
addikt
Ez aztán LOL a javából! Nem lenne sokkal egyszerűbb és felhasználóbarátibb megoldás, ha minden játék egy aktiváló kulcshoz lenne kötve, melyet a PSN-en kellene aktiválni? Meg ha elromlik a konzol, akkor mi lesz a játékokkal? Komolyan nem értem, hogy ilyen birka emberek mit keresnek egy olyan cégben, mint amilyen a Sony (volt).
-
icons
addikt
válasz
FragMaster #21 üzenetére
Na végre valaki, aki tudja is miről van szó....
Ugyanez történik akkor, ha zenét "veszel" iTunes-on (és mindenhol máshol, gondolom), csak bérled a zenét. IT Cafén Bruce Willis-ről röppent fel (tévesen) az a pletyka, hogy be szeretné a Nagy Almát (nem, nem NYot) perelni azért, mert a gyerekei nem tudják megörökölni a zenéit.
Nyilván a helyzet itt is ugyanez. Nem tudod eladni, kölcsönadni, és még a végrendeletedben sem tudsz vele rendelkezni, mivel a tartalom NEM a tied. Csak használatra bérled.
A pontos jogi háttéről nem tudok, de mivel nem a tied, ezért el tudom képzelni, hogy több undorítóságot meg tudnak vele csinálni a beleegyezésed nélkül (nincs erről konkrét információm, de logikusnak tűnik, hogy nem engedik ki az irányítást a kezük közül. Csak egy teljesen idióta példa (ami nem fog megörténni), ha Steam tönkremegy, akkor nyilván bukod a játékokat is. Azért az a nem mindegy!) -
anulu
félisten
fixre veszem, hogy páran neki fognak állni a kérdésnek.
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
Gergosz2
veterán
Pont ez jutott eszembe. Marha nagy pénzeket szednek be ígyis, jó meglehet az első két évben nem lesz nyereséges az új ps4 , de utána úgyis dőlni fog a lé.
(#2) LuckyL
Ez jó kérdés, mert ha tényleg géphez kötik akkor igen.[ Szerkesztve ]
-
moli.hu
őstag
az AP rovidites az interneten a gamez sceneen az Anti-Piracy roviditese. FYI.
the more you know. -
CocooN-z
őstag
Abba nem gondolnak bele hogy egy irodakukac excel kalkulátora nem fogja megmondani a frankót ezzel kapcsolatban? Jahogy a statisztika ezt mondja, persze de egy hülyegyerek egy hozzá nemértő és egy gamer is megmondaná hogy ez így halott kategória, nem lesz ebből többletkereslet.
Amúgy szerintem még mindig a leghasználhatóbb a Steam féle Profile+Digit serial, mibe tartana ezt a PSN-nél továbbfejleszteni? Átmegyek haverhoz, és BRÓDBENDEN át leszedem a kívánt game-t miután beloggoltam.
Jahogy ugyanott tartok ha lemezen megveszem? Nem mert nekik csak kódot kell adniuk és downloadable contentet biztosítaniuk, semmi gyártósor a lemezekhez, semmi logisztika blablabla. Akinek meg kell a lemez, drágán megveszi mint eddig. Nem értem hol itt a probléma.
idióták
Üdv: Z
BRSZK 10.0 - 2025.06.07-09. !!!
-
Shatterstar
aktív tag
Engem nem igazán érint ez a hír,de mivel hébe-hóba szoktam játszani így azt mondom elmehetnek a sunyi picsába ^^
Amúgy itt olvastam nemrég valami olyasmit,hogy a konzolok ideje leáldozóban van és a PC-k kezdik átvenni a hatalmat játékok terén is! Ennek fényében pedig biztos nem lesz hosszú életű a konzol piac ha már ilyen megszorításokkal dobálóznak...
Próbálom elképzelni amint megveszek 2-3 játékot,aktiválom majd pár hónap múlva bedöglik a konzol és bukok rajta vagy 100 lepedőt (ha nem többet ugye)
És még van pofájuk diszkriminálni a warezolástWhy are you wearing that stupid man suit?
-
sirály12
őstag
Erre nem tudok mit mondani! Szánalmas, ez a vergődés! Nincs még elég bevételük?
Inkább arra kellene figyelniük, hogy ne egy bughalmazt adjanak ki, ami néha szinte játszhatatlan!
BF3 is néha már az agyamra megy a hülyeségeivel! De a többi jéték sem jobb manapság.Én szárnyalnék, de nem hagyják.
-
FragMaster
addikt
Ezt nem vételnek hívják, hanem bérlésnek...
Én ezért veszek egyre kevesebb játékot és steamen is csak a nagy kihagyhatatlan akciókat. Egyszerűen nem a tiéd amitmegveszelkibérelsz, mert acchoz vagy kötve, most már konzolhoz is leszel kötve, plusz még a játék és a konzolod is acchoz lesz kötve...még a gépet is körülményes lesz eladni így.
Többet xopik a jogtiszta felhasználó, mint a virágbolti...[ Szerkesztve ]
"FragMaster felhasználónak 11 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!": http://goo.gl/vYc6Ml
-
atike
nagyúr
Belegondolva szerintem ezt így, ebben a formában nem hiszem, hogy megcsinálnák. Gyakorlatilag nehéz elképzelni, hogy lenne olyan ország, ahol ez ne ütközne falakba,,,
-
Gergosz2
veterán
Mintha az EU már egyszer állást foglalt volna ezügyben, hogyha valamilyen játékot megveszel, akkor az a "tied" és lehetőséget kell biztosítnaiuk ,hogy el is adhasd ha meguntad.
-
pilu85
őstag
de tényleg ha a konzoloddal lesz valami??? hányinger...már ez a felhős origin is az...egyszer becsődöl oszt kuka bf3 multi(25ezer volt teljes egészében)
"A jó hír: ha fel tudod ismerni egy illúzióról, hogy illúzió, akkor szertefoszlik. "Az illúzió felismerése annak végét is jelenti. Életben maradása attól függ, hogy összetéveszted-e a valósággal."
-
hitvanyalak
senior tag
Azt hittem, ha az ember megvesz valamit, onnantól ő dönt a továbbiakról...
A lamellák is néznek engem. Bőrömre csíkokat festenek.Énemből csíkok lefeslenek. Felváltva vagyok én is fény vagy árnyék. Apró komolykodó árnyjáték. Fény-árny csíkokban mérem a perceket.
-
Hiftu
senior tag
Kiváncsi leszek, hogy meddig kell várni proxy szerverekre, ami az online adatbázisban keresés opciót alakítják csak át.
Igy a konzol mindig csak azt fogja látni, hogy a játék nem lett hozzácsatolva korábban más konzolhoz.Tessék mondani, lehet itt hazudni? - Kaszt: Decker, Faj: Troll, Működési Terület: Prohardver
-
törölt tag
Ha meg elfüstöl a konzol, kuka a játék is. Elmennek a ...
-
petya1992
tag
Eléggé lesujtó hír igy reggelre.
-
válasz
KisTopi95 #10 üzenetére
"De, ha eladod vele a konzolodat." és az online sony accodat is...
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
atike
nagyúr
Az a nem semmi. Veszel valamit, amit utána nem adhatsz el magyarul.
-
rendesadam
tag
Majd az EU elmeszeli remélhetőleg...
-
törölt tag
elképesztő, hová kurvul az egész konzolipar is
régen olyan egyszerű volt minden, beraktam a lemezt a ps2-be, és játszottam.
ma meg, ilyen account, olyan peccs, bug hegyek, stb... -
tixem
addikt
ezek tényleg azt hiszik majd akkor most jól ráijesztettek a világra és mindenkiben vigyázzban áll még a sz** is. Úgyis megtalálják a módját, tilthatnak itt bármit, venni meg erőből senki se fog
Galaxy S24 Ultra 1TB ||| ( •_•) ( •_•)>⌐■-■ (⌐■_■)
-
Háát, régi időkben is cserélgettük egymás között a gémeket, nem adtuk-vettük, csak haverhoz át az új játékkal, kész. Pl. autósat sosem vennék, de azért jó volt egy-két hétre kölcsönkapni havertól a Gran turismo-t.
Mit érnek el ezzel? Mint viccboxnál is: Lesz egy onlány konzol, meg lesz egy "herélt" a single gémekre, mert az biztos, h ezt is törni fogják idővel.
Gratulálok nekik, igazán köcsög húzás. Remélem átveszik pl. autógyártók, nehogymá' eladjad a kocsidat...Crydan: szegény Sony! Sajnos már a hifi cuccaik nagy része is lecsúszott a kalap sz@r kategóriába, valamiből kell nekik a $$$
[ Szerkesztve ]
-
és mi történik, ha elromlik a konzol és garanciában kicserélik?
az összes játék kuka?cryptot minden termékemért elfogadom
Új hozzászólás Aktív témák
gp Az NFC lényege, hogy a játékok lemezén egy digitális kódot helyeznek el, ami első indításkor hozzáköti azt az adott géphez, így máshol nem játszható le, csak ott.