Hirdetés
- Voin - Jövő hónapban érkezik a belső nézetes hack&slash korai kiadása
- SPRAWL - Konzolokra is megjelent a retró FPS
- Path of Exile II - A készítők egyórányi stream adásban mutatták meg a játékot
- Akciófigyelő 2024: PlayStation Black Friday leárazások
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Máris túl az 1 millión
-
GAMEPOD.hu
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
moli.hu
őstag
barmelyik jo hozza, ami jo a debianhoz, nem?
nekem egy ralink rt2571w (edimax ew-7318ug) van, de szerintem ma mar egy n-es is annyiba kerul, mint egy g-s. elmesz a dx.com-ra megnyitod a legolcsobbakat sorban end-del lemesz az oldal aljara, megnezed, hogy van-e forum hozzaszolas linuxrol, megnyitod, elolvasod, ami tamogatott, megrendeled. -
harry
veterán
Lehetne, az meg szerintem mindegy, hogy mekkora fizikai méretű meghajtóról van szó. Külső táp mindkét esetben kéne, a Pi nem tud leadni 500mA-t, mint egy átlag USB, csak talán 150-et.
Ugyanakkor az USB vezérlője is úgy tudom valami egyszerűbb, szóval nem igazán arra van kitalálva, hogy USB-n ekkora adat + hálózati forgalmat kezeljen.
De próbáld ki, aztán majd meglátod, nem nagy szám összerakni, ha nem kell venni hozzá sok mindent.Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
-
flegga92
senior tag
Elég lassú a másolás 2-3 MB/s körül volt. Én nasnak, torrentre, illetve médialejátszónak használtam. A másolással még csak-csak el voltam viszont a torrent felfele szinte nem töltött semmit, lefele is max 1-2 MB/s az 5 helyett. 2,5 külső vinyó volt rajta 2A es usb hubbal(erről ment a pi is). Nálam le lett cserélve egy WD Mycloudra, egy darabig még üzemelt médialejátszóként, de mióta sikerült rendesen beállítani a dlna-t a pi ki is lett kapcsolva.
-
azbest
félisten
válasz Sera26 #33142 üzenetére
Ez esetben lehet a kábel, amit a táp és a pi közé tettél a ludas. Hiába a jó táp, ha a kábelen akkora a nagy ellenállás és vékony fém vezeték miatt a felszültségesés, hogy nincs meg a 4.75.
Gondolom van mérőd... terhelés alatt mérd meg a pi oldalán a tápcsatinál és a táp oldalán. Nem lepne meg, ha vacak kábellel 4.0-4.5V lenne a pi felől, míg a táp felől még 5.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Így készül egy Earfun headset
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Építő/felújító topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Apple asztali gépek
- Robotporszívók
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Elite: Dangerous
- Windows 11
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest