Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
válasz azbest #20535 üzenetére
Sziasztok,
sikerült belőni a meglévő astrometa tunert libreelec alatt többek között azberst intelmeinek segítségével, szépen fut a tvheadend szerver.
Az volna a kérdésem, hogy ha fizetős Digi DVB-C adásokat is szeretnék nézni, rögzíteni, akkor egy ilyen smart card readert kellene beszereznem? Plug and play a cucc továbbra is? Van már jobb alternatíva? Lehet esetleg valami kompatibilis kütyüt itthon is kapni, ha nem akarnék egy hónapot várni ?
[ Szerkesztve ]
-
Chal
addikt
válasz azbest #22182 üzenetére
Igen, a Zero egyrészt ezért nem oké, másrészt kevés is. Kell a ram, meg a több mag. A PI2 ami pont jól illeszkedik az alkalmazáshoz, és az esetleges nagyobb terhelések esetén is pont elegendő, valamint tűző napon (nyáron, 35-37 fokos külső hőmérséklet esetén) 70-75 fokra megy fel a soc, amit még jól tűr.
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz azbest #22303 üzenetére
Köszi ez már közeledik a megoldáshoz.
gpio-ról tápolást- ez meg eszik vagy isszák?
Esetleg TV szerelő érthet hozzá?
De, hogy kétszer lépek ugyan abba gödörbe ezt a hibát már elkövettem a mini MXIII-is.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
vargalex
félisten
válasz azbest #22301 üzenetére
Én vettem egy 2 GB/ 8 GB modellt $33.99-ért, igaz Kínából, így néhány hét volt, amíg megérkezett. Most rendeltem egy 1 GB / 8 GB modellt, amin viszont gigabit LAN van. Ez pontok beszamítása után $18.50 volt (pontok nélkül $21.99).
A LibreElec tökéletesen megy rajta (nyilván csak az elsőről tudok nyilatkozni, de elvileg az összes S905-ös android boxon megy) SD kártyáról. Így maradhat az Android is, ha mégis szükség lenne rá. Előnyük ugye az, hogy házban vannak, van távirányító, wifi (vannak dual band típusok is), általában van optikai hang kimenet, valamint jó néhány típuson analóg hang és videó kimenet. Van HDMI CEC is, szóval a saját távirányító használata sem szükséges.Alex
-
Celtis
veterán
válasz azbest #22309 üzenetére
Polifuse van kombinálva túlfeszültség védelemmel (transil). Tehát elvileg megvédheti az áramkört.
Akár egész magas feszültséget is elbír tartósan. Van is szerencsés kimenetelű gyakorlati tapasztalatom, de nem dicsekednék vele.Félek, viszont, hogy a kérdéses Pi kukás. Legközelebb jobban kell figyelni.
-
Asztee
aktív tag
válasz azbest #22402 üzenetére
Köszi a gyors választ !
Őszintén szólva nekem is ez volt az egyik tippem csak azt nem tudom ,hogy melyikre is kellene állítani. Eddig a 3-as volt , most vissza raktam 0-ra. A gui színe most jó film közben is meg anélkül is , de gui nélkül a film nagyon homályos.''A világon 10 féle ember létezik : az egyik ismeri a kettes számrendszert a másik nem."
-
sanzi89
addikt
válasz azbest #22423 üzenetére
Az Openelec-et ismerem, a jelenlegi verzió (6.0.3 talán?) is teljesen hibátlan az RPI2-őn, mindent megcsinál, amit elvárok tőle, így ezért nem keresgélek első körben másik rendszer után. Persze hosszú távon ez változhat, én a jelenlegi helyzetről, elvárásaimról beszéltem.
Amire egyébként ki akarok lyukadni az az, hogy régebben is az RPI2 azért volt jó választás, mert támogatott volt, és nem azért, mert ebbe volt a legerősebb hw. Nem tudom például mi a helyzet most a BananaPI-vel, de ez annó erősebb és olcsóbb volt, mint az RPI2, de mivel nem volt hozzá pl. hardveres videó gyorsítás támogatás, így mégis a "gyengébb" RPI2 volt a jobb választás. Na, egy ilyen szituba nem akarok kerülni az RPi3-mal.
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
-
-
-
tejeskifly
aktív tag
válasz azbest #22546 üzenetére
Igazából orange pi pc és pi3 közt vacillálok.
Úgy szeretném megcsinálni, hogy bekapcsolás után, automatikusan induljon a dolog és ez böngészővel egyszerűbbnek tűnik. A kamerák h264-bn streamelnek.
Igazából nem csak 1 ilyen monitort akarok, hanem többet is, van amin csak 4 kép menne, de van amin mondjuk 6
Fontos lenne, hogy ne kelljen baszogatni az eszközt, mert nem lenne egér vagy bill rákötve, csak bekapcsol indul a böngésző ami automatikusan a megfelelő oldalt nyitja.
-
Márton
nagyúr
-
Flowtation
őstag
válasz azbest #22603 üzenetére
Szia!
Megoldódott, volt itthon 30 m másik kábelem, tömör, azt újradugóztam, az 568A szerint (mert ezzel kötöttem be most egy komplett termet a suliban és jó) (ami most nem ment az B verzió, figyeltem, h úgy kössem be, persze lehet h nem lett jó) és simán megkapta a címet. De azért még nem értem, hogy ha a laptopnak jó akkor a pinek miért nem. Mindegy, majd veszek még dugót aztán méretre igazítom. Egyébként az elvileg rossz kábel valami silány, alig tudtam ledugózni, amit meg megcsináltam az tömör réz, sokkal könnyebb dolgozni vele. Szóval lehet, hogy elkötöttem. Olvastam olyat, hogy ha elmegy egy érpár, még jó lehet, de áthallás, jelkésleltetés, stb léphet fel. Ez igaz?[ Szerkesztve ]
Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
sunnysys
tag
válasz azbest #22611 üzenetére
Köszi!
A boot partíción egyedül a config.txt módosult, de azt én modosítottam, mert ezen az oldalon olvastam, hogy segíthet a bootolás késleltetése: boot_delay=1. Nem segített.
A másik partícióról tudok Windows-on másolatot készíteni? (Csak a boot particiót látom.)Szerk:
Úgy látom, hogy a Win32DiskImager programmal lehet back up-ot készíteni, de sajna az SD olvasóm halott, már a Raspbiant is telefon SD olvasón keresztül telepítettem (gány megoldás, tudom ), de a telefonba helyezett SD kártyát a Win32DiskImager nem látja...[ Szerkesztve ]
-
BB9360
aktív tag
válasz azbest #22628 üzenetére
és @Celtis
Köszönöm.
Akkor a rendszerem miatt van a gond, és ez orvosolható, ez jó hír.
A rossz az, hogy sajnos nem igazán tudom, hogy mit is kellene pontosan csinálnom.Jelenleg az eszközön van:
raspbian
osmc
openelecfelejtsem el az openelec-et? ok
az osmc-t is?és tegyem fel a libreelec-et a linkelt helyről a Pi-hez adott sd kártyára és onnan? ezt kellene letöltenem, igaz? New Install and Manual Update for LibreELEC (.img.gz), ezen belül a Pi2 és Pi3-t...
-
futizoli
tag
válasz azbest #22683 üzenetére
Köszi, igen, ez v2.0 verzió.
Ezt látom, nem értek hozzá, nekem nem mond semmit:=3
[ 1629.966383] usb 1-1.4: Product: 802.11n NIC
[ 1629.966393] usb 1-1.4: Manufacturer: Realtek
[ 1629.966403] usb 1-1.4: SerialNumber: 00e04c000001
[ 1642.220420] usb 1-1.4: USB disconnect, device number 5
[ 1645.748778] usb 1-1.4: new high-speed USB device number 6 using dwc_otg
[ 1645.843367] usb 1-1.4: New USB device found, idVendor=2357, idProduct=0109
[ 1645.843400] usb 1-1.4: New USB device strings: Mfr=1, Product=2, SerialNumber =3
[ 1645.843417] usb 1-1.4: Product: 802.11n NIC
[ 1645.843431] usb 1-1.4: Manufacturer: Realtek
[ 1645.843446] usb 1-1.4: SerialNumber: 00e04c000001
[ 1669.767459] smsc95xx 1-1.1:1.0 eth0: link down
[ 1784.969601] smsc95xx 1-1.1:1.0 eth0: link up, 100Mbps, full-duplex, lpa 0x4DE -
-
-
veterán
válasz azbest #22851 üzenetére
Elvileg semmi nem történik, a wifi modul egy official pi wifi, és semmi más nincs rádugva a pi-re. Ez a wifi másik pi-ben jól működött. A routerre más eszközök is csatlakoznak de azok normálisan működnek. Minden esetre én is valami hálózati hibára gyanakszom köszönöm a megerősítést, holnap keresem tovabb a hiba okát
-
veterán
válasz azbest #22853 üzenetére
igazából még amin gondolkodtam, hogy az image új, mármint ezt a verziót még nem is használtam. "RASPBIAN JESSIE WITH PIXEL" Lehet felrakom a light-ot, mert ahogy vkp fórumtárs írta, néztem a terhelést, és egy semmit csináló Pi-nek szerintem ez magas:
load average: 0.49, 0.61, 0.57
(Pi1 rev B) -
Petike168
aktív tag
válasz azbest #23000 üzenetére
Játék képét gondoltam, első körben stream jelleggel. Ugye ha netre fellövöm és onnét játszom le, akkor egész tűrhető a minőség (viszont nagy a késleltetés), ezért gondoltam lehet esetleg kapásból wifi-n keresztül is vagy legalább valami hasonlót. Nézegettem ezt a Miracast-ot is, de a TV nem támogatja ha jól értesültem.
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz azbest #23031 üzenetére
Nem tudom létezik -e olyan erősítő, amiben usb hangkártya van.
Pár példa USB bemenettel (is) rendelkező erősítőre (ún. "digitális erősítő"):
- SMSL Q5 Pro
- Creative Sound Blaster X7
- NAD D 3020...Most így hirtelen csak ennyi ugrik be, de persze nyilván jóval több ilyen kütyü van.
SMSL Q5 Pro van nekem, az pl. működik egy droidos Amlogic S905 SoC-os TV boxszal USB-n összekötve, de ott van, hogy az Android "elfelejti", hogy amúgy rá van kötve USB-n egy digitális erősítő.
Raspberry Pi 2 / OSMC párossal nincs ilyen gond emlékeim szerint, szóval ez valami szoftveres hülyeség lesz a TV box esetében, de hétvégén megnézem azért újra. Én mondjuk pont hasonló célra szeretném használni a Pi 2-t, mint a kérdező - hálózati zenelejátszó lesz belőle -, viszont én valamilyen optikai/koax kimeneteket is adó Pi-kompatibilis DAC-ban (pl. Hifiberry Digi) gondolkodom inkább.
Ja igen, Spotify-t azt hiszem, meg lehet oldani Pi-re (úgy emlékszem, van Linux kliens, amit fel lehet hegeszteni Pi-n futó zenehallgatási célú Linux-disztrókra), Tidalt úgy rémlik, hogy nem.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
erikke17
őstag
válasz azbest #23120 üzenetére
Openelec kell azon fut egy pibus nevű szoft egy modulhoz
Hogy tudom telepíteni a skint az na baj hogy .tar nem .zip lenne?||Wot / WarThunder - Erixx93|| Steam - erixx18 ||Xbox Series X - Erikk24 || BMW R1200GS || Opel Astra F X16XEL|| BMW E39 530d 142kW||DJI Mavic Pro||
-
erikke17
őstag
válasz azbest #23124 üzenetére
No ezt nem tudtam viszont openelecen tuti megy, még csak most szrelem be nem akarok más OS el harcolni egyenlöre
Innen szedtem le : [link]
Az utolsó skint töltöttem le mikor kérdezte melyiket tegye fel és a többit szerettem volna még felrakniCeltis - Pibus az amit sshn kellett telepíteni BMW ibus fordító vezérlő stb.. Nos és ahhoz egy skin hogy kis kijelzőn jól látható legye. A GUI
||Wot / WarThunder - Erixx93|| Steam - erixx18 ||Xbox Series X - Erikk24 || BMW R1200GS || Opel Astra F X16XEL|| BMW E39 530d 142kW||DJI Mavic Pro||
-
nagyúr
válasz azbest #23143 üzenetére
Híj, de jó, én most olvasom ezt először, kösz a tippet! Webrádióhoz meg ilyenekhez tökéletes. Az oldalon, amit linkeltél azt írták, hogy 10kHz fölött sokat javult az átvitele, tehát nem a basszus romlott.
Kár, hogy az usb dac megrendelése előtt nem jutott el hozzám ez az info.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz azbest #23146 üzenetére
A képet azért árnyalja, hogy a korábbi 11 bittel szemben így már csak 7 bit a felbontása. Így elsőre nem is értettem az összehasonlítást a cd minőségű hangkártyákkal, de gondolom ez csak a zajra vonatkozott.
Teljes hangerőn még gondolom nem olyan rossz a helyzet, de közvetlen fülhallgatóhoz nem a legideálisabb, inkább erősítőhöz használható ez a mód. -
fecus
őstag
válasz azbest #23255 üzenetére
Csak egy kernel van. Vettem a Buildroot-hoz adott Pi2-es alap konfigot és kibővítettem azokkal a progikkal amire szükségem lesz. 2 hét Google meg 10 firm verzió míg jó lett. 130MB
Most venném a Pi0 alap konfigot és nagyon nem szeretném ha újra kellene mindent kattintgatni hátha kimarad egy 's más."Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- Horgász topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Spórolós topik
- Apple asztali gépek
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- LG LCD és LED TV-k
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Asszociációs játék. :)
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- UItra 9 185H / 32GB DDR5 / Intel Arc GPU / 1TB SSD - Beelink mini PC
- i7 es Lenovó IdeaCentre pc
- AKCIÓ!!! GAMER PC SZUPER ÁRON: i5-12400F/14600KF - RTX 3060 Ti - Új 16/32GB DDR4 - GAR/SZÁMLA!!!
- JGamer PC V2 R7 1700 RX 5700 XT 16GB DDR4 512GB NVME 1TB HDD
- Gamer PC , i5 13400F , RTX 3070 , 32GB DDR5 , 512GB NVME , 1.2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest