Hirdetés

2019. október 19., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Szoftverfejlesztés  »  Programozás topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-06-01 13:10:03

GAMEPOD.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#851) Protezis válasza rdi (#848) üzenetére


Protezis
(őstag)

Semmi gond! :)
Igen, én is a rendezett állapotot érem el az algoritmusommal. Azon a rúdon lesznek a korongok, ahol a legnagyobb korong van. Vagyis a végén újra rendezni kell az egészet arra a rúdra amit a felhasználó ad meg. Ez teljesen megegyezik az alap Hanoi problémával.
Látható, hogy bár működik a programom (megírtam és jó), csak rengeteg felesleges lépést hajt végre. Nem rekurzívan hogy csinálod meg? :)

(#852) rdi válasza Protezis (#851) üzenetére


rdi
(veterán)

Én már régen nem programozok, legfeljebb egy kicsit php-ban, de inkább csak módosításokra futja az erőmből, nagyobb és mösszetettebb problémába nem fognék. :(

A Hanoira több példát találtam mindegyik rekurzív, egy helyen említi, hogy lehet nem rekurzívan is leprogramozni. Viszont mind lengyel. :)

Fej! Tor! Potroh!

(#853) rdi


rdi
(veterán)

bocs, de föladom, most meg csak rekurzív megoldást találok...

Fej! Tor! Potroh!

(#854) Protezis válasza rdi (#853) üzenetére


Protezis
(őstag)

Az nem gond, hogy rekurzív, épp ott tartunk. Rekurzívan jó, csak jobb algoritmus kellene. Persze lehet jó ez így, csak én vagyok maximalista :)
Azért köszönöm, hogy utánanéztél! :R

(#855) Forest_roby


Forest_roby
(őstag)

Hi!

script kellene, ami kiírja az első 1024 db prímszámot.

bár ez nem fontos, akármilyen megoldásnak örülök:
a programnyelv: While
a lényeg az, hogy nem lehet függvényeket használni:
összeadás, kivonás, szorzás osztás, relációk, ciklusok stb. lehet használni (még asszem hatványt is)
(elvileg nem haszálhatok függvényt, ami eldönti, hogy a kapott változó egész szám -e vagy tört)

Ebben tudnátok segíteni?
Előre is kösz

[Szerkesztve]

-=Legyél Laza!=- __ ''Have you tried turning it off and on again?'' __ ''Is it definitely plugged in?'' /o\ :D:D

(#856) Forest_roby válasza Forest_roby (#855) üzenetére


Forest_roby
(őstag)

up

-=Legyél Laza!=- __ ''Have you tried turning it off and on again?'' __ ''Is it definitely plugged in?'' /o\ :D:D

(#857) Forest_roby válasza Forest_roby (#855) üzenetére


Forest_roby
(őstag)

up

-=Legyél Laza!=- __ ''Have you tried turning it off and on again?'' __ ''Is it definitely plugged in?'' /o\ :D:D

(#858) emitter


emitter
(őstag)

Hali!

C-hez devc++ környezetet (4.9.9.2) használok (használnék), de a fordítás/futtatás után rögötn bezárja a konzolablakot (amiben a progim futna). Ezen lehet vhogy segíteni? Vagy visszanézni vmi bill.kombinációval?
Sőt, ha a lefordított exe-t indítom el, azt is rögötn bezárja...
Egyáltalán mi értelme van ennek, mármint az azonnali bezárásnak? Mindenki szeretné látni a programja futását, vagy eredményét, nem?

(#859) Protezis válasza emitter (#858) üzenetére


Protezis
(őstag)

Dos ablakból futtasd a programot.

(#860) emitter válasza Protezis (#859) üzenetére


emitter
(őstag)

Köszi, így működik.
De nincs erre mégis másik megoldás? Visual C++ simán megtartja a konzolablakot.

Újabb probléma: nem tudok pontosvesszőt írni, nem csinál semmit az ''AltGr+,'' kombináció, az ''AltGr+.'' kommentet nyit, a többi altgr-es cucc jól műxik, csak ez a kettő nem.
Megnéztem a hotkeys-nél, semmi nincs beállítva erre a kombinációra.

(#861) emitter válasza emitter (#860) üzenetére


emitter
(őstag)

Ápp!

Ja és sorkijelölés dupla katt-ra sem műxik:(

(#862) Miracle válasza emitter (#860) üzenetére


Miracle
(senior tag)

az ablak eltunese ellen a devc++ altal generalt standard konzol applikacio ket programsorabol a felso nyujtja a helyes megoldast:
system(''pause'');
ez bill.lenyomasig tartja majd a konzolablakot.

pontosvesszot azert nem tudsz irni mert a decomment line gyorsbillentyu van rakonfiguralva a kerdeses bill.kombinaciora. keresd meg a gyorsbillentyuk beallitasait es szedd ki ezt a hotkeyt.

értelmező késziszótár :: rekurzió --> lásd : rekurzió

(#863) Forest_roby válasza emitter (#860) üzenetére


Forest_roby
(őstag)

''ctrl + alt + , '' ?

-=Legyél Laza!=- __ ''Have you tried turning it off and on again?'' __ ''Is it definitely plugged in?'' /o\ :D:D

(#864) Protezis válasza Miracle (#862) üzenetére


Protezis
(őstag)

Ez nem csak c++ -ban működik? (bár ott se használom, de c-ben nem találkoztam vele)

(#865) Miracle válasza Protezis (#864) üzenetére


Miracle
(senior tag)

valojaban ez mar Cben is mukodott, a system fv ugyanis azt csinalja, h a neki atadott C-stringet vegrehajttatja a futtat shell-el, ami jelen esetben a command window. a pause parancs meg ugye sejtjuk mit csinal...

értelmező késziszótár :: rekurzió --> lásd : rekurzió

(#866) emitter válasza Miracle (#862) üzenetére


emitter
(őstag)

köszi ezzel a systemes cuccal működik
és a ; is jó már, megnéztem, sehova nem volt beállítva ''ctrl+alt+,'' de átírtam a comment-hotkeyeket tök másra, és egyúttal ez is megjavult:)
kösz a tippeket

(#867) AND1


AND1
(őstag)

Sziasztok!

Nem indul el a Borland C nekem. Nagyon kivagyok, hisz gyakorolnom kéne itthon, hogy tudjam fősulin. Ezt a hibát írja ki a win:

Bővebben: link Itt egy kép a hibáról!

Vkinek vmi ötlet? 64 bites cpu, 32 bites xp van fent. Mennkie KÉNE! :(

[Szerkesztve]

Egy régi PH-s.

(#868) emitter válasza AND1 (#867) üzenetére


emitter
(őstag)

mért nem rax föl devc++t? Ingyenes és tökjó, nomeg kicsit modernebb a borlandnál.

(#869) crab válasza AND1 (#867) üzenetére


crab
(senior tag)

üdv:)
/windows/repair mappából másold át az autoexec.nt a /system32-be.
utána spyware/vírusírtás ajánlott mert valószínűleg az okoskodott.:)

(#870) AND1 válasza crab (#869) üzenetére


AND1
(őstag)

köszi! Megoldódott! Szal most már müxik!

Még 1 kérdés:

elindítom a borland c-t és ezt írja ki: ''invalid drive or directory'' de miért?

Egy régi PH-s.

(#871) Pala


Pala
(veterán)

Hali! Újra a segítségeteket szeretném kérni!
Az a feladat, hogy írjak egy programot C-ben, amelynek megadhatunk 3 számot (a, b, c) és utána ezeket kiírja növekvő sorrendben, méghozzá úgy, hogy a számhoz hozzáírja azt is, hogy melyik volt az ''a'', melyik a ''b'' és melyik a ''c''.
Tehát pl:
a=7
b=4
c=5
és akkor ezt adná ki, hogy: b=4, c=5, a=7.

Abban kéne egy kis help, hogy milyen gondolatmenet alapján készítsem el a progit. Létezik valami olyasmi művelet, amellyel az (a,b,c) halmaz legkisebb v. legnagyobb elemét ki lehet választani?
Nem kell megírni helyettem :), csak szeretném, ha valaki tudna segíteni, hogy milyen algoritmussal kell ezt megcsinálni...
úgy meg tudom írni, hogy szépen végig beprogramozom egyesével az összes esetet, ahogy a számok lehetnek egymás után, de ez elég macerás, és szinte biztos, hogy van ennél optimálisabb megoldás.

(#872) emitter válasza Pala (#871) üzenetére


emitter
(őstag)

Bővebben: link

és a hozzá tartozó a,b,c stb. sztringeket pedig úgy tudnád kiírni, hogy kétdimenziós tömböt csinálsz, amibe az egyik sorba az értékeket, a másikba meg a sztringeket írod
de ez csak egy 5let, lehet h van egyszerűbb megoldás is:U

(#873) Orc


Orc
(senior tag)

Unix scripthez szeretnék egy kis segítséget kérni:
A sed-del ki akarom cserélni az ''a'' betüket ''b''-re és a ''b''-ket ''a''-ra, de nem tudom hogyan lehet megadni a sednek, hogy amihez már hozzányúlt, ahhoz mégegyszer ne nyúljon hozzá.
echo ''abba'' | sed ''s/a/b/g; s/b/a/g'' erre abba-t ír ki
Hogyan fog baab-t kiírni?

Kinyomom a szemed, eltöröm a lábad... aztán mehetsz amerre látsz!

(#874) emitter válasza Orc (#873) üzenetére


emitter
(őstag)

ha tudsz angolul:
Bővebben: link
Bővebben: link

egyébként gugli 1-2 találata a ''unix script sed''-re

(#875) Miracle válasza Orc (#873) üzenetére


Miracle
(senior tag)

megsemjo

[Szerkesztve]

értelmező késziszótár :: rekurzió --> lásd : rekurzió

(#876) OddMan válasza Orc (#873) üzenetére


OddMan
(őstag)

Linux scriptek írásának megtanulásához egy jó magyar nyelvű könyv: Bővebben: link
:DDD

''A szíved szabad! Légy bátor és kövesd!''

(#877) Attila1978 válasza Fisha (#30) üzenetére


Attila1978
(csendes tag)

Hello!

Van két gondom a Delphiben! Tudtok segíteni?



1. A Help Workshoppal készített HelpContext a HelpWorkshopba működik de a programomban egy Help ablakban hozza elő a szöveget, és nem egy kis úszó táblában ahogyan kell.

2. Van egy kis gondom. Vannak videófájlaim. Egy külön formon van a MediaPlayer lejátszóm. Szóval az lenne a feladat, hogy ha egy videófájlra kattintva bejöjjön a MediaPlayer ablakban. Ha leállítom, és ha kattintok más fájlra akkor ugyanabba az ablakba (MediaPlayer ablakba) szeretném hogy megjelenjen. Az a probléma hogy hogyan adom át a fájl nevét a MediaPlayer ablakba.


(#878) Orc válasza OddMan (#876) üzenetére


Orc
(senior tag)

Köszi:P
Arra gondoltam, hogy az ''a''-t nem b-re, hanem $-ra cserélem,majd miután a ''b''-t a-ra cseréltem a $ visszacserélem b-re.
echo ''abba'' | sed ''s/a/$/g; s/b/a/g; s/$/b/g''
ezt kipróbálom, hátha jó

Kinyomom a szemed, eltöröm a lábad... aztán mehetsz amerre látsz!

(#879) Orc válasza emitter (#874) üzenetére


Orc
(senior tag)

Ez nekem nem segít

Kinyomom a szemed, eltöröm a lábad... aztán mehetsz amerre látsz!

(#880) Orc válasza Orc (#878) üzenetére


Orc
(senior tag)

Müködik!:C

Kinyomom a szemed, eltöröm a lábad... aztán mehetsz amerre látsz!

(#881) Orc


Orc
(senior tag)

Unix: Azt hogyan tudom megcsinálni, hogy amikor a kódban ''baba'' kifejezést talál a script, akkor ugorjon arra a helyre, ahol a baba definiálva lett(illetve hogyan definiálhatom ''babát'', mint valamilyen müveletet?:F
Ergo ha baba van a kódban, akkor baba müveletet hajtson végre.

Kinyomom a szemed, eltöröm a lábad... aztán mehetsz amerre látsz!

(#882) Miracle válasza Orc (#880) üzenetére


Miracle
(senior tag)

probald ki erre is:
ab$ba
:DDD
ez pl. egy helyes megoldas:
echo abba | perl -e '$line=<STDIN>;' -e '$line =~ tr/ab/ba/;' -e 'print $line;'

[Szerkesztve]

értelmező késziszótár :: rekurzió --> lásd : rekurzió

(#883) Orc válasza Miracle (#882) üzenetére


Orc
(senior tag)

881-re valami ötlet?

Kinyomom a szemed, eltöröm a lábad... aztán mehetsz amerre látsz!

(#884) Miracle válasza Orc (#883) üzenetére


Miracle
(senior tag)

nope. ami neked kene az a goto, de goto-t NEM szeretunk hasznalni.
es ugye lattad, h elozobe beleszekresztettem helyes megoldast?

értelmező késziszótár :: rekurzió --> lásd : rekurzió

(#885) emitter


emitter
(őstag)

az lenne a kérdésem, hogyan oldható meg c-ben a köv. probléma:

be akarok kérni (konzolban) x számot, úgy, h egy szám beadása után az enter-rel kérné a progi a köv. számot. Ezt addig kellene csinálni, amíg egy üres enter (vagy akármi más vezérlőkarakter) nem kerül lenyomásra.

szóval valahogy így:
1. szam=25 //[enter]
2. szam=12 //[enter]
...
n. szam=[enter]

remélem, érthető:)

(én a getch()-csel próbálkoztam, de kevés sikerrel. A referencia, és a c-könyvem se hoz ilyesmire példát)


köszi:R

(#886) emitter válasza emitter (#885) üzenetére


emitter
(őstag)

vagy annak a megoldásnak is örülnék, ha egy sorban, de mondjuk vesszővel (vagy szóközzel) elválasztva adhatnám be a számokat, és a végén egy [enter] hatására beolvasná a vesszők között álló számokat egy tömbbe
ja, az előző verziót is egy tömbben szeretném tárolni, melynek méretét előre nem tudom, annyi eleme lesz, amennyi számot az [enter] lenyomásáig beolvasott a progi.

mintha úgy emlékeznék, h hasonló probléma megoldása pascalban egyszerűbb volt...

(#887) Orc válasza Miracle (#884) üzenetére


Orc
(senior tag)

Láttam

Kinyomom a szemed, eltöröm a lábad... aztán mehetsz amerre látsz!

(#888) emitter válasza emitter (#886) üzenetére


emitter
(őstag)

föl, föl vitézek!

(#889) emitter válasza emitter (#885) üzenetére


emitter
(őstag)

upp!

(#890) emitter válasza emitter (#889) üzenetére


emitter
(őstag)

hát mindenki csak hétköznap programozik???:(

UP!

(#891) Miracle válasza emitter (#885) üzenetére


Miracle
(senior tag)

a getch egy karaktert olvas be. ha entert nyomsz, az nem mas, mint egy karakter:
'\n'
tehat ha getchval olvasol akkor erre a karakterre kell figyelned, ez jeloli, hogy entert utottek.
figyelmedbe ajanlanam meg az atoi, atof fv.eket is, szukseged lehet ra.
soksikert.

értelmező késziszótár :: rekurzió --> lásd : rekurzió

(#892) emitter válasza Miracle (#891) üzenetére


emitter
(őstag)

 


#include <conio.h>
...
int i=0;
int szam[16];
...
do
{
i++;
printf(''Kerem a(z) %d szamot: '',i);
scanf(''%d \n'', &szam[i-1]);
}
while(getch()!='\n');



ez a kódom, de így se megy:(
mi lehet a hiba?

(#893) Miracle válasza emitter (#892) üzenetére


Miracle
(senior tag)

milyen forditot hasznalsz?
ja es legkozelebb akkor es CSAK akkor uppolj HA a topic amibe irtal mar kicsuszott az elso 30bol

értelmező késziszótár :: rekurzió --> lásd : rekurzió

(#894) emitter válasza Miracle (#893) üzenetére


emitter
(őstag)

devc++ környezet, szal gcc a fordító

ez szabály az uppolásra? mert sokan uppolnak hasonlóan, mint én most tettem
egyébként nem szoktam uppolni, csak ez most elég sürgős

(#895) Miracle válasza emitter (#894) üzenetére


Miracle
(senior tag)

nem, nem tudom a pontos szabalyokat uppolasra de azokban a topikokban ahova irni szoktam nem szeretem az ilyen felorankent uppolast, mert annak semmi ertelme, csak telefossa hozzaszolassal az egeszet.
a problema az, hogy a conio.h a borland speci cucca, es csak borland C forditoval mukodik, azaz pontosabban csak abban van benne. szoval ha devC++al fejlesztesz akkor a C vagy C++ standard konyvtaraira kell hagyatkozni, vagy keresni valamilyen libet, amit a mingw (a devc++ forditoja) le tud forditani. persze erre csak akkor van szukseg ha valami tenyel komoly programot fejlesz, menuvel, stb. mert ha nem akkor a standard C library boven eleg lesz. linux alatt a kulonbozo courses verziok ilyen libek, de nem tudom pontosan windows alatt mivel lehet ilyet csinalni. ugy emlekszem devC++ topikokban mar elojott a kerdes, nezd meg ott.

értelmező késziszótár :: rekurzió --> lásd : rekurzió

(#896) Orc


Orc
(senior tag)

Megint kellen egy kis unix segítség:
Hogyan tudom megcsinálni, hogy a $1 paraméter egy sed-del modosított változatát paraméterként mentse el a script.Tehát valami ilyesmi kellene:
a=echo $1 | sed s/a/b/g (dehát ugye ez nem jó)

A másik gondom az, hogy a tr nem tud bizonyos karaktereket cserélni:
pl: erről \ erre / (és fordítva) , [ ] , ' ` , van ötletetek, hogy hogyan lehetne a tr-t engedelmességre bírni?
egy példa tr ''[[]]'' ''[][]'' ebben az esetben a tr nem a külső kapcsos zárójelet veszi lezáró jelnek, hanem a belsőt.

Három a magyar igazság:
Hogyan lehet a bemeneti fájl sorait úgy kibövíteni üres hellyel, hogy minden sor azonos hosszúságú legyen?
A segítséget előre is köszönöm.


[Szerkesztve]

Kinyomom a szemed, eltöröm a lábad... aztán mehetsz amerre látsz!

(#897) Orc válasza Orc (#896) üzenetére


Orc
(senior tag)

Első: a=$(echo $1 | sed s/a/b/g)

Második: tr '\\/[]()<>{}`'''''' '/\\][)(><}{'''''''`') ez eléggé csúnya lett (az idéző jelek miért lettek egyformák?)

Harmadik: nyitott kérdés maradt

[Szerkesztve]

Kinyomom a szemed, eltöröm a lábad... aztán mehetsz amerre látsz!

(#898) c4-eXp


c4-eXp
(aktív tag)

Valaki segítsen nekem directx-ben plz. Feltelepítettem a directx sdk-t, vc++ 6.0 alatt használom. Úgy tűnik minden jól megy, sikerült lefordítani egy-két példaprogramot, viszont a textúrázósat nem. Aztán észrevettem, hogy egy olyan példát se tud lefordítani, aminél valamilyen file-t kéne betölteni (pl. .x file-t). Az üzenet, amit a textúrázósnál kaptam:
--------------------Configuration: Textures - Win32 Debug--------------------
Compiling...
Textures.cpp
Linking...
LIBCD.lib(new.obj) : error : Internal error during Pass2
ExceptionCode = C0000005
ExceptionFlags = 00000000
ExceptionAddress = 1030C9DE
NumberParameters = 00000002
ExceptionInformation[ 0] = 00000000
ExceptionInformation[ 1] = 00000014
CONTEXT:
Eax = 00000000 Esp = 0012F0B0
Ebx = 003C1D90 Ebp = 0012F0C0
Ecx = 00000000 Esi = 003C1D90
Edx = 00001003 Edi = 00001003
Eip = 1030C9DE EFlags = 00010256
SegCs = 0000001B SegDs = 00000023
SegSs = 00000023 SegEs = 00000023
SegFs = 0000003B SegGs = 00000000
Dr0 = 0012F0B0 Dr3 = 003C1D90
Dr1 = 0012F0C0 Dr6 = 00000000
Dr2 = 00000000 Dr7 = 00000000
Error executing link.exe.
Tool execution canceled by user.

Ha valakinek van valami 5lete, akkor hálás lennék.:R

while (state(Korso) != _BROKEN) go(Korso, &Kut);

(#899) c4-eXp válasza c4-eXp (#898) üzenetére


c4-eXp
(aktív tag)

Na, közben meglett a megoldás. Csak fel kellett rakni a vc++-hoz az sp6-ot.:)

while (state(Korso) != _BROKEN) go(Korso, &Kut);

(#900) Miracle válasza Orc (#896) üzenetére


Miracle
(senior tag)

csak nem progkor beadando?! ;]
epp ennek a feladatnak a megoldasaban segitettem egy haveromnak, de mar nagyon nem emlekszem, hogyan csinaltuk majd holnap megkerdezem tole.

értelmező késziszótár :: rekurzió --> lásd : rekurzió

Útvonal

Fórumok  »  Szoftverfejlesztés  »  Programozás topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.