Új hozzászólás Aktív témák

  • .LnB

    titán

    LOGOUT blog

    Call of Duty: Modern Warfare
    Single player kampány
    Spoileres írás!

    Meglehetősen sok kérdés kering most bennem, miután végigjátszottam ezt a kampányt. Szokás szerint, megint nagyon rövid volt. Ezért is ültem neki gyorsan megírni ezt, míg nem felejtem el, hogy mi is volt. Nem tudom hány óra lehetett, de szerintem öt. Kezdjük is az első kérdéssel. Miért is kellett reboot-olni ezt a szériát? Ezért? Nagy csinnadrattával be lett jelentve, hogy ez reboot lesz. De minek? Csak, hogy Price ismét képbe kerüljön? Mert ő akkora sztár, hogy vele lehet eladni a CoD játékokat? Oké, hát felőlem. Vagy talán azért mert nem volt jobb ötletük a Modern Warfare történetszálban már? Elég valószínű.
    Ez volt az a meghökkentő, felnőttes, érett kampány? Amitől mindenki extázisba esett mint ha vidám vasárnap lenne? Brutális volt? Mondjuk. De még így sincs sehol a MW2 méltán híres civileket kivégzős jelenetétől. Más játékokról meg nem is beszélve. A háború brutális, ez tény. Aztán most az a nagy truváj, hogy az eddigi, rózsaszín ködös, a nagy amerikai hősős sztorit egy kicsit reálisabb ábrázolású konfliktusba helyezték?! Nahát.. Miért nem jelenhetett meg ez a játék Oroszországban? Ez az, amit a legkevésbé értek. Eddig is mindig az Oroszok voltak a gonoszok, olyan játékokban, ahol az amerikai hős mítoszát próbálják építeni, és ez után is ők lesznek. Mit láttak ebben a Sony-nál, amire azt mondták, hogy no no no... Az ideggázas jelenet? Vagy a visszatekintés Farah Karim múltjában? Talán a kihallgatás(ok)? Egyiket se látom indokoltnak, hogy ne lett volna ilyen máshol, vagy akár a korábbi COD epizódokban.

    Na és a kedvencem. Ez lenne a mindent megváltó új engine, a csoda grafika? Hallottam olyanokat, hogy generációja legszebb játéka. Mi? Ez? Kérem szépen itt semmi megváltás nincs! Némileg modernizálták a játék kinézetét, de ennyi. Sok, ennél sokkal-sokkal szebb játék van jelenleg a piacon. Köztük van olyan is, ami ma már több éves. És ugye ott a nagy rivális a Battlefield, ami körbe röhögi még mindig a COD-ot ilyen tekintetben. Ebbe a grafikában semmi kimagasló, vagy különös nincs.

    Maga a játék semmiben nem különbözik az előző COD kampányoktól. Ugyan azt kell csinálni mint eddig. Ugyan úgy megvannak a sablon részek. A mesterlövészes pálya, a jármű vezetős (drónra gondolok), a hangár elfoglalós rész, a bomba elhelyezős missziók. És igen, mindeközben a lassan kinyitott ajtók mögül mindig rátámad hősünk társára a 279. statiszta gonosz ellenség, amit lassítva nézhetünk végig. Annyira izgalmas volt, mindig meglepett de tényleg! Nem. Ásítottam már. Ráadásul szépen lopkodva vannak az ötletek. Az egyik rész konkrétan a 13 óra: Bengázi titkos katonái c. filmből van szinte egy az egyben lemásolva. Volt ami tetszett. Az éjszakai, lopakodós, éjjellátós pályák. Kis házikóba kell haladni emeletről, emeletre. Nem nagy cucc egyik sem, de a feeling átjött. El is gondolkodtam, hogy de jó lenne egy régimódi Rainbow Six játék, a kornak megfelelő köntösben.

    Én egy kicsit átverve érzem magam. A sok pozitív visszhang miatt, tényleg azt vártam, hogy ez most valami tényleg új lesz, tényleg jó. A jó relatív, van akinek ez jó. Nekem nem. A 2007-es MW még mindig jobb ennél, és az összes többi COD résznél. Nyilván én se a kampányért vettem meg a játékot. Azért, mert most van kedvem multiplayerezni. Azt vártam, hogy legalább kapok mellé, egy kellemes csalódás single player részt is. Hát nagyon remélem, hogy a multiplayer rész jó lesz, és le fog kötni.

    A "forradalmi grafika", tessék: [kép] , [kép] , [kép]

    [ Szerkesztve ]

    „A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

Új hozzászólás Aktív témák