Új hozzászólás Aktív témák

  • .LnB

    titán

    LOGOUT blog

    Need for Speed: Payback

    Ez egy retek, de ha már végignyomtam, akkor írok erről is pár gondolatot. Az EA Access-nek hála, szerencsére kvázi egy forintomba sem került. Így annyira nem fájt.

    Fiam mint minden kisfiú, szereti az autós játékokat. A GTS még nehéz neki, a The Crew 2-t meg már unjuk. Ezért kipróbáltuk a Payback-et is. Igazából én már az elején utáltam. Akarva, akaratlanul ma már az ilyen játékokat a Forza Horizon-hoz mérjük. És ahhoz semmi sem ér fel. Egyetlen mentsvára lenne, ha visszahozná azt az érzést amit a régi részek. De ez sem megy neki. Egy sablonos, buta, élettelen semmi az egész. Unalmas, erőltetett történettel. A 2015-ös részt nálam a cameo-k megmentették, és az inkább hasonlított az Underground részekre, ezért ha nem is nagyon, de picit tudtam szeretni. Ezt nem, kicsit sem.

    Egyedüli jó dolog benne az autók testre szabása. Azt még mindig tudom élvezni, és el tudtam vele bíbelődni. Az autó felhozatal jó, nincs benne minden (Ferrari, Koeniggsegg nuku), de bőven kielégítő. Az autók teljesítményét kártyákkal tudjuk növelni. Hasonlóan a The Crew rendszeréhez. Csak itt erre rátették a mikrótranzakciós rendszert is. Ráadásul a kocsik között nem lehet átadni a kártyákat. Mindegyikhez csak az használható amit az adott autóval szereztél meg.

    Versenyekből sok fajta van. Drift, Gyorsulási verseny, Utcai verseny, Terep verseny, és "Taxi". Az autókat adott versenyez vásároljuk. Ha a Drift store-ban veszünk meg egy autót, az más versenyen nem használható. A térkép mérete kielégítő. És tennivaló is akad bőven. Sebességmérő pontok, Drift zónák, lerombolandó hirdetőtáblák stb. Akit ezek vonzanak, el lehet velük lenni egy ideig.

    A vezetési modell borzalmas. A kocsi össze vissza pattog, nyeklik-nyaklik. Van mikor teljesen kiszámíthatatlan, hogy merre fog megindulni, vagy megcsúszni. Katasztrofális az egész. Ugratáskor pedig hirtelen eltűnik a gravitáció, és szállunk a holdig. Nem újdonság ez a "fizika", a korábbi NFS játékokból már ismerős. Csak még mindig sz*r. A The Crew kettő fizikája is egy vicc, de az valahogy konstansan rossz, itt meg még sokszor kiszámíthatatlan is.
    A grafika csúnya. Vagy legalábbis a közepes szintet épphogy súrolja. Ez engem eléggé meglepett, hogy így néz ki.

    Komolytalan az egész. És ezt legjobban az szemlélteti, hogy a mások által megosztott autófestések között, szinte minden autónál top10-20-ban van a Villám McQueen festés. Amitől minden autó úgy néz ki mint a meséből az autó. :) Ne kérdezzétek, hogy miért játszottam végig, magam se tudom. Kellett a picúrnak a Huayra BC, és azt csak a vége fele lehet megszerezni. Fogom mondjuk erre. ;)

    [ Szerkesztve ]

    „A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

Új hozzászólás Aktív témák