Új hozzászólás Aktív témák

  • SityiSXT

    őstag

    válasz avengers #207626 üzenetére

    Ezt a Switch topikban írtam, de érvényes ide is a nagyja (átszerkesztettem PS4 kompatibilisre):
    - A szokásos wifis jótanácsok itt is állnak, azaz ha lehet, minél kevesebb fal legyen a router és az eszköz között, illetve minél jobb rálátása legyen a két eszköznek egymásra.
    - Emellett nem baj, ha nem megy torrent vagy más, nagy sávszélesség-zabáló program/szolgáltatás a belső hálózaton.
    - Ha a router támogatja, használd az 5 GHz-es sávot (a 2,4 GHz-es sajnos mára a sűrűbben lakott helyeken túlzsúfolt lett). Cserébe a hatótáv csökkenhet. A csatorna szélességét is érdemes lehet megnövelni (2,4 GHz-en 40Hz-re, 5 GHz-en pedig 80 Hz-re), főleg akkor, ha sok eszközünk lóg a wifin (sok = 4-5-nél több).
    - Ezen kívül érdemes az Internet szolgáltató DNS kiszolgálója helyett a Cloudflare-ét vagy a Google-ét használni, ezt ha a routeren állítjuk be, az egész hálózatunk képes belőle profitálni - az IP címek pedig: 1.1.1.1 és 1.0.0.1 (Cloudflare) vagy 8.8.8.8 és 8.8.4.4 (Google).
    - Ha nem akarunk küzdeni a port forwardinggal és a DMZ-vel, akkor egyszerűen kapcsoljuk be a routeren a UPnP szolgáltatást. Igaz, ez kevésbé biztonságos, hiszen így bármi portot fog tudni nyitni a belső hálózatról, de kényelmesebb és egyszerűbb, mint kézzel küzdeni (magánvélemény: aki nem járkál erkölcstelen és/vagy illegális területen, annak nem sok félnivalója van így se).
    A fentiek hatását a PS4 hálózati beállítási részénél tudod tesztelni ellenőrizve, mennyit és hogy sikerült javítani.
    Saját megfigyelés: én még nem tudtam PS4-gyel kimaxolni a sávszélességem. Nagyjából 50mbps-nél van a plafon letöltésnél, fel meg nem nagyon láttam 10mbps felett.

Új hozzászólás Aktív témák