Új hozzászólás Aktív témák

  • ldave

    félisten

    LOGOUT blog

    Én most hétvégén fejeztem be a Torment: Tides of Numenera-t PS4-en. Ugye ez egy klasszikus cRPG, amikkel korábban csak PC-n lehetett találkozni (Baldur's Gate, Planescape, Icewind Dale), nekem is megvan PC-re, de kíváncsi voltam, hogy milyen is lett a konzol változat. Már régóta megvolt a lemez, csak eddig nem került sorra, most év elején viszont úgy voltam, hogy a tavalyi sok jRPG után most valami nagyon máshoz lenne kedvem.

    Az irányítás elsőre picit fura, nagyjából az történt, mint a Dio3 esetében, klikkelés helyett a bal analóg karral lehet mozgatni a szereplőt, mouseover helyett pedig az R3-at lenyomva mutatja nekünk a játék azokat a dolgokat, amikkel lehet valamit kezdeni.

    A játékmenet főleg beszélgetésből (olvasásból) áll, az 50 óra alatt, amíg a végére jutottam, talán ha háromszor keveredtem úgy harcba, hogy nem találtam más megoldást, minden más esetben elkerülhető vagy kicselezhető az ellenfél. Szóval tényleg lehet benne szerepet játszani, ami egy mai RPG-től már nem igazán várható el. Lehetsz jófiú és rosszfiú is, és ennek tényleg hatása van a játékra, nem csak Mass Effect szerű piros, kék módon. Én pl. a befejezést, amit kaptam, ahhoz az infókat már szinte a játék legeleje óta gyűjtöttem és így is elég sok próba kellett, hogy elérjem a célomat.

    Szóval nem ajánlom mindenkinek, de aki amúgy is szeret fantasy és scifi könyveket olvasni és nem ijed meg a lassú, beszélgetéses játékmenettől, az nyugodtan tegyen vele egy próbát, most akciós is a January Sale-ben.

    A Slime draws near! Command?

Új hozzászólás Aktív témák