Új hozzászólás Aktív témák

  • .LnB

    titán

    LOGOUT blog

    Shadow of the Colossus

    Nehéz erről a játékról véleményt alkotnom. Mindig is nagyon szerettem volna végigjátszani, pc-sként mindig fájt a szívem miatta, hogy csak PS-re van. És most amikor végeztem vele, vegyes érzéseim vannak. De ugyanakkor tudom, hogy ezt nem mai szemmel kell nézni. Másrészről viszont ez egy Remastered rész volt, ami idén februárban jelent meg, ezért viszont mindent nem tudok megbocsájtani neki.

    De a baj nem nagy, sőt. Igazából csak pici, de frusztráló dolgok vannak amik zavartak. És leginkább a ló, a ló irányítása. Ennyire hülye lóval én még nem találkoztam játékban. :D És így a RDR2 után ez nem esett jól. Persze az RDR2-ben is megstukkoltam a fákat rendesen. És itt még csak következménye sincs ha nekimegyek valaminek, lezuhanni sem lehet. De ez a paripa k**vára nem arra ment amerre én akartam. :D Aztán lehet ez az én hibám, mert a karakter állásától függően kell irányítani, nem a kamera szögétől viszonyítva. És ettől függetlenül is csinált néha érdekes dolgokat.
    Szerencsére a harcoknál, a karakter irányításával sose volt semmi bajom.

    A másik dolog pedig maga a gameplay. Nem tudom elképzelni, hogy mennyire üthetett ez a játék 2005-ben sajnos. De nem voltam elájulva tőle, hogy a map közepétől kellett mindig az adott helyre elnyargalni, leverni a Colossus-t aztán megint középről menni a következőhöz.

    Viszont maguk a harcok szerintem nagyon jók, még ma is megállják a helyüket. Sőt. Ez a része a játéknak viszont akkoriban fényévekkel megelőzte a korát. És gondolom ezért lett ez ennyire ikonikus cím. Nameg ha belegondolok az első nyílt világú játékok egyike lehetett.

    Abszolút nem volt csalódás. Jó játék, örülök, hogy végre én is átélhettem.

    A sztori. Mondjuk, hogy értettem. Vagyis értettem mert azért nem bonyolult. Csak ahogy tegnap is írta valaki, Japán(os) a befejezés..Egyedül a kisbaba, az újjászületés(?) volt wtf nekem. És szerencsétlen csaj ott marad egyedül, élete végéig. Él, de nem biztos, hogy ez volt a főhős célja.

    Remastered: Most néztem összehasonlító videókat az eredeti kiadással. Úristen, ez nem kicsit lett felújítva! :D

    Összességében én nem ajánlom mindenkinek. Mert aki nem képes tisztelni az eredeti kiadást, annak ikonosságát, az nagyon negatív lehet a játékkal kapcsolatban. Azt pedig nem érdemli meg ez a cím. Aki tud vele úgy játszani, hogy tudja, ismeri ennek a játéknak a játéktörténelem betöltött szerepét, tudja tisztelni, azoknak ajánlom.

    [ Szerkesztve ]

    „A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

Új hozzászólás Aktív témák