Új hozzászólás Aktív témák

  • Wlac

    Ármester

    Na, AC Unity platinázva. Ezt csupán azért tartom említésre érdemesnek, hogy lássátok, nem két perc játék után írom le a véleményem a játékról. Nem szoktam a Ubisoft vérét szívni, mivel nagyjából tudom, hogy mit kapok a játékaiktól, ezért is szerzem be csökkentett áron őket, de ez a Unity úgy ahogy van, gyalázatos.

    A sztori nem rossz, ezt leszögezem, bár nincs benne semmi extra, de szerencsére nem erőltették a jelenes dolgokat, hanem pár videóval letudták az egészet. Maga a játékmenet azonban szerintem élvezhetetlen. Az egy dolog, hogy a Rogue-hoz képest eszméletlen primitív a cucc. Nincs hajózás, nincs lovaglás, és brutálisan lecsökkentették a harci lehetőségeket. Immár nem lehet kiválasztani, hogy milyen fegyverrel menjünk, nem lehet lefegyverezni az ellenséget, ha tüzelnek ránk, nem tudjuk élőpajzs gyanánt magunk elé húzni egy társukat. Változott a mászkálás is, kaptunk egy elvileg hasznos újítást (ablakon bemászás), és egy elvben is haszontalan funkciót (gyors lecsúszás). Mindez azonban ízlés kérdés, vagy tetszik valakinek, vagy nem. Ami azonban a játék technikai részét illeti, na az már más tészta.

    Az átlag FPS messze nincs meg 30, ami igazából szokható, de rengetegszer tovább zuhan. A parkour nagyon nyögvenyelős, sehol sincs az előző játékok flow-ja. Van, hogy Arno azt teszi, amit mi szeretnénk, de rengetegszer össze vissza ugrál, megakad a legkisebb kiszögeléseken is, egy háztetőn lévő alkarnyi kéményről lejönni is felér egy komplett agyműtéttel. Többször előfordult, hogy megakadtam ugrás közben a levegőben, láthatatlan platformokon landoltam, illetve örök kedvencem volt az, hogy elkezdtem egy kivégzést, és az ellenség egy másik animáció szerint halt meg. Az ablakon való bemászás szintén hektikus, van hogy összejön, van hogy a játék le se sza... nem érdekli a játékot, hogy mit szeretnénk csinálni.

    A másik nagyon fájó pont a kooperatív mód. Alapból amiatt vettük meg haverommal, de a játék messze az élvezhető szint alatt teljesít. Rengeteg alkalommal előfordult, hogy haverom négy-öt katona között próbált túlélni, én viszont nem láttam egy ellenséget sem, és a karakterem nyugodtan sétált, mialatt az én képernyőmön haverom egy helyben állt - és csökkent a HP-ja. Fordítva szintén. Többször meghaltam amiatt, mert láthatatlan katonák ütöttek és lőttek, és egyszerűen nem tudtam mit tenni velük. Olyan, mintha a játék két installációban futna, és néha elkeverné a játék a dolgokat. Egyszer próbáltunk egy négy fős módot, na, ott végképp katasztrófa volt az egész.

    Mindezt azért írtam le, hogyha valaki kitalálná, hogy AC-zni szeretne, akkor a Unity-t kerülje, ha csak nem akarja mindegyik részt lenyomni. Olyan az egész játék, mintha egy amatőr banda béta tesztje lenne, akik a fejlesztés legalapvetőbb dolgaival sincsenek tisztában. Mindez annak tükrében félelmetes, hogy a vele egyszerre megjelent Rogue pedig szerintem az egyik legjobban sikerült, és legtartalmasabb rész lett. Mindezek után nem tudom, hogy bele merjek-e vágni a Syndicate-be, mivel ott a téma alapból jobban is érdekel, és állítólag jobban is sikerült, csakhogy ugyanezen emberek szerint a Unity is ki lett már kalapálva a kezdeti hibákból, úgyhogy bele sem merek gondolni, hogy milyen lehetett.

    Ja, és most akciós a Black Flag, de ne vegyétek meg, mert következő hónapban az lesz Plus-ban. ;]

    [ Szerkesztve ]

    “The wha-"

Új hozzászólás Aktív témák