Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • madgie

    titán

    válasz Novics #62184 üzenetére

    A látszerészi munkában nem a nyolcvanas mammerekkel van a legtöbb gond, azok csak pár percig óbégatnak, hogy "mennnnyyyiiiii?", aztán előkapják a húszezres előleget a műszálas otthonkából. Még csak nem is a tinipicsiákkal, akik másfél órán át vihognak, míg végigpróbálják a komplett készletet, majd nem vesznek semmit. Ők legalább jól néznek ki, egyik fülön be, másikon ki, szorosfarmer rulz.

    Az idősödő férfiállat az igazán fárasztó. Aki nem képes elfogadni, hogy szemüveg kéne, mert ő amúgy jól lát, csak estére nem lát jól, meg holdfényben, meg hónap végén, meg amúgy is már másfél méteresre növesztette a karját, mert nem győzi eltolni reggel hatkor az olvasnivalót. De amúgy jól lát. És ezeknek hiába adsz szemüveget, hiába magyarázod el ezerszer, hogy a korral jár, meg amúgy igazából távolra is rég kellene neki korrekció, de akkora hiú f@sz mind, hogy a palotapincsis, húszcentis sarkú kitartott qrvát hamarabb rábeszélném arra, hogy végigkapálja a kertet. Közben csörög a telefonjuk, ha nincs velük más, mutatják nekem, hogy nézd már meg, ki ez, miközben akkora betűkre van állítva a mobil, mint ide Lacháza.

    És b@zmeg ezeken röhögök, idegeskedem feszt, miközben én is szép lassan belecsúszom ebbe a korba :))

    Egyegyes csavarokat teszek a helyére kézzel. Nem 11-es metrikusat, 1.1-est. Pár éve még jól ment, most már kukucskálok a mínuszos szemüveg alatt átfelé, mert a presbyopia ilyen, 35 évesen is. Ha kontaktlencsében vagyok, akkor meg erőlködök ott, golyózik a szemem, aztán inkább megoldom érzésből, amit lehet.

    És pihenhetsz, tornáztathatod a szemed, az is kell, de ha egy méteren belül dolgozik a szemed munkaidőben, van erre tök jó szemüveg. Kapsz egy finom háromnegyed dioptria korrekciót kezdetnek, vezeti a szemed, felül kevesebb, alul több, mégsem multifokálisan szűk csatornával és borzalmas árral. Ilyen munkaszemüveggel nem szokott megszokási probléma sem lenni, bár itt is ezerszer könnyebb egy nőt meggyőzni a viseléséről, mint egy makacs negyvenes f@szt, aki sose hordott szemüveget és neki nem keeeelll most sem. Mert ő jól lát. Ennél a mondatnál mindig kihullik egy szál hajam, oszt látjátok, hogy nézek ki :))

Új hozzászólás Aktív témák