Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • cocka

    veterán

    válasz kano #2477 üzenetére

    Informatikusként dolgozom egy bankban

    Ettől függetlenül miért ne lehetne másnak is igaza? Az informatikusság nem érdem, csak állapot. :D

    CIB-nél vagyok én is úgyhogy ok. :)

    Nem kell kiköhögni az adott hónapban a 150 nettót mivel egy 150k-s átutalásnak kell jönnie külső számláról.

    A fedezetet meg minden hónapban a szél fújja össze rá ugye? :D Na értsd jól, ha törik, ha szakad elő kell teremtened, mert ha nem, megfizettetik a sarcot.

    de én kp-ben tudok szerezni olcsóbban USD-t így az árfolyamuk nem igazán érdekel(

    Hogy tetszett írni? Olcsóbban? Akkor ezek szerint pénzváltó adja a dollárt, nem alapból kapod. Ergo itt az első konverzió. (forintról dollárra)

    azt nem tudom, hogy a valutapéztári tranzakciónak milyen költsége van, bár gyanítom a befizetés ingyenes).

    Erre azért ne vegyél mérget, már láttam olyan kondíciós listát (asszem tán OTP-s volt :DDD ) amiben igenis bizonyos százalék terhelte az ilyen fajta befizetést is, de mondjuk ezeknek a díjaknak tényleg nem látom sok értelmét főleg ha egy minimális számlavezetési díja is van.

    - Netkártya: Tudom mi az és használom is a CIB-nél csak ugye ez egy forintszámla amihez egy virtuális MC kapcsolódik. Így a konverziós díjak ugyan úgy megvannak.

    De megvannak akkor is, ha a pénzváltódhoz rohangálsz. És nem hiszem, hogy olyan rettentő nagy különbségek lennének a bank devizaeladási árfolyama és a pénzváltód árfolyama között. Akkor meg már kényelmesebb ezt a bankra bízni és nem a pénzváltóhoz rohangálni. Nem? Vagy kényelmes vagyok? :DD

    Azért a POS tranzakciót minden esetben ÉN indítom és nem a pénztáros, ezt ne felejtsük el.

    Arra gondolsz, hogy eléd hajintják az OTP-s POS-t és meg kell nyomnod a zöld gombot? Mert ha igen, akkor a minden eset sajnos nem igaz. Pl. az Unicredit (meg tán a K&H) POS-ei semmiféle jóváhagyást nem kérnek. Legalább is nem PIN köteles kártyák esetén -> nekem csak az orrom alá dugnak egy bizonylatot, hogy írjam alá, utána kiadja a másodpéldányt és viszontlátás. Így el tudom képzelni, hogy egy óvatlan pillanatban nemcsak a POS-en húzza át a kártyát, hanem egy kártyaolvasón keresztül is, aztán pillanatok alatt meg is van a replika/kópia. Aztán megkezdődik a lehúzó ágazati iparűzés.

    A legtöbbször olyan pitiáner módon tudnak a pénzedhez jutni, hogy pl. a PIN-kód a kártyával együtt van tárolva.

    Nekem a fejemben van tárolva. Jó ha az ember a hosszú távú memóriáját is használja néha napján. ;)

    És ha ugyan olyan költségeim vannak mindkét kártyával akkor miért rendelnék elektronikusat?

    Mert ha mondjuk adott esetben nem jársz külföldre vagy csak nagy néha, akkor igen nagy luxus netes vásárlásokhoz dombornyomott kártyát használni, ha az elektronikus is ugyanúgy megfelel a célra. :) Persze nyilván jó elektronikust kell választani nem gagyi Maestrot vagy Mastercard Electronicot. :D

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák