Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • n0Rb1_

    újonc

    Üdv hálózat-guruk!
    A problémánk a következő:

    Adott egy HUAWEI E5785 eszköz, amit a Telenortól hoztam ki, ezen keresztül netezünk itthon. Szeretném ennek az eszköznek a jelét bővíteni a ház további pontjaira, amihez vásároltam egy Tenda A9 WiFi-jel erősítőt. A továbbításra azért van szükség, mert csak a ház bizonyos pontjain van használatra alkalmas Telenor-jelünk a domborzati helyzetünk miatt. :)

    A Tendát egy barátom kipróbálta az ő otthoni Telekomos hálózatán, ahol a bővítés pikk-pakk egyből működött. Itt viszont sehogy sem tudjuk összehozni.

    A HUAWEI eszköz alapból a 192.168.8.1-es címen érhető el. Ezt átírtuk 192.168.0.1-re, hogy a Tenda 192.168.0.254-es címe és a HUAWEI-é egy hálózati tartományban legyenek.

    A Tendával ezután próbáltunk csatlakozni a HUAWEI-re, hogy bővítsük a jelet, de a HUAWEI hálózatának helyes jelszavának megadása után sem történik meg a csatlakozás valamiért.

    A Tendán további beállítási lehetőségek a csatlakozáson kívül nincsenek, a HUAWEI-en viszont rengeteg lehetőség van.

    Mit javasolnátok, hol kezdjük meg a kutakodást, mivel próbálkozzunk, hogy a HUAWEI mobil router jelét továbbítani tudjuk a Tendával?

    Remélem járt valaki hasonló cipőben. Ha a kérdés már szerepelt, akkor so-sorry!

    Válaszotok előre is köszönjük!

    Ui.: a korábban használt TP-Link WR840N routerem szerintem jelerősítésre, jeltovábbításra nem alkalmas, nincs benne Extender lehetőség.

Új hozzászólás Aktív témák