Új hozzászólás Aktív témák

  • enesbcs

    tag

    válasz megema #5026 üzenetére

    Ha nem akarsz sokat forrasztgatni, akkor az olcsóbb Xiaomi, vagy a megbízhatóbb, de drágább Fibarot tudom javasolni. Xiaomi csak akkor, ha nem zavar a kötelező Felhőszolgáltatás.
    Ha van időd és türelmed, akkor van pár DIY hőmérő ötletem, egy infra modullal ESP-n (wifivel) vezérelhető a klíma is, a távirányítóját szimulálva, csak persze úgy kell telepíteni, hogy legyen rálátása. A hőmérséklet megjelenítésre én a Dashticz-ot, illetve saját fejlesztésű DBoard-ot használok. (RPI-Tablet-Telefon)

    Az Apple+homekitről nem tudok nyilatkozni, nálam Domoticz szerver fog össze mindent, szabványos MQTT-n keresztük, már egy éve.

    Biztonsági kamerából ha stabil rendszert akarsz összeállítani, akkor a vezeték nélkülit ne erőltesd, főleg kültéren ne. Egyrészt egy vezeték úgyis kell a tápellátás miatt, másrészt a Wifi nem atombiztos, a LAN kábelen viszont együtt tudod vinni az adatot+tápot a kamera számára (PoE), így még mindig egy kábelről van szó.
    Egyébként használhatóak ONVIF kompatibilis olcsósított wifis kamerák is, de inkább csak beltérre javasolnám ezeket, és kis elvárások mellett. Teszteltem pár megoldást. Nem fizetett reklám következik: Hikvision rögzítővel és ugyanilyen márkájú IP kamerákkal jó eredményeket lehet elérni. Tipp: 1: ne vegyél különböző gyártótól kamerát és rögzítőt, ha nem akarod magad szivatni, 2: ne telepítsd a rögzítőt hálószobába, vagy olyan helyre, ahol sokat tartózkodsz, mert hangos.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák