Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Rasiel

    senior tag

    válasz Peace #14296 üzenetére

    Hasonló konfiggal használok egy 1070-est Win10 Pro x64 mellett már lassan egy éve, de soha nem tapasztaltam ilyesfajta problémát, pedig relative sűrűn játszok és YouTube-ozok. Igaz én már nagyon régóta nem használok alaplapi hangkártyát, egy külső DAC-om van.

    Azt írod, hogy az NVIDIA-féle HD Audio illesztőprogram eltávolítása után megszűnt a probléma, akkor egyértelmű, hogy ott kell keresni a hiba forrását. Igen, elképzelhető, hogy Win10, Pascal alapú NVIDIA grafikus kártya és alaplapi integrált hangkártya esetén összeakad valami és előjön/előjöhet ez a probléma, ami mindezek mellett lehet szoftverkörnyezet-függő is.

    Közben olvasom, hogy nálad az NV HD Audio driver visszatelepült magától. Ez akkor is előfordul, ha kézzel/manuálisan telepíted az új NVIDIA illesztőprogramot? (Egyébként tégy egy próbát azzal, hogy csak magát a drivert, illetve a csomagban lévő Physx-et telepíted fel, ha eddig nem így tettél volna!)

    Amúgy a Windows Vezérlőpult hangbeállításainál, illetve az eszközkezelőben nálam van egy "High Definition Audio Device, amit tiltottam anno Windows telepítésnél.

Új hozzászólás Aktív témák