Új hozzászólás Aktív témák

  • Borosz

    senior tag

    RAID1-ben jártas valaki?
    HDD-t cserélnék WinServer2008R2 alatt RAID1-ben. Samsung HDD a jelenlegi és WD-re cseréltem volna. Itt mondtátok, hogy tegyem be először az egyiket, majd ha lefut a rebuild, mehet a másik. A gond az, hogy miután sokat molyol az első WD berakása után (RAID menuben a rebuild-et jelölöm) akkor jön a kék halál. C00002e2 Directory Services could not start because because of the following error: Egy rendszerhez csatlakoztatott eszköz nem működik.
    És lekapcsolja a hdd-ket, megállnak.
    Ha kiszedem a WD-t akkor bebootol a Samsungról csak ugye hiányzik neki a párja és nyafog. De ez a kisebb gond. A nagy az, hogy így nem fog menni a csere.

    Kérdésem:
    1. Ha raid bios-ban szétszedem a tömböt és beteszek egy új WD hdd-t, amire előzőleg át-ghostoltam (tudom, azt mondtátok ez nem lesz jó, de nem tudtam mihez nyúlni) a teljes régi diszket - és új tömböt hozok létre egy másik üres WD-vel akkor ha bármi gond lenne a ghost-al visszaállítható-e a régi Samsungokkal a régi tömb lemeztörlés nélkül? Írja ugyanis a raid bios, hogy ha szétszedem és új tömböt hozok létre akkor minden adat törlődni fog.
    2. Próbaképpen a teljes backup-ot akartam visszaállítani a Server2008R2 telepítőjével és azt írta, hogy ez nem az a rendszer, amivel vissza tudom állítani a backupot. Használjak olyan telepítőt, ami jó lesz, de el sem jut odáig, hogy a másik hdd-t a backup-ot megkeressem. wtf? Igaz, úgy próbáltam, hogy másik vas volt alatta, benne egy új rendszer hdd és a másik, amin a full backup van. Ennek meg mi a baja? :F

    A lényeg, hogy úgy akarom továbbra is kicserélni a régi hdd-t újra, hogy ne kelljen újra húzni a szervert. Továbbá nincs másik vasam, hogy feltelepítsek egy új rendszert és átreplikáljam a régit. Pláne, hogy olyat sem csináltam még. :U Bár megküzdenék vele.

Új hozzászólás Aktív témák