Új hozzászólás Aktív témák

  • sanzi89

    addikt

    válasz kraftxld #5634 üzenetére

    Hát, nem tudom mennyi gyakorlatod van benne, de nem olyan egyszerű átírni a MAC címet hétköznapi helyzetben, főleg Windows-on. Minden fórumban megy az urban legend, hogy MAC cím átírás, hahaha, aztán mikor kicsit jobban belemélyedtem az én gépemen egyáltalán nem sikerült. A kereskedelmi forgalomban kapható WiFi kártyák MAC címének csak a gyártón/típuson belüli azonosítóját lehet átírni, de ehhez kell, hogy legyen olyan MAC cím engedélyezve, mint amilyen WiFi kártyákról próbálkozik az ember. A gyártót, vagyis a teljes MAC címet módosítani csak speciális hálókártyákkal lehet, azokat pedig nem építik notebookokba, telefonokba, tabletekbe. Nem a törésbiztos, atomrendszer kiépítése a cél, hanem az, hogy a diákok ne tudjanak azonosítás nélkül internetezni.
    De lényegtelen is az elmélet, a gyakorlat azt mutatta, hogy a MAC szűréssel gyakorlatilag megoldódott a net használat problémája, tehát elég biztonsági intézkedés, csak macerás a használata számomra.
    Mire gondolsz AD felhasználónév/jelszó alatt? Miért van megoldva a jelszócsere?

    @gaborbol
    Milyen domain felhasználónevüket? A gond igazából az, hogy nem akarnak minden netezés előtt jelszavakat beírkálni, van aki lustaságból, van aki meg tényleg ennyire informatikailag analfabéta. Mármint nem megoldhatatlan feladat számukra, de nagy nyűgként élik meg, tehát ez se optimális megoldás, én meg valami olyat keresnék.

    Minél jobban belemélyedek, egyre inkább a központi adatbázisból szedett MAC cím volna a megoldás. A Windows könyveléses kérdésre valakinek nincs ötlete vagy tapasztalata?

    "Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

Új hozzászólás Aktív témák