Új hozzászólás Aktív témák

  • sellerbuyer

    őstag

    S.O.S. segítségre lenne szükségem webszerver ügyben Linux guruktól.

    Desktop Ubuntuval és ISPConfig 3-al hajtok egy itthoni webszervert.

    Van egy új honlap, amin dolgoznom kéne, de nem regeltettem be még a hozzá tartozó domain nevet, nem sikerült még a folyamatot sem elindítanom, így több, mint két hetet várnom kell sajnos (Magyarország, én így szeretlek!).

    Ennek ellenére létrehoztam az ISP-ben az új domaint és mindent beállítottam, majd az új domainhez létrehoztam a website-ot és a létrejött 'web' mappába be is másoltam a teljes tartalmat (előre gyártott honlap rendszer).

    A problémám a következő:

    Ugye a domaint még nem tudom használni, ezért egy régi, már meglévő domainhez gyártottam aldomaint és azt irányítottam bele ebbe a mappába, ami az új, még nem működő domainhez lett létrehozva.

    Látogatóként a böngészőben egyszerűen 403-as hiba jön, nincs hozzáférésem a mappához.

    Érthetőbben:
    Nevezzük a régi domainhez tartozó usert web1-nek, a másikat, az új domainhez tartozót pedig web2-nek. Az újonnan létrehozott web2 mappa tulajdonosának már megadtam web1-et annak érdekében, hogy az aldomain-el hozzá tudjak férni. Ez sem működött, beírva a böngészőbe az aldomaint (természetesen vártam, amennyit kell, hogy frissüljön, nem ez a gond). Other-nek természetesen olvasási és futtatási joga meg van.

    Természetesen ha a régi domain mappáján belül egy almappát hozok létre és oda irányítom a régi domainhez létrehozott aldomaint, akkor tökéletesen működik.

    Az a helyzet, hogy így most egyszerűen nem tudok dolgozni a honlapon, mert azt nem szeretném, hogy fejlesztem, meg minden a régi domain mappájában, majd amikor beregelik az új domaint, akkor átpakolgatom, stb., mert szeretném már most a végleges helyén fejleszteni.

    A kérdés, hogy hogyan tudom használni a weboldalt a régi domainhez létrehozott aldomain-el az új domainhez létrejött mappából?

    Ha nem érthetően írtam le, szóljatok plíz és átfogalmazom, fontos lenne a segítség. Köszi előre is! :R

Új hozzászólás Aktív témák