Új hozzászólás Aktív témák

  • sellerbuyer

    őstag

    válasz Exomoon #2691 üzenetére

    A gondom az, hogy nem tudom melyik mit takar pontosan, melyikkel érdemes kezdeni...

    Kezdeni mindenképpen az OKJ-vel érdemes szvsz.

    Az OKJ-n kívül általad felsorolt másik kettő csak akkor szükséges, ha nemzetközi szinten szeretnél elhelyezkedni, vagy Magyarországon igen komoly helyen, pl. nagyvállalatnál szeretnél dolgozni. Méregdrága és angol nyelvű képzések, valamint ha jól tévedek, ezek tényleg többnyire Pesten vannak.

    Az OKJ-s az országon belül bőven elég az elhelyezkedésre általánosságban véve. Emellett sokkal szélesebb körű ismereteket takar, mint a másik kettő. Azok inkább specializáltak és egy bizonyos oprendszerből + egy-két kiegészítőből lehet magas szintű képzettséget szerezni általuk.

    Nekem eléggé sznobnak tűnnek, de ez csak a szubjektív véleményem. Akkor, amikor a 12 éves Pistike otthon lazán Linux kernelt ír/fordít, szerintem a félmilkás Win2003 képzés után titkos Microsoft weboldalakhoz való hozzáférést, meg hasonló sznobcsalogató dumákat hirdetni min. röhejes. Ezek a szervezők igyekeznek elhitetni az ilyen képzéseket elvégzőkkel, hogy utána min. félistenek lesznek és persze betegre fogják keresni magukat egy nemzetközi nagyvállalatnál.

Új hozzászólás Aktív témák