Új hozzászólás Aktív témák

  • sellerbuyer

    őstag

    válasz Exomoon #2691 üzenetére

    Hali!

    OKJ rendszergazda:

    Az egész országban ez a leggyorsabb, legolcsóbb, ráadásul távoktatás. Úgyhogy pont ez az, ami neked kell és nem is Pest, úgyhogy még az is lehet, hogy közel esik hozzád:
    [link]

    Beszámítják az eddigi végzettségeidet (pl. szoftver üzemeltető), csak egy, vagy két konzultációra kell bemenni, de azokat igyekeznek hétvégére tenni és persze jó előre egyeztetnek mindenkivel. A gépterem már-már otthonos, egyszerűen jó oda bemenni és ott lenni. Ugyanez mondható el az oktatóról, a szervezőkről is (családi vállalkozás egyébként).

    Ha esetleg komolyan elkezded, akkor javasold már a jelentkezés során, hogy a rendszergazdaiba vegyék bele a webmester modult (ahogy sok helyen csinálják), így nem kell amiatt még egyszer vizsgázni, hanem egyben le lehet tudni. Ebben html, PhP, MySQL van benne, komplett dinamikus weboldalt kell elkészíteni a nulláról.

    Vizsgázni két alkalommal kell menni, mert annyira hosszú (webmester modul nélkül is), hogy egy nap alatt egyszerűen nem lehet letudni (pl. gép összeszerelés, szerver telepítés, stb.).
    Oprendszer tekintetében ha jó kedvében van a vizsgabiztos, akkor esetleg hagyja, hogy válassz, ha nem, akkor A és B lehetőség van, Windows, Linux. Mivel ez előre nem kiszámítható, így mindkettőben otthon kell lenni.

    Tudnod kell, hogy az OKJ rendszergazdában alapból benne van egy projekt menedzser modul is, ami ráadásul elég komoly. Szóval meg kell barátkozni a gondolattal, hogy ezt a területet is meg kell ismerned, hogyha OKJ rendszergazdi szeretnél lenni. Ha további kérdéseid vannak esetleg, akkor írj nyugodtan privátba, amire tudok, válaszolok.

    Ha a webmester modult is beleveszik a rendszergazdiba, akkor a következő képességeket szerzed meg:

    - webmester
    - projekt menedzser
    - számítógépes rendszer karbantartó (rendszergazda)

    Mivel ezek fel lesznek vezetve a bizonyítványba, tehát látszani fog, hogy te ezeket tanultad, így bármely, ezekhez kapcsolódó állás betöltésére pályázhatsz.

    Ha esetleg nem veszik bele a webmestert, akkor azt külön esetleg leteheted, hogyha megegyeztek a csoporttal, hogy többen jelentkeznének rá. Ebben az esetben csak abból az egy modulból megszervezik nektek a vizsgát egy olyan alkalomra, amikor a rendszergazdák egyébként is vizsgáznak. Így két bizonyítványod lesz, egy rendszergazdai és egy webmesteri. Utóbbiban az összes rendszergazdai modul is benne van, így azokat a rendszergazda bizi megszerzése után természetesen 100%-al írják jóvá, tehát ezekből már nem kell vizsgázni, csak egyetlen modulból, a webmesteriből.

    A vizsgabiztosok egyébként Bp-ről érkeznek. Random módon váltogatják egymást azok, akik egyéb rendszergazda képzéseken is vizsgáztatnak, akár a fővárosban. Tehát ilyen szempontból teljesen mindegy, hogy Pesten vmi menő helyen vizsgázol jó drágán, vagy vidéken, barátságos körülmények között, jó hangulatban, kb. harmad annyi zséért.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák