Új hozzászólás Aktív témák

  • sugarforce

    őstag

    válasz MasterDeeJay #16642 üzenetére

    Persze, teljesen normális dolog, abban az esetben, ha nem azt várod el, hogy 2 szabály közül (megőrzési idő és helyhiány megszüntetése) a szoftver maga döntse el, hogy melyiket szarja le.
    Nem igazán értem miért állna üresen, amikor arra panaszkodsz, hogy nincs hely és emiatt leáll, vagy nem fut le a mentés. Egyébként meg sanzi89 említette a wsb event viewer-es email küldését, kb 5-10 perc alatt belőhető, legalább látod ha gond van.
    Tudom, hogy működik a wsb, használom is aktívan, semmi gond nincs vele, 450 gb helyre menti a 80 gb-os mentős szerver vhd-ját, törli szépen a mentéseket, ahogy kell.
    Milyen sűrűn csinálsz full backupot? Az adatok fontosságát figyelembe véve én nem támaszkodnék egy full backupra (és azokra az incremental), legalább heti egy nem ártana. Legalább is a hozzászólásaidból erre következtettem, ha nem így van, akkor tárgytalan.
    Én úgy kalkulálnám ki a megőrzési időt, hogy figyelembe veszem a rendelkezésre álló backup target méretét, meg a mentendő szerver adatok teljes méretét. Megcsinálom az első full backupot, az lesz x gb. Aztán lefut 1 hétnyi incremental backup és megnézem mennyi a helyfoglalás az első full-hoz képest. Ebből ki tudsz indulni, hogy mennyi mentést tudnál megtartani a rendelkezésre álló backup targeten.
    Szóval az a normális hogy ha ráfér egy év mentése akkor miért is ne?
    Azt az üzletmenet, tapasztalat, az esetleges érvényben lévő IBSZ és a vonatkozó jogszabályok határozzák meg, hogy mennyire kell megőrizni a régebbi adatokat, mentéseket, nem tudhatom, hogy nálatok mire van szükség, vagy mia szabályozás. Ha szükséges egy év, akkor egy év, bár azt erősen overkillnek érzem.
    A DC, DNS, DHCP-t szükséges menteni minden este? Gondolom nem napi 10 usert vesztek fel dc-be új gépekkel.
    Ha van 2tb backup helyed és 300-400gb a mentendő, amiből az incrementalban fpként az exchange és az sql változik, akkor heti egy full backuppal számolva 2 hétnek röhögve el kéne férjen, de 3 is elég biztos.

Új hozzászólás Aktív témák