Új hozzászólás Aktív témák

  • Adott egy Winserver 2008 standard ami alól félig kihalt a vas, így egy az egyben kis gyomlálás után beleraktam hyperv-re virtuálisnak egy erősebb vasra.
    Ami volt:
    Core2 E6400, 8Gb, 2x500gb raid1, winsrv 2008 valós vason
    ami lett
    2x Xeon E5450, 32Gb, 2x250gb + 4x1tb winsrv2012r2 benne pár hyperv masina de azok nem esznek semmit (DC, két win7-es desktopként, pár teszt gép de leállítva ezeket is ugyan olyan lassú)
    (dedikálva 4 mag és 16gb ram van neki és az ssdken fut) Hálókártya legacy módban megy a hyperv-be mert valamiért rendesen drivert kérne a 2008-as.
    Eredmény, lassabb lett a lekérdezés miközben rohadtul nincs terhelve semmi, ramot 2-3gb-ot használ majd két hét után jut el kb 6gb használatig. Prociból 10% felett még nem láttam. SSD-t sem cseszteti sokat de 200mb/s-et tud olvasni az ssdről ha kell a korábbi 60mb/s helyett a régi vincsik esetén. szóval megadtam a kis dögnek mindent de némely lekérdezése lassabb mint a régi vason.
    Az adatbázis is csak 2Gb méretű MSSQL2008, más cégnél ennél gyengébb gép visz tizengigás sql-eket.
    Sávszélnek sima 1Gb van belső hálón, de az sem lehet limitáló mert kevés adat megy lekérdezésnél.
    VHDX-eket is defrag belül, zerofill majd compact és utánna srink.
    Vas az biztosan elég, szoftver oldalon a 2008-asra gyanakszom mint limitáló tényező. Újrarakásra nincs lehetőségem, SAP-osok brutál árat kérnének el érte, kb a gép árát én meg az éles rendszerben nem merném megcsinálni.

    Nem tudom mit tehetnék még vagy mit nézzek meg?
    Hogyan vizsgálhatom meg hogy egy SQL lekérdezés mitől vesz több időt igénybe erősebb gépen?

    Vintage Story PH szervere újra fut!

Új hozzászólás Aktív témák