Új hozzászólás Aktív témák

  • X Factor

    addikt

    Office 365 migrálással kapcsolatban lenne kérdésem, kérdéseim

    Levelezés, külső szerverről jönne IMAP-pal, de ott nincs ssl/tls, Így elhasal. Mivel járok jobban, ha fellővök a legacy levelezésre egy tls-t 143-ra és úgy átrántom a dolgokat?

    Itt az a gondom, h. egyből az összes mail klienst, telót átkéne konfigolni, ez kb 60-70db, és nem lehet szépen a háttérben ügyködni.

    Vagy esetleg ssl 993-on menjen, és 143-on non secure-ként tovabb el a beallitas a klienskeben? Sosem találkoztam még ilyennel és nem egy production environmenten kezdenék el kisérletezni.

    Legrosszabb esetben tudom h. péntek du kap a meglévő mail server ssl-t és hétvégén lepörgetni a migrálást, h. hétfőn már az outlook menjen office 365-el.

    Outlook-ban, pst-kel variálást kihagynám, mert a user accountokon kÍvül van egy valag info,support,news,newsletter stb... cím amik kliensben sehol sincsenek beállÍtva.

    És a fentebb emlÍtett dolgok kapcsán, a user migráció része tiszta, de van ugye a szokásos general purpose info,news,jobs,test...test10 címek, ezeknek nyilván nem licenselnének újabb office 365 előfizetéseket, alias-kéne legyenek valami alá berendezve? Vagy a sima 4,20 euros előfizetést mégiscsak mellé csapnni?

    Kisebb cégeknél ált volt, egy info meg egy jobs, az ált az ügyvezető alá volt berendezve, de itt giga mennyiség van, és nem akarok vele háromszor dolgozni.

    Make things work

Új hozzászólás Aktív témák