Új hozzászólás Aktív témák

  • kraftxld

    Topikgazda

    Egy kis enterprise cucc szopás :D
    Ügyfél gépvasa, 2x EMC VNX 5200 SAN, úgy 50TB-nyi kapacitással mindkettőn, 2x4db HP DL380 G9, rendesen szétosztva, egy SAN meg 4 szerver telephelyenként, rajta úgy 60 VM, rendundás 8Gbit-es fabric-on.
    ESXi 6.0, Veeam mentés.

    Kb másfél éve adtuk el a cuccot, és a tudós informatikai vezetőjük minden áron szinkron storage mirror-t akart.
    Na, kb azóta is ment a szopás a cuccal, régebbi szerverek voltak, EMC állította be a SANt, de Wang elb*szta a RAID set-et, és szerintünk a szerverek vagy a hibásan beállított raid set miat volt tetű.
    Na, kicseréltük a szervereket, VMware frissítve lett 6.0-ra, meg megkaptuk az engedélyt, hogy újrakonfigoljuk a raid-ot.

    Mirror lelőve, 4 napig vMotion a másik telephelyre, újrakonfig, vMotion vissza, aztán csak még szarabb lett :W
    Mentés tetű lassú, iszonyat latency, szerverek, adatbázisok, letérdeltek komolyabb használat után. A mirrort kikapcsoltuk (csak administrative fracture, nem lőttük ki teljesen, de elvileg ez letiltva volt, én már ilyenkor sipongtam a kollegáknak, hogy gyaluljuk le teljesen, mert amíg minden a DR-ról futott semmi gondjuk nem volt)

    Maga a SAN egy ipari fos, inkább le se írom mi pénzt fizettek érte, de ezt tolta a CIO-juk, mást nem lehetett venni, persze ő azóta sz*rik rá. Semmi értelmes adatot nem lehet gyárilag kinyerni belőle, hogy mi a siralma. Tegnap felraktam egy Stor2RRD-t ami nagyon jó cucc és ingyenes is [link]. Belőttem benne a 2 SAN-t, meg a 4 FC switchet, aztán két másik kollegával vakargattuk a fejünket az adatok látán:

    A LUN7-en nem volt egy VM sem, aztán ott volt a legnagyobb a latency. Az FC switchek-en alig ment forgalom, úgy 1000-1500 IO körüli terhelést, meg max 150-200MB/sec adatot tolt ki magából a SAN amit egy fos desktop SSD-nek is vinni kéne, a disk-eken is rendesen el volt osztva a terhelés. Firmware mindenhol a legfrissebb, a host-ok is full-ra patchelve.

    Aztán már nagyon nyávogtam, hogy szedjünk már ki minden storage mirror konfigot, lehet tippelni mikor történt a konfig eltávolítása: :DDD

    Röviden, ne használjatok sync storage mirrort, akármit ígér a gyártó, egy nagy sz*r, akár Hyper-V replika, VMware SRM vagy Veeam is 100x jobb.

    | MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

Új hozzászólás Aktív témák