Új hozzászólás Aktív témák

  • X Factor

    addikt

    válasz Upo #15064 üzenetére

    Hyper V alatt mehetnek bsd alapú rendszerek is, talán azt könnyebb backupolni.

    Én ahol vagyok, ott fokozatosan step by step tanultam bele a dolgokba és vettem át az IT managelést h. ne kelljen outsource-ölni. Magát az esxi-t mások csinálták, most már néha úgy vagyok, h. talán a sok srv2012-re a hyper V jobb lett volna. De igazság szerint a 2 rendzser között felhasználásban szerintem elég mélyre kéne leásni h. különbségeket találjunk.

    Nálunk most lett szempont, h. kéne out of office backup is, ott épp a szolgáltatókkal küzdök h. talán valaki képes 20-30mbit-nél nagyobb feltöltést varázsolni az irodába.

    jelenleg a nas-ok, külön levannak mentve, illetve 4db szerver van virtualizalva azokról készül backup. De filóztam, h. összedobok vmi basic vasat, amire on the fly lehetne a szervereket tükrözni, h. ha maga a dell elszáll, akkor vmi addig amig megjavtják szolgájon ki, és egy külső helyre meg mennének az inkrementális backupok, plusz a nas-ok rsync-el. Igy ozonviz, vagy tuz esetén is pillanatok alatt, visszalehet lőnia fő dolgokat.

    Erre meg még éves szinten az esxi essntials bel is férne 700 euro/év, 3 fizikai host, meg meg is lenne. 2 irodaban egy pedig azon kivul.

    Make things work

Új hozzászólás Aktív témák