Új hozzászólás Aktív témák

  • Tamy

    senior tag

    Optikai konverterekkel kapcsolatban kérdeznék pár dolgot:

    Előzmény: Jelenleg van 2db Atop AF100-2 multi mode konverterünk, amivel két épület van összekötve (légvonalban talán 50m, kábelezve mondjuk max. 100m). Pár hete elkezdett vacakolni (legalább) az egyik fele. Net lassú, pinget eldobálja (időnként akár 40%-os csomagveszteség), az utána levő régi 100-as switch is problémás volt (a jó ég tudja mi van abban az épületben), beraktam a saját gigásamat, azzal ment minden, ezért vettem egy másik gigásat. Azzal egyáltalán nem volt hajlandó működni, így végül egy ősöreg 100-ast raktam be. De úgy vettem észre, hogy a konverter lan portja is erősen kontakthibás, a csatlakozó mozgatására érzékeny, kicsit neki kell feszíteni (a kábel jó, és több példánnyal is teszteltem). Közben a szemem láttára elszállt a konverter tápja, pontosabban míg átszaladtam valamiért a helyemre, amire visszaértem, már behalt, így azt is cseréltem. Utána úgy-ahogy végül jó lett, csomagvesztés megszűnt (többször küldtem ki 100 pinget), de a sebesség különösen feltöltési irányban továbbra is gyatra maradt, szóval éreztem, hogy nem lesz hosszútávú a dolog. Az érdekes az, hogy kb. 3 éve lett cserélve mindkét fele, akkor is hasonló gondok voltak állítólag. Szóval cserélnem kellene.

    A kérdésem, hogy a különböző márkák hajlandóak-e együtt működni (ha mindkettő multi módú, és azonos hullámhosszú), vagy mindenképpen cseréljem mindkét oldalt?

    A különböző márkák közt mennyire van különbség, van-e kifejezetten ajánlott/nem ajánlott?

    Ha már úgyis cserélni kell elgondolkodtam, hogy inkább gigabit képes példányt vennék. Olvastam, hogy ezekre 100-as eszköz nem köthető, ugyan jelenleg a főépületben is egy 100-as switch van, itt közé kell iktatnom egy gigásat, viszont a jövőre nézve talán már érdemesebb lenne ilyent venni.
    A TP-link cuccairól megoszlanak a vélemények, nekem eddig bevált, így elsősorban most is az ő házuk táján néztem szét. Ha mehetne a gigás, akkor az MC200CM megfelelne a jelenlegi helyett? Tudja az 50/125 um-t, de 850 nm-es, a jelenlegi meg 1310-en megy. Nem tudom ez mennyire számít. Az optikai kábel FiTek 50/125 um.

    Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.

Új hozzászólás Aktív témák