Új hozzászólás Aktív témák

  • kraftxld

    Topikgazda

    A hét tanulsága a Christchurch-i brutál földrengés után:
    MENTENI, MENTENI, és MENTENI.
    Pár alapszabály:

    - Backupexec kuka
    - Backup assist kuka
    - Csak image alapú backup-ot használjon mindenki ami tud bare metal és hardware independent restore-t (Shadowprotect, Acronis stb)
    - A szerverszobában tárolt mentés nem mentés (pár cég igencsak húzós helyzetben van, mert a szerverszoba maga alá temette az ott lévő mentéseket) Mindig legyen naprakész mentés az épületen kívül!
    - TESZTELT disaster recovery megoldások, nem az, hogy majd vissza lehet állítani valahogy.
    - Backup monitorozás, mindennap legalább egy email, hogy sikerült a mentés, nem egy kétségbeesett arcot láttam, akik csak lestek, hogy bocsi csak febr 16-ra tudunk esetleg verejtékkel visszaállni, mert betelt a vinyó.

    Legyen kéznél mindenféle kerülőmegoldás, mert a gyártók csak szarakodnak. Van most egy SBS 2003 DR restore, ahogy a nagykönyv megvan írva (Backupexecc), és az Exchange-t nem tudjuk visszaállítani mert serial-t kér, a szerver a romok alatt, az MS meg az OEM stickert kérné a szerverről (nem az én melóm, én már rég beütöttem volna bármilyen serial-t, csak menjen, úgyis ki lett már fizetve). Ha OEM szervert virtualizálsz legyen kéznél pár eszköz, mert sikítani fog :)
    Stb stb....

    | MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

Új hozzászólás Aktív témák