Új hozzászólás Aktív témák

  • Theory66

    aktív tag

    Sziasztok!

    Adott egy darab sulinetes végpont 2 db szolgáltatással (Gimnázium átköltözött az általános épületébe és nem sávszélességet bővítettek, hanem maradt a 2 db Cisco 892FSP router 2x25 Mega sávszélességgel).
    A jelenlegi rendszer szerint mindkettő bent van egy rack szekrényben, a végpont be van kötve 1 switchbe, amiről le van osztva a 2 routerre a jel. A 2 routerhez tartozik az alsó szinten 4db 24 portos switch(ugyan abban a szekrényben vannak mint a routerek), az emeleten kb 3db 24 portos switch egy kisebb rack szekrényben, amit egy kábel köt össze az alsó szekrénnyel.

    Rendelkezésre áll 5 db új HP 2530 24G switch, 3 db cisco switch és 1 smc(ezek jó állapotúnak és majdnem ugyan úgy néznek ki,pontos típusukat jelenleg nem tudom leírni, de ha fontos holnap tudom pótolni) ami eddig volt a szekrényben.
    Szerver: Új Dell Poweredge T20, 8GB RAM, 2x1TB HDD Raid 1, és a régi Fuji 4 Gb DDR2-vel( ez lenne a 2. tartományvezérlő +

    A cél az lenne hogy egy hálózatban legyen az egész iskola, és mindkét szolgáltatáshoz hozzáférjenek a gépek. Nem tudom így érthető-e pl.: megy 2 infó óra 2 teremben elfogy az első szolgáltatás 25 megája, és bekapcsolódik a netezésbe még pár tanár akik már a 2. 25 megát nyúzhatják.

    Meg lehet oldani valahogy a rendelkezésre álló eszközökkel? Ha igen hogyan?

Új hozzászólás Aktív témák