Új hozzászólás Aktív témák

  • gaborbol

    őstag

    válasz Hedgehanter #1140 üzenetére

    Nem akartam regenyt irni, kiesett 2 disk-> force online->sikeres ujraindult->aztan megint kiesett ugyan az a 2 disk.
    A szerver meg allitolag garos volt, a DELL lekuldott 24 oran bellul, egy uj alaplapot, uj backplane-t, 2 uj hdd-t, ramot , csak a helyo faszikaknak fingjuk sem volt, hogy mit kene cserelni, vagy csinalni.
    Komolyan mondom a dell iszonyat korrekt a gart illetoen, azon csodalkozom, hogy technikust miert nem kuldtek, ha tenyleg garos a szerver mindig jon ember aki csereli is, de a service tag szerint a gar lejart egy eve, ez szerencsere nem az en gondom.
    Kicsereltem a backplane-t, force online megint->teganp reggel ota megy hiba nelkul. Ezen kivul a raid-del nem kellett szopnom csak az MBR-rel meg a particiokkal, viszont azal egesz nap.
    Van egy progink raid reconstructor, eddig egyszer hasznatuk elesbe, akkor kihuzott a szarbol, abszolut nem is draga, es bazi egyszeru a hasznalata, viszont iszonyat sokaig tart a muvelet.

    [link]

    Te gondolom megtehetted, mert volt mentesed, de itt nem volt hasznalhato mentes, delelott azert ment az enekles, hogy csak az adatok tudnam legalabb visszahozni, este meg azert,hogy 1 hete all a ceg, de jo lenne ha a szerver ismet menne, es nem kene semmit sem ujratelepiteni, meg nincs is telepitoanyag, 1-2 nap mire lejon a cucc, de nem tudjak,mit hogyan kell telepiteni stb..

    Ha van rendes mentes es se szarakodtam volna vele.
    Nem veletlen kerulom a raid 5-ot.

    bobsys: Nem ertelek, en mar mondam is, hogy rendeljek a jegyeket hollandiaba, mert delben indul gep :DDD

    Small business ugyfelkor, a legtavolabbi 1 ora kocsival, es hardware-software karbantartas.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák