Új hozzászólás Aktív témák

  • Atos23

    senior tag

    válasz gaborbol #1011 üzenetére

    Köszi az infókat Neked és Kraftnak is. :R

    Ez a viszonylag kevésbé szűk pénzkorlát azt jelentette, hogy nem szeretnék azon spórolni, hogy berakok egy polcról levett Linux gépet torrent szűrőnek. Az AP-ken és switcheken kívül a tűzfal és router eszközökre max 200-300K körül szánnék.

    A hálózaton belüli fix SSID és az átjárhatóság nem fontos tényező, mert mindenkinek fix helye lesz. HTTP, IMAP, POP3, Skype, MSN kell hogy átmenjen :)

    Tehát ha jól értem, a gyártóknak nem nagyon van olyan eszköze, ami tudna a torrenthez szükséges Layer forgalmat képes szűrni?

    A MAC szűrést feltétlenül csak az AP tudná ellátni? Elég volna, ha csak net felé nem jutna fel egy WPA passwordot ismerő, de idegen MAC című állomás, így elég lenne egy olyan router, ami maga válogatná a 150 db MAC-et.

    Egyébként a legesleglényegesebb dolog a Torrent forgalom szűrése, még a MAC szűréstől is fontosabb megoldandó problémám. Ugyanis iszonyatos, milyen forgalmat generálnak a suliba bevitt laptopok, amiken akár nem is szánt szándékkal, de automatikusan elindul a torrent kliens Windows indításkor. Ha a 100 gyerkőcből 10 laptopján elindul a torrent, az már kinyírja a netet. :(
    Így ez az elsődleges megoldandó dolog.

    Köszi az infókért :R

Új hozzászólás Aktív témák