Új hozzászólás Aktív témák

  • Atos23

    senior tag

    Halihó!

    Egy kis segítséget szeretnék Tőletek kérni. :R Cégemnél eddig hardveres voltam, de most kicsit átmegyek admin részbe is. Így most egyből a közepébe, zéró tapasztalattal :)

    Egy sulit kell bewifiznem kb. 100 wifis kliens részére. Az AP-k már ki vannak választva, de további eszközöket szeretnék rackbe szerelni, amik:

    - Szűrik a net felé MAC alapján a forgalmat. Vagyis amellett hogy jelszavas titkosítás van az AP-ken, csak az adott MAC-címmel regisztrált kliensek kapjanak netet. Tehát egy olyan eszköz kell, ami a jövőre gondolva kb. 150 MAC-címet képes regisztrálni,

    - Egy másik eszköz, ami szűri a Torrent forgalmat. :D Hallottam olyasmit, hogy ezt nem lehet adott port szűréssel simán tűzfalon vagy routerben megoldani, hanem egy úgynevezett Layer 7-es szűrő kell, ami többnyire egy sima Linuxos kis szerverrel van megoldva. Részemről nem szeretnék semmilyen oprendszerrel rendelkező PC-t vagy kis szervert alkalmazni, hanem mindenképpen valami rackbe szerelhető HW eszközt. Az ár nem kérdéses, a számítógép alapú megoldás mellőzése a lényeg.
    A hálónak 7/24 a működési ideje.

    Légyszíves segítsetek eszköz típusok megjelölésével, hogy esetleg a tapasztaltabbak közületek melyik eszközt használjátok hasonló alkalmazásra. Kérlek, ha ismertek ilyet, jelöljetek meg gyártót és típust. A háló Gigabites, WAN felé is.

    Tudom, sok kritikát lehet írásomra és pénzpazarló elgondolásomra mérni, de ezekre nem lennék kíváncsi, ha megoldható ;]

Új hozzászólás Aktív témák