Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    válasz castiels #46014 üzenetére

    nézd meg hogy melyik wifi csatorna mennyire leterhelt a környékeden, androidos telefonnal péládul ezzel, pécével például ezzel.

    Az 1, 6, 11 csatornák közül válaszd azt, amelyiken a legkevesebb vagy leggyengébb a szomszéd hálózatok jelenléte. Azt állítsd be a mifin az auto helyett csatornának.
    Néha megesik az is, hogy a gép wifije annyira energiatakarékos, hogy nem válaszol a router érdeklődésére, hogy él-e még és olyankor ledobja. Ezt a wifi energiagazdálkodása körül lehet talán állítani,hogy ne legyen bolondos.

    szerk:
    Autom. WLAN kikapcsolása: (külső áramforrás nélkül)
    Tippre az, hogy ha senki sem kapcsolódik rá, akkor lekapcsol egy idő után, hogy spóroljon az árammal. Telefonok hotspot módjánál is szokott ilyen lenni. Végülis a mifi is kb egy buta telefon ami csak netet tud megosztani :)

    Automatikus leválás ideje (perc) ezek mit jelentenek?
    Ez meg szerintem az, hogy ha valameddig nem kommunikál egy kliens, akkor úgy veszi, hogy már nem kapcsolódik és utána ledobja. Például az előbb említett nagyon energiatakarékos wifi a laptopon könnyen előidézheti ezt a helyzetet. Egyik kolléga mindig szív ezzel a macbookján, az itteni openwrt alapú routeremen le kellett tiltanom ezt a ledobást, hogy ne vágja ki állandóan a gépét.

    (#46016) castiels
    1 vagy 6 akkor. Három nem átlapoló sáv van csak 2.4-esen. Nem azért írt ki kevesebbet nálad, mert először 40MHz sávszélű módban volt? Ott az átlapolás miatt nem fér el akármennyi, talán azt jelzi a kisebb csatornaszámmal. Persze lehetne más számot is beállítani, de akkor is rálóg más hálózatokra a csatornád széle és zavarják egymást.

    (#46017) castiels
    ha nincs 11, akkor lehet az 1 jobb mint a 6. De ha több helyen is előfordulsz a lakásban, akkor járj körbe és nézd meg melyik passzol jobban több helyeden is.

    De nem tűnik vészesnek egyik sem. Lehet inkább a noti energiatakarékos varázslata kavar be.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák