Új hozzászólás Aktív témák

  • marcitp

    őstag

    válasz aleister #33025 üzenetére

    Attól függ, ki mit akar, és mennyiért... :)
    Írod az 50/1.8D-t, igen, éles, és valóban, legfőképpen középen.
    Az 55/3,5 meg saroktól-sarokig. Ez már egy nyomós érv, hogy nem kell állandóan középre komponálnod, és nem kell a majd a vágás, az megoldja a kompozciót :)) Van köztük ahogy írod cca 16e huf különbség...
    Na most ugye az 55 nem használható úgymond normál obiként, de pl az 50/1.8D-nél meg van jobb, akár a G-s normál használatra. 55/3,5-ből ott a pre ai, a kutyának sem kellett, pedig színtén éles, 17-ért alig kelt el (nem én árultam, csak figyeltem a dolgot). Kinek mennyit ér meg a dolog, de valahol el kell kezdeni.
    Normális nagyítás az 50-essel is csak gyűrűvel lesz, de ha fordítottban gondolkodunk, lőttem a 50G-vel, és elég kiábrándító volt. Én jobbnak láttam a fordított 18-55-öt. A rekeszre meg van fent szett ebayen, múltkor téma volt itt.
    Síma makróra írtam múltkor az 55/2.8 Vivitar-t (komine gyártmány az érdekes), 1:1-et tud, elég éles, és elfogadható az ára, keresni kell, én 26-ért vettem itthon.
    Szóval igazából van lehetőség, csak tudni kell, ki mit szeretne, mekkora leképezést/bokeh-t... :)
    Mindegyis, ki kell próbálni, kinek mi jön be! :)
    Én csak azért fotózgatok az 55/3,5-el, mert ez jött szinte szembe. Szűrőmenet hibás, poros is belülről, nem túl szép, itthoni beszerzés 35-ért, tavaly ápilisban. Mondhatni az első makróobim.

    [ Szerkesztve ]

    https://www.flickr.com/photos/131261609@N06/

Új hozzászólás Aktív témák