Új hozzászólás Aktív témák

  • Na Shure SRH1540-ről most már írok azért, közel 2 hét alatt nagyjából bejáratódik meg én is megszokom. Jelenleg a Pioneer HRM-7 nincs nálam, úgyhogy ahhoz nem tudom hasonlítani, de majd eljön annak is az ideje. Van helyette Sennheiser HD25-1 II, szövet párnákkal.

    Kényelem terén tényleg nagyon ott van, bár a Piohoz képest igazából semmi különös, hasonló. Újonnan egyébként nagyon büdösek az Alcantara párnák. :DDD Tömény, száraz fűszerszag árad belőlük, aminek kell 1-2 nap, mire kiszellőzik. Maga a felépítés tényleg egy tank, egyetlen kis problémám vele, hogy túl könnyen elállítható a pánt, ezért ha a fejemre veszem, mindig utána kell állítani.

    Hangra elég "profi", azaz nem túl szórakoztató. Aki extrém hangosan hallgatja, annak nem fog tetszeni, mert hamar agresszív lesz a közép. Karakterre tényleg unalmas, ijesztően hasonlít az Eve SC208-akra, azt leszámítva, hogy mély alja (< 100 Hz) rendesen ki van emelve, vagy 6 dB lehet, ami az én ízlésemnek már kicsit sok. De számomra meglepően feszes, úgyhogy meg tudtam szokni. S az emelt méllyel ki is fújt a fun része az fülesnek. :D

    A közép és magas olyan rém unalmas és lapos, hogy a magas legteteje már mintha kissé visszafogott, csapott lenne, de lehet az én hangfalaim emelnek ki legfelül (> 12 kHz ). Vagy egyszerűen csak fura, hogy egy fejhallgató ennyire semmilyen hangú tud lenni. :) Dinamika és részletezés terén nincs semmi hatásvadászat, jobban hallom a hibákat, mint bármi mással, szóval nem szépít, megmondja ha baj van.

    Tér méretét tekintve nem egy nagy szám, sőt kisebb csalódás. Vagy inkább csalóka? :F Ugyanis a HD25-nek szélesebb tere van, mint ennek, viszont ha a pontosságot és 3D-t is nézzük, akkor a Shure nálam mindent visz, a HD25 meg egy katyvasz. Továbbá a reverb az valami eszméletlen az 1540-nel, megvan hozzá a dinamika.

    Kb ennyi. Összességében nagyon jól megvagyok vele, pont olyan, amilyen kell.

    [ Szerkesztve ]

    A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

Új hozzászólás Aktív témák