Új hozzászólás Aktív témák

  • PuMbA

    titán

    válasz Sinesol #43020 üzenetére

    "hogy a monitor fejesek zenére nem a legjobbak, túlságosan kimértek, nagyon pontosan adják vissza a zenét a hiányosságokkal együtt, túlságosan feltárják a zenét és ez nem élvezetes."

    :N Mi az, hogy túlságosan feltárják a zenét? Az minden hangrendszer dolga... pont fordítva van, a zenék nagy részét rosszul csinálják meg, ezért nem érdemes mondjuk drága rendszert venni adott esetben, mert a zenék többsége nem fogja elérni a rendszered tudását :) Egy mai pop zene pont ugyanúgy vagy rosszabbul szól egy 40k-s fejesen, mint egy 240k-son, mert össze van kompresszálva, ezzel a kisebb részleteket jól eltüntették a felvételből, el vannak rontva a magasai stb.

    " Azt gondolnám ebből, hogy akkor a monitorok mindenképpen pontos, színezetlen hangot kell adjanak, hogy jól lehessen velük dolgozni, hogy amit hallunk rajtuk az megegyezze a végeredménnyel is..."

    A monitorok sokfélék lehetnek. Például szoktak minél rosszabbul szóló monitorra is mixelni, hogy a lehető legtöbb fajta rendszeren szóljon jól a zene, mert ha azon jól szól, akkor mindenen jól fog :) Ezzel együtt viszont mindig csekkolják egy hiperszuper rendszeren :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák