Új hozzászólás Aktív témák

  • Genova1983

    tag

    Sziasztok!

    Nem volt még eddig fejhallgatóm,nem is igazán vagyok járatos a témában,de most kaptam a Telekomtól egy 5000Ft-os tartozékkupont és beváltanám erre:
    [Nokia by Monster]

    Van még 1320 aranypontom is,így 3670Ft-ba lenne összesen.

    Egy Lumia 735-el használnám zene és rádió hallgatáshoz.Laptoppal és néha tablettel film nézéshez.
    Megéri szerintetek?

    [ Szerkesztve ]

  • fericske

    addikt

    válasz Genova1983 #42652 üzenetére

    A hangminősége kb. annyi pénzt ér amit rá kell költsél, attól tehát sokat ne várj.
    Összességében viszont megéri azt a pénzt szerintem.
    Olvasgass róla magad: [link]
    A hozzászólásokat se hagyd ki.

    Egyszer, valahol hallgass meg egy jó minőségű fejhallgató szettet, csak hogy sejtésed legyen arról milyen is ez a fajta módja a zene hallgatásnak, mert erről a Nokia Szörnyről ezt nem fogod megtapasztalni - (matyizás vs szex álmaid nőjével) :)

    [ Szerkesztve ]

  • .DLL

    veterán

    válasz South Velen #42646 üzenetére

    Nem ajánlom az XB450-et. :( a 400-hoz képest kicsit javult a hangzás minősége, de nagyon durván el van tolódva a mély irányába. A közép és magas hangok teljesen háttérbe szorulnak, a magasak még csapottak, fátyolosak is. A Retro DJ (árához képest meglepő) tisztaságához képest sehol nincs, ez lehet hogy hiányozni fog. Retro DJ-ről egy kis továbblépés lehet az AKG K511, ennek nagyon hasonló karaktere van, kicsit komolyabb hanggal, vagy Maxell HP6000. Ez puhább, kevésbé világos hangú, mint a Retro DJ, de a tere nagyon jó (zárthoz képest), és elég mélyre is lemegy szerintem.
    És persze a jól bevált Superlux HD681 Evo is várja, hogy kipróbáld, ez is előrelépés lenne.

    [ Szerkesztve ]

    (P.H.)

  • Bici

    félisten

    Sziasztok megint! :)

    A Digitech Pro Monitor-t vagy alteregóit lehet kapni még valahol 20k alatt?
    A Creative Aurvana Live!-val össze tudja valaki hasonlítani?
    Az igényeimnek vajon melyik felel meg jobban?

    Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html

  • .DLL

    veterán

    válasz Bici #42641 üzenetére

    Maxell HP6000? MM-okban gyakran felbukkan kitéve, meghallgatható.

    (P.H.)

  • xundyingx

    tag

    Pár napja megjött az Invotone HD2000 és eddig csak pozitívumot tudok róla írni! Nagyon szép, tiszta hangja van! Csak egy kis mélyet / basszust hiányolok belőle. Főleg zenehallgatásnál lenne jó. Állítgattam 1-2 dolgot equalizerben, de nem sokkal lett jobb, esetleg van valami amit lehetne állítani? Vagy sajnos ez a füles ezt a basszusos dolgot nem tudja?

  • assemble

    addikt

    válasz contaxg #42648 üzenetére

    Egyszer anno bemasoltam, de sikerult eloturni :)[link]

    TL;DR: ketszeres feszultseg (1V vs 2V), a teljesitmeny pedig negyzetesen aranyos a feszultseggel. :K
    (mondjuk ugy szamolva ez is ugyebar "csak" 6 dB, de azert az se mindegy)

  • xundyingx

    tag

    válasz Exodius #42658 üzenetére

    Őőőő huhh, ilyet még nem igazán láttam, olvastam fejhallgatóval kapcsolatban! :D Lehet, hogy hülye kérdés de ilyen lehetséges? Mármint, hogy bejáratódik. Hogy fogom megtapasztalni ha megszokom ezt a hangzást? Félreértés ne essék, nem bántam meg a fülest! Csak az előző siberia v2höz képest sokkal kevesebb a mély/basszus mint már írtam. :)

  • .DLL

    veterán

    válasz xundyingx #42660 üzenetére

    Létező jelenség, minden mozgó rendszernek kell hagyni időt bejáratódásra a legyártás után. Egyébként nem túl hangos, de kellően mély a HD2000 basszusa, szóval hiányban nem lesz részed, csak az alacsonyabb erősséget kell megszoknod. Pl. AKG K511 csak puffog a HD2000 mellett: ez utóbbinak jóval kifinomultabb hangja van. De ez csak egy példa a hasonló árkategóriából (a K511 még drágább is kicsivel).

    [ Szerkesztve ]

    (P.H.)

  • contaxg

    veterán

    válasz assemble #42659 üzenetére

    Es ez akkor is igaz ha siman leparhuzamositottak a Poniban a kimenetet? Mert altalaban igy szoktak megoldani, de lehet, hogy itt 2 fuggetlen erosito van.

    A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.

  • #71562240

    törölt tag

    válasz .DLL #42661 üzenetére

    Omnis muove.

    xundyings: Ne használj hangszínszabélyzót, csak rontasz vele. Ne a Siberiához hasonlítgass, mert az elrettentő példának jó csak. Figyeld a bejáratódás hatásait, és közben szokj hozzá az értelmesebb-lineárisabb hangkarakterhez, tónushoz.

    [ Szerkesztve ]

  • #71562240

    törölt tag

    válasz .DLL #42654 üzenetére

    Szerintem ajánlható az XB450. Valóban, az elődjéhez hasonlóan erősen mélytúlsúlyos, zsíros testű, de azért van magassávja is, és a hangzás minősége drasztikusan javult. Eredeti árán is igencsak számbavehető (no persze főleg bassheadek számára), de 8ezerért nem kérdés. Nem hasonlítható a Retro DJ-hez, mert (két) klassziskülönbség van köztük - miközben persze, a Retro tónusa korrektebb. Az XB450-nek az elődökhöz képest az XB600-nál is sokkal minőségibb a hangzása, nemhogy a 400-énál, az nem is említhető vele egy napon.
    Persze, Sony XB-sen sötét a tónusa, de a kolléga viszonylag olyat keres - ha mégse jön be, veszteség nélkül eladja. De nem hasonlítható holmi Retro DJ-khez, mert drasztikusan más szint.

  • schawo

    titán

    válasz contaxg #42662 üzenetére

    Szimmetrikus bekötésnél mindig dupla a kimenő fesz az aszimmetrikushoz képest. Valójában a csúcsteljesítmény semmivel sem nagyobb, csak a gain. Magyarul hangosabb, de lekonyul, mert úgyse bírja áramerősséggel.

    Tök jó, mikor a gyártó nem tudja megkülönböztetni a gaint a powertől. Mihez értenek akkor?

    [ Szerkesztve ]

    evDirect villanyautós töltőhálózat

  • brobi76hun

    tag

    Sziasztok!
    Szeretnék venni végre egy igazán jó fűlest, játékokhoz használnám leginkább. Eddig csak csipógókat használtam de szereztem egy jó hangkártyát és kikel használjam azt.
    Ki néztem három komolyabbat, de nem tudok dönteni mert annyira nem értek hozzá.
    1.Logitech G633
    2.Sennheiser PC 363D
    3.SteelSeries Siberia Elit
    Kényelem lenne az esődleges szempont de nem akarom hogy a hangzás rovására menjen.

    A Sennheiser tűnik a legkényelmesebbnek és (gondolom) jól is szól, de a jövőt nézve nem tudom hogy Win10-re kompatibilis lesz-e. És a legdrágább.

    A Logitech kompatibilis, és jó rugalmas szoftverjeik vannak, de viszont nem valamiszép (de nekem jó) és nehéznek látom de a hangja bizos veri mind a két versenyzőt. Abban sem vagyok biztos hogy kényelmes a viselése.

    A SteelSeries sem tűnik kényelmesnek és a fűlpárnák átmérőjét is kicsinek látom. Hangázban sem tudom hová tenni, az sem biztos hogy kompatibilis lesz-e win10-re .Bár nagyon dicsérik minden hol, biztos nem véletlen.

    Segitsetek dönteni! Köszi.

  • Ear001

    addikt

    válasz brobi76hun #42666 üzenetére

    Bár ott jobbra fenn láthatod, hogy ez a fórum nem foglakozik gamer fejesekkel, de egy darab van, amit itt tudunk ajánlani, mert tényleg jó hangja van: Kingston HyperX Cloud II.

    [ Szerkesztve ]

  • .DLL

    veterán

    válasz #71562240 #42664 üzenetére

    Ha eddig Retro DJ-t használt és nem a karakterével van baja, sőt, csupán szeretne komolyabbra váltani, akkor nem egy ennyire eltérő karakterű fejest ajánlanék neki. Az XB-k közül eddig a 900-as volt az amire azt mondtam hallgatható, és utána lehet azt mondani, hogy a hangminősége is egész jó. Bár az is túlárazott, a félár minden XB esetén csupán szükséges, nem pedig alkalmi vétel. ;] Szerintem. És mivel "szerintem" ezért ezen nem veszünk össze, azon viszont érdemes elgondolkoznunk, hogy kell-e ennyire más karakterű fejest ajánlani neki. Szerintem ezzel csak elrontanánk őt, mindenben az eltúlzott, zsíros, kövér basszust keresné (és szerintem igen is fátyolos, a kelleténél jobban eltűnő a felső traktusa a 450-nek. :( ), tehát később sem akarná megismerni a részletek, a tér igazi varázsát.
    Sony-n belül pl. ott az MDR V55, sokkal inkább ez, mint bármelyik XB, egyszerűen a karaktere miatt, amiben minden a helyén van. A basszusok is hajjaj! Tehát az említett EDM "muzsikákra" is tökéletesen megfelelne. :K De ez csak egy példa...

    (P.H.)

  • South Velen

    addikt

    válasz .DLL #42668 üzenetére

    Való igaz, hogy nem volt bajom a Retro DJ-vel és megelégedettséggel használtam 3 évig, de a mélyeket akkor találtam igazán megfelelőnek ha fülemhez szorítottam kézzel (/szóval eléggé basshead lehetek / és mert amúgy eléggé lelazult a fejemen, de még így is kényelmetlen volt, ez volt az egyetlen hátránya).

    De most adódott ez a lehetőség (szintén T-s 5000-es kupon és aranykártya pontok), és csak ezt tudnám ilyen áron megvenni. Esetlég még szóba jöhet a JBL E30 és az AKG Y40, de egyikről se olvastam jobbakat, mint a Sonyról, sőt.

    Ugyanakkor basshead létemre, vagy létem ellenére mindig is szívesebben hallgattam egy sztereó hangszórópárt, mint egy 2.1-et. Lehet hogy a Sony inkább ahhoz lenne hasonlatos? Igazából nem baj, ha mélytúlsúlyos, csak szépen "énekeljen" a mély, ne puffogjon.

    [ Szerkesztve ]

  • kerlas

    tag

    Üdv!

    Kinéztem magamnak egy Audio-Technika ATH-AD500X típusú fejhallgatót, ami főleg játékra és filmnézésre lenne használva, már csak az a problémám, hogy itthon elég borsos áron kapható. Az lenne a kérdésem, hogy tudtok-e valami megbízható külföldi online boltot, ahonnan tuti eredeti példányt tudnék beszerezni nem lenne hátrány, ha EU-s lenne, hogy ne kelljen VÁM+ÁFA kombót is prekálni, esetleg ebay-ről Japán eladóknál látok olcsóbban, de itt is kérdéses, hogy ezek eredetiek-e.

  • .DLL

    veterán

    válasz South Velen #42669 üzenetére

    Mindenképp hallgasd meg, ;) MM-okban, de lehet hogy T-pontokban is kipróbálható. Eszement mennyiségű basszus van benne :D Én konkrétan elnevettem magam mikor kipróbáltam, mondom ilyen nincs! Pedig ismertem az elődeit, de mindig meg tud lepni a Sony az XB széria egyéniségével. :)) De utána hallgattam még vele pár számot, próbáltam az XB900-nál tapasztalt erényeket felfedezni, de ettól nagyon messze volt sajnos, így én nem ajánlom, mások ajánlják, ez van különbözőek vagyunk. Neked pedig ki kell próbálnod vásárlás előtt.

    (P.H.)

  • fericske

    addikt

    válasz kerlas #42670 üzenetére

    Én ezt tudom Japánból.
    Nekem UK-ba nagyon megéri, semmit nem tesznek hozzá, MO-ra számolni kell az áfával.

  • assemble

    addikt

    válasz contaxg #42662 üzenetére

    Gondolom a kimeneti teljesitmeny ugy is megnovelheto lenne, de ugy a balanced kb osszes tobbi elonye elveszne, illetve nem is lenne igazabol balanced. Gondolom ahogy schawo irja, ugy kb csak egy nagyobb gain beallitassal lenne ekvivalens az eredmeny, ami novelne a zajt/torzitast is.
    A pono-ban biztosan nem igy van, fully balanced az egesz aramkor a DAC-tol a jack kimenetekig, vegig (elvileg az elso hordozhato lejatszo a vilagon, ami ilyen).
    Igy ilyen szempontbol pont ellentetes a hatasa a nagyobb gain-hez kepest, amellett, hogy 4-szeres lesz a kimeneti teljesitmeny, kozben meg a zajszintet is jelentosen lejjebb nyomja.

  • Tulku

    veterán

    válasz assemble #42673 üzenetére

    Gyors kioktatást kérek mindenkitől:

    A balanced füles egyetlen kritériuma a 2x2 érpár megléte és a spec csatlakozó (4 pólusú gondolom mindegyik érnek)?

    Magyarán mindegyik cserélhető kábeles fejes-füles balanced-esíthető megfelelő kábellel?

    És mitől balanced egy dap...külön végfokok látják el a csatornákat?

    Köszönöm a láma kérdésre adott válaszokat!

  • .DLL

    veterán

    válasz Tulku #42674 üzenetére

    Nem mindegyik cserélhető kábeles fejhallgató szimmetrizálható egyszerű kábelcserével, sajnos. Van, aminek már gyárilag 3 érintkezős aljzata van a fejhallgatóházon (pl. TRS Jack) :(
    De általában nem nehéz őket szétszerelni és megoldani, hogy ne legyen közösítve a két hangszóró.

    (P.H.)

  • #71562240

    törölt tag

    válasz South Velen #42669 üzenetére

    Az XB450 hasonlít a sztereó hangdobozpárra is, meg a 2.1-esre is, pontosabban van egy elég erős házimozirendszer-karakterű tónusa. De a Retro DJ nem hasonlít sztereó hangdobozpárra, az fejhallgatóra hasonlít - azért keveselled az energiáit. Az XB450-nek van annyi energiája, amennyit egy 15-25ezres árú dinamikus fejhallgatótól elvárhatunk, és persze kicsit több is, hiszen az energiája egy része a felsőbasszus fel(túl)dúsításából ered, mint minden energikus hangvételű fejhallgató esetében a 100ezer forint alatti ársávban.

    És akkor az sem mindegy, amit mondtam, hogy van köztük két kategória hangminőségkülönbség. És mint szintén mondtam, megvannak a magashangjai is, nem nyomja el őket a mély, hanem "kontextusba helyezi". A Retro DJ-ből kikiabálnak a magasak (de nem nagyon magasak, mert nem megy igazán magasra), az XB450-be belesimulnak (egyúttal magasabbra mennek). .DLL-lel ellentétben, az általad írtak alapján nekem nincsenek kétségeim afelől, hogy neked tetszeni fog az XB450, nem csak a hangminősége miatt, amely az eredeti 16-25ezres árán is meglehetős, és 8ezerért a hülyének is megéri, hanem a hangkaraktere miatt is. Ezzel együtt persze .DLL figyelmeztetése jogos, meg kell hallgatnod, meg kell győződnöd róla vásárlás előtt, hogy esetleg tényleg túl sötét a karaktere még a te hallgatmányaidhoz is - de itt az általános meghallgatási parancs mellé megjegyzendő, hogy jelen esetben kuponpontok elköltéséről van szó, azokat pedig a jelek szerint úgyse tudod értelmesebbre költeni. Az XB450-be viszonylag szerencsés elkölteni a kuponpontjaidat általában is, a te hallgatmányaidhoz pedig főleg. Az eredeti árához képest nézve ízléskérdés az XB450, de 8ezerért a hülyének is megéri kategória, mint mondtam, ha mégse tetszene, veszteség nélkül eladod, de neked eléggé tetszeni fog - okkal, mert jól sikerült belépő kategóriás fejhallgató, sokkal jobb hangú, mint az XB400-as és XB600-as elődei. (De persze nem az a szint, amiről ennyit érdemes beszélni, hehe.)

    .DLL: Lásd mint fent, a kolléga az általa leírtak alapján szerintem kb. éppen az XB450 karakterét keresi - pontosabban egy fokkal inkább tetszene neki az XB950 karaktere, de ahhoz nem jut hozzá ilyen előnyös áron kuponpontokért. Nem választási kérdés, hanem hogy ez van a kuponpontjaiért. Márpedig ebbe hatékonyan fekteti a kuponpontjait. És egyébként is vállalom a felelősséget, kuponpontoktól függetlenül, hehe.

    [ Szerkesztve ]

  • lenox

    veterán

    Fejhallgatot vennek 8-10 eves gyereknek. Elso fejhallgatoja lenne, es van eselye, hogy elhagyja, eltori, tehat viszonylag olcsot keresek.

    - otthon vagy utazas kozben hasznalna
    - zenet hallgatna, Nightwish es Disneys tema
    - 5k koruli osszegre gondolok
    - Uj
    - Telot es tabletet hallgatna vele

    Tobbi kerdesre nem tudok valaszolni, szerintem circum es supra is jo, nyitott es zart is, nem hinnem, hogy valami zavarna, mivel elso lesz.

  • South Velen

    addikt

    válasz #71562240 #42676 üzenetére

    Köszi mindkettőtöknek!

    Azt hiszem, akkor teszek egy próbát a Sony-val. :R

  • krichd1

    addikt

    válasz #71562240 #42676 üzenetére

    "...hiszen az energiája egy része a felsőbasszus fel(túl)dúsításából ered, mint minden energikus hangvételű fejhallgató esetében a 100ezer forint alatti ársávban."

    Azért van néhány kivétel, például a NAD Viso HP50. Ez is energikus hangú, mégis inkább a szubbasszus tartományt emeli ki egy picit és azzal lesz energikus, legalábbis jóval energikusabb az átlag (főleg nyitott) fejhallgatóktól. Szerintem ez kulturáltabb, valósabb hangot ad, mint a felsőbasszus kiemelés, persze olcsó kategóriában ez még megbocsájtható.

    Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql

  • Dapro

    senior tag

    Azt hiszem a hd861 evomat cserélem egy hyperx cloudra, ugy hallottam leallt a gyartasa, mennyi időn belül fogyhat ki a boltokból szerintetek? :R

    Aki hyperx cloudot akar cserélni hd681 evora az szóljon :)

  • assemble

    addikt

    válasz Tulku #42674 üzenetére

    Ennyire nem egyszeru, van nem cserelheto kabeles fules is ami viszonylag kicsi munkaval balanced-esitheto, es cserelheto is, ami nem (vagy nehezebben) ahogy .DLL kollega mondta. De egyebkent igen, jellemzoen a nem kozos kabeles, cserelheto kabeles fuleseknel a legegyszerubb a dolog, mert tenyleg csak ujrakabelezes kerdese, egy zsinorcsere az egesz.
    DAP szinten pedig tobb szintje is lehet a balanced tamogatasnak. A legtobb hordozhato DAP (de meg professzionalis audio cucc is) aminek van balanced kimenetete, nem valodi balanced, belul unbalanced amit a vegen egy extra aramkor konvertal balanced-a, es ilyenkor nyilvan nem nagyon lesz jobb a hangminoseg sem tole. A fully balanced-nal elvileg elejetol a vegeig teljesen elkulonul mind a 4 jel (bal +/-, jobb +/-), mindket fejhallgato tekercset kulon-kulon ket erosito hajtja. [link]

    [ Szerkesztve ]

  • Tulku

    veterán

    válasz assemble #42681 üzenetére

    Hifiman-nál külön kártyát lehet hozzá venni borsos áron...na teljesen szeparált szeparált lesz a dap...

    AK 240 is ilyen, illetve pl a 120-at is balanced-esítették úgy hogy a potméteren keresztül vezették ki a dual dac jelét...persze itt kell egy erőlködő is...

  • Bici

    félisten

    válasz .DLL #42656 üzenetére

    Kössz a tippet!

    Mit kell tudni erről a fejesről?
    Esetleg a CAL!-hoz, illetve a Digitech Pro Monitor-hoz képest?

    Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html

  • #71562240

    törölt tag

    válasz krichd1 #42679 üzenetére

    "Azért van néhány kivétel, például a NAD Viso HP50. Ez is energikus hangú, mégis inkább a szubbasszus tartományt emeli ki egy picit és azzal lesz energikus..."
    Részigazság.
    Kezdjük ott, hogy ugyebár a kiemelések-elfojtások értékelésében jobb híján kiindulópont az 1kHz, azt szokás 0dB-nek venni, hogy a fejhallgatók (hangsugárzók) tónusának összehasonlításához ez legyen viszonyítási alap. Az 1kHz 0dB-je tehát a fejhallgató (hangsugárzó) afféle "tengerszintje".
    A Visio HP50 frekvenciagörbéje (és hallható tónusa!!!!!!!!!) jellegében nem áll nagyon távol a Sony XB450-től, csak másutt van a "tengerszintjük", azaz a NAD-nak inkább mélyföldje van 1kHz felett, a Sony-nak inkább felföldje 1kHz alatt - a két végeredmény analóg egymással, mert ha nem a görbe közepét vennénk "tengerszintnek", hanem a 10Hz-et vagy a 20kHz-et, akkor eléggé hasonló alakú görbét kapnánk, eléggé hasonló mértékű szintkülönbséggel - no persze a Sony esetében nagyobb a szintkülönbség, de nem sokkal(!). 1kHz fölött a NAD a szokásos hepehupákkal, de viszonylag egyenletesen lekonyul, 10kHz fölött pedig elég meredeken konyul le. Viszonylag kevéssé emel ki a felsőbasszusban, ha az 1kHz-et vesszük 0dB-nek, de az 1kHz feletti egyre meredekebb lekonyulás lényegében ugyanazt jelenti végeredményben, mint az 1kHz alatti kiemelés. Tehát az 1kHz-hez képest kevéssé emel ki felsőbasszusban a NAD, de a 20kHz-hez képest felettébb - a Sony pedig fordítva, jobban kiemel 1kHz alatt, és egy kicsit kevésbé konyul le 1kHz fölött - a 20kHz-hez képest vagy a 10Hz-hez képest azonban analóg egymással a két görbe.

    Nézzük a szubbasszus ügyét, amiről azt mondod, hogy a NAD arra gyúr, azt emeli. Majdnem igaz. Egy kicsit mindkettő lekonyul a szubbasszusban, az XB450 hamarabb és jobban, a NAD pedig kevésbé, de nem igaz, hogy a NAD a szubbasszust emeli ki inkább, csak majdnem igaz, mert egy kicsit az is lekonyul 40Hz-30Hz-20Hz alatt - de az iigaz, hogy csak egy kicsit konyul le ott, és hogy a 100Hz-40Hz közötti sávban viszonylag lineáris. Tehát a Visio elég szépen kitartja a mélyeket, nem túl nagy kiemeléssel 200Hz és 40Hz között, sőt 100Hz és 50Hz között még valóban emelkedik is a görbéje a mélyben, de onnan (tehát a valódi szubbasszus tartományban) kicsit lekonyul.
    Mondok én neked olyan példát a dinamikusak közül százezer forint alatt, amelyeknek tényleg nyílegyenesen merevedik a szubbasszusa akár 10Hz-nél is (nagyon-nagyon-nagyon-negyon kevés az ilyen dinamikus fejhallgató!), lásd a B#W P5 és a Philips Fidelio M1, de ezekre is igaz a felsőbasszus kiemelés a felsőbasszus feletti sávokhoz képest. Az említett két fejhallgató frekvenciagörbéjének burkológörbéje 10Hz-től egy egyenletesen lejtős vonal 25kHz-ig - majdnem ilyen a Visio HP50, de szubbasszusban nem teljesen ilyen, és az a kis lekonyulás a mélyeinek a hangján és a hang energiaeloszlásán is érződik, hallatszik. De tényleg majdnem igaz amit mondasz, és az olyasfajta dinamikus fejhallgató is nagyon ritka 100ezer alatt, amelyik olyan sokáig ki tudja tartani a mélyeket lefelé haladva a frekvenciagörbén, mint a Visio HP50.

    Tehát én az említett típusokat is megfontoltam az eredeti kijelentésemhez, mert ezekre is igaz, hogy felsőbasszuskiemelésük van a felsőbasszus feletti frekvenciákhoz képest - de a P5 és az M1 tényleg a szubbasszusban is egyre potensebb, míg a Visio HP50 csak majdnem.

    Nos?

    [ Szerkesztve ]

  • Bodz

    Topikgazda

    válasz Bici #42655 üzenetére

    A CAL konnyebben emesztheto, inkabb mondanam univerzalis hangunak a Pro Monitorhoz kepest. Kevesbe sotet, kevesbe tunik mosott hangunak. Igazabol a Digitech sem mosott, csak a puha, sotet karaktere elegge ezt a benyomast kelti elsore. Illetve okosan, korultekintoen kell hozza forrast valasztani hozza, eleg kenyes joszag. A CAL igenytelenebb.

  • Bici

    félisten

    válasz Bodz #42685 üzenetére

    Kössz az infót!
    Mire kell figyelni a forrás megválasztásánál a Pro Monitor-nál?
    Jó erősítő kell neki (pl. alacsony kiemneti impedancia?), vagy a zenei műfajokban válogat?
    Lehet kapni még valamilyek reinkarniációt 20k körül postával?

    A 681 EVO-t hallgattam pár napig, de valahogy túl nyers és zabolátlan számomra.
    Az eddigi elmondások alapján a CAL! jobban tetszik, bár még nam hallottam soha. Viszont a Pro Monitor is szimpatikus az eddig leírtak alapján.
    A fejes találkozón (ha el tudok menni) megpróbálom megfülelni mindkettőt. :)

    [ Szerkesztve ]

    Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html

  • Bodz

    Topikgazda

    válasz Bici #42686 üzenetére

    Jo/picit vilagosabb hangu erosito, alacsony impedanciaval, igen. A Pro Monitort meg kell fogni, konnyen szetszaladnak a melyek (na, ezt jol megaszontam).
    Metalt mondjuk en nem nagyon szerettem vele hallgatni, tul finomkodo, magas is keveske.

    Lehet olyan 25-ert, csak nem jut mostveszembe a neve. :D

  • Tim82

    nagyúr

    válasz Bodz #42687 üzenetére

    Valami Lindy, de majd krichd1 biztos tudja. :)

    "You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

  • #71562240

    törölt tag

    válasz Bodz #42685 üzenetére

    Igaz a puha karakter, de a Digitech 500Hz alatt egy kicsit tényleg mosott is, nem csak érzetre, hanem valóságosan is. A tranziens viselkedése mélyben kicsit lusta, ott túl hosszú a lecsengése (nem vészes, még jól is eshet, és részben a gyári vezetéknek köszönhető).

    Szerk.: Például Lindy-ként (volt?) olcsó még, Brainwavzként, Fischerként... drágább. De legolcsóbb Digitech-ként volt.

    [ Szerkesztve ]

  • .DLL

    veterán

    válasz #71562240 #42684 üzenetére

    Az eltúlzás mértéke és a kiemelés helyének kis mértékű eltolódása is jelentősen befolyásolja az XB450 megítélését a kellemetlen irányba. Pedig én szeretem a basszust, magam is sok durrenbészt hallgatok, többek között. Szóval lehet hogy jellegében "majdnem" olyan az XB450, mint a feljebb felsorolt fejhallgatók, de a valóságban meghallgatva a Sony produkciója egyszerűen túlzás, ezen nincs mit ragozni. Nem követendő példa, nem ajánlható szerintem senkinek. Az a néhány felhasználó akinek a szobájában is csak egy mélynyomó üzemel (voltak nekem is ilyen óráim, fun volt, de ami pl. most van sokkal fun-abb, mert sokkal többmindent ad) az megérdemli, hogy ilyet vegyen, de ellentétesnek tartom ( :P ) a zenehallgatással, az abban rejlő sokkal több információ és gazdagság elnyomása miatt.

    De még akár meg is bocsátható lenne ez a fajta karakter, kissé kevésbé eltúlozva. Ez a fajta basshead karakter akkor működik, ha jól csinálja a hangsugárzó amit csinál, de a kis Sony nem tartozik ide, nem egy konkrét, jól textúrázott, szolid mélytartományt kapunk tőle. Az ATH M50X is ezért necces, mert kissé folyós, zsíros a mélye, de még az is jobb, mint a Sony, felsőbb tartományokban szintén. Az M50 már fejhallgatószámba vehető, és bizonyos embereknek ajánlható, de ehhez kell minimum az a szint, de inkább magasabb, amit ő tud, így együtt emészthető akár szerethető a hang. Ettől alább nem érdemes ilyennel próbálkozni, mert a végeredmény nem lesz finom. :D

    Ezt az XB450-re általában írtam, a konkrét esetet nézve, ha nem tudja másra elkölteni a pontjait akkor "hát jó" maximum eladja tényleg és kézzel fogható forintokká konvertálja a pontokat. Én ezt tudom javasolni americanidiot-nak, még akkor is ha elsőre tetszik neki, mert elviszi az ízlését és a hallását.

    [ Szerkesztve ]

    (P.H.)

  • Bici

    félisten

    válasz Bodz #42687 üzenetére

    Köszi az infókat!

    Ez alapján - tekintve, hogy a fejes erősítőm nem fogja meg túl jól az alacsonyabb impedanciájú típusokat, inkább a 250/300/600 OHm-os fejesekkel szól hűvösebben, kis impadanciájúakkal jóval melegebben szól - lehet, hogy jobban járok a CAL!-lal.

    [ Szerkesztve ]

    Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html

  • krichd1

    addikt

    válasz #71562240 #42684 üzenetére

    Attól függ milyen mérést nézünk. Elég szélesre húztad a referencia pontokat, pedig 10Hz-en és 20kHz-en nincs pontos mérés, csak körülbelüli, fülre szintén sem tudunk biztosat mondani. Vízesés diagramot még nem láttam a HP50-ről, sem a Sonyról. A hallható tónusuk ha a mennyiséget és minőséget is összegezve nézzük, akkor azért van különbség, nem kicsi. A P5, P5 V2, Philips Fidelio M1 is jó példa.
    Biztos vannak még olyan basshead fejhallgatók, amelyekre ez még igaz, de most energikus hangú fejhallgatókról van szó, nem eltúlzott mélyhang kiemelésesekről, csak hogy tisztázzam ezt a nagyközönség számára.

    (#42688) Tim82: A Digitech volt a Jaycartól a legolcsóbb.

    (#42691) Bici: A CAL! biztosabb vétel, a Digitech már kényesebb, főleg erősítőre, sokkal jobban, mint amennyire árából tippelné az ember. A kábelcserét még nem próbáltam, biztos hozna változást egy kicsit jobb kábel is a gyári eléggé alap kivitel. Ajánlom még figyelmedbe a Sennheiser HD250 Linear II-t használtan, szerintem az is tetszene. Ez hangminőségileg már magasabb kategória, mint az előző kettő.

    [ Szerkesztve ]

    Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql

  • tunkiih

    őstag

    Üdv. Konzolhoz szeretnék vásárolni headsetet. A Steelseries Siberia V2-t néztem ki (adapter, átalakitó tiszta sor), használtan 14 körül látom őket. Tudna mondani valaki esetleg 1-2 fontos információt erről a termékről? :D Felejtsem el, nézzek másikat, ha igen miket preferálnátok? Ugy gondolom korrektebb lenne, mint a hasonlo árban lévő gyári ms xbox one headset.

    Köszi a válaszokat előre is.. :) :R

    [ Szerkesztve ]

  • #71562240

    törölt tag

    válasz .DLL #42690 üzenetére

    "De még akár meg is bocsátható lenne ez a fajta karakter, kissé kevésbé eltúlozva. Ez a fajta basshead karakter akkor működik, ha jól csinálja a hangsugárzó amit csinál, de a kis Sony nem tartozik ide, nem egy konkrét, jól textúrázott, szolid mélytartományt kapunk tőle. Az ATH M50X is ezért necces, mert kissé folyós, zsíros a mélye, de még az is jobb, mint a Sony, felsőbb tartományokban szintén."

    No ez a lényeg. Ugyebár a hangminőség számtalan paraméterből adódik össze, és ebből csak egyik a tónus. A tárgyalt XB450-nek és a Krichd által felemlített Visio HP50-nek elsősorban nem a tónusából adódnak a különbségei, mert a tónusuk hasonló. Egyéb minőségi paraméterekből adódik, hogy a kettő között jelentős hangzáskülönbség van.
    Az M50-hez képest tónuskülönbsége is eléggé van az XB450-nek, mégis közelebb áll hangzásban ez a kettő, egyéb paraméterek miatt.
    És persze az is igaz, hogy "...a kiemelés helyének kis mértékű eltolódása is jelentősen befolyásolja...".

    A témaeredethez vissza:
    Abban ugyebár mi ketten nem értünk egyet, hogy az XB450 a kifejezetten XB-s karaktere ellenére, bizonyos felhasználói igények számára egy ajánlható típus az eredeti áráért is (15-25ezer forint). Ráadásul te nagyon félsz, hogy a kollégának hasonló lesz a megítélése mint a tiéd. Ettől persze nekem is félnem kell, de a szövege alapján nekem az az érzésem, hogy a kolléga megítélése nem a tiédhez lesz hasonló, hanem az enyémhez. Ez persze előre leellenőrizhető a számára, ha elmegy és meghallgatja. Ha nem megy el meghallgatni és megveszi, és neked lesz igazad, akkor eladja, egyúttal kicsit sajnálni fogja a kuponpontjait - de azt egyelőre nem tudjuk, és ő sem tudja, hogy mi másra tudná azokat hatékonyan felhasználni annak fényében, hogy segítségükkel 8ezer forintért magáévá tud tenni egy jóval drágább XB450-et.
    A témaeredet következő lépése, hogy mi ketten abban sem értünk egyet, hogy az óriási minőségkülönbség kompenzálja-e azt a tónuskülönbséget, amely a Retro DJ és az XB450 között fennáll. Az azonban nem csak az én érzésem a kolléga szövege alapján, hanem a kolléga meg is fogalmazta, hogy a Retro DJ tónusával eleve nem teljesen elégedett (meg tudom érteni), márpedig az XB450 tónusa éppen abba az irányba megy, amerre a kolléga megfogalmazása szerint szimpatikus mennie. Hogy túlzottan elmegy-e abba az irányba, ebben megint nem értünk egyet, a kolléga hallgassa meg az üzletben, próbálja ki, hogy melyikőnk érzése válik be.
    A következő amiben nem értünk egyet, és ezen csodálkozom, hogy a tónuson kívüli paramétereket tekintve szerinted nincs jelentős hangminőségkülönbség a Retro DJ és az XB450 között. Márpedig nagyon is van, minden téren, hangszín, információ, torzítatlanság, energia, zeneiség..., azaz nem lehet egy napon említeni a kettőt. A Retro DJ egy nem ügyetlen olcsó kis OEM fejhallgató, amely (kicsit sarkítok) öt perc után fülsértő és nevetséges a normál hangerő közelében, az XB 450-et pedig (nem sarkítok) órákig, napokig, hetekig, hónapokig egyfolytában el lehet hallgatni nagy hangerőn anélkül, hogy fülbántóvá válna a hangja, ellenben olyan hangszíneket, energiákat, zenei szöveteket tud alkotni, amelyekkel ennyi pénzért viszonylag hatékony zenehallgatási illúzió ébreszthető. Én se szeretem a házimozis irányultságú karakterét (például még az XB950 is felüdülés hozzá képest), de azért a bolti árához képest az a házimozis karakter se olyan súlyos, mint számodra (és mint a fejhallgatózók többsége számára, lásd te még az elején tartasz a hangdobozos zenehallgatás útjának), itt már ugyebár a hallások közti különbség is szóbajön, azaz nem csak másképp értékelünk, hanem másképp is hallunk, részben az egyéni érzékelésünk, részben az egyéni tapasztaltságunk különbségei miatt - utóbbival ugyebár tekintélyérvhez nyúltam, hehe. Nem értünk egyet, de (természetesen) nekem van igazam: az XB450 egy értelmezhető tónusú fejhallgató, és egyéb hangminőségi paramétereiben pedig elég jó a 15-25ezer forintos árához képest. Ajánlható, eredeti árán is, - viszonylag ízlésfüggő karakterű.
    Ez Isten igéje, menjetek békével.
    Elég hibbantak vagyunk, ennyit a Staxokról és Audeze-kről kéne beszélnünk, nem ezekről a kis izékről, hehe.

    (#42692) krichd1 A P5 v2 nem jó példa, annak kicsit lekonyulós a szubbasszusa.

    [ Szerkesztve ]

  • ricinus13

    senior tag

    Egy néhány gondolat a PEAQ php3000e-hez. Nem mondanám tetsznek, egyrészt nem vagyok még hozzáértő, másrészt a bejáratáson sem esett túl és keveset volt nálam. Az anyaghasználata meglepően jó, sok fém van benne és a műanyag is jó minőségű. Szorítóereje pont jó, nem akarja összenyomni a fejet, de stabilan tart, a párnái elképesztően puhák és kényelmesek. A hangja is jó. Sajnos a tere nem nagy és ez rányomja a bélyegét a hangképre(mondjuk itt vegyétek figyelembe, hogy eddig egy Beyer DT-880-at és egy GM GMP-240-et használtam), de ettől elvonatkoztatva szerethető. V karaktere van, a mélyek meglepően rendben vannak, a magasak is egész tiszták, de a közép sem kerül nagyon háttérbe. Most akciós volt a győri MM-ban, így 5k huf-ért hoztuk el. Ezt az árat maximálisan megérte de szerintem a 10k is reális érte. Aki ilyen áron akar hordozható zárt suprát az szerintem tegyen egy próbát vele. :)

  • krichd1

    addikt

    Már nem látom sehol a Digitech Pro Monitort a Jaycar oldalakon. :(
    Viszont még kapható és sokszor akciózzák a kevésbé ismert, ámde a nagy döntött párnáiról "híres" NVX XPT100 nevű verzióját, sok helyen 100$, de láttam már 80$-ért is. A nagyobb párna a hangján is változtat mérés alapján, de ott van mellette a sima is, ha valakinek azzal jobban tetszene.
    Úgy látom már kapható a nagyobb párna külön is, van szövet változat, a simából szürke, fehér, piros is...

    [ Szerkesztve ]

    Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql

  • .DLL

    veterán

    válasz #71562240 #42694 üzenetére

    Hogy a végétől , majd pedig össze-vissza haladjak :D :

    Nem baj az, ha elterjedtebbek, elérhetőbbek lennének, többet beszélnénk róluk. :)

    "Az azonban nem csak az én érzésem a kolléga szövege alapján, hanem a kolléga meg is fogalmazta, hogy a Retro DJ tónusával eleve nem teljesen elégedett (meg tudom érteni)"
    Igen, valóban ezt később leírta, onnantól, illetve, hogy kiderült hogy a pontjait szeretné beváltani, már én sem tiltakoztam annyira a vásárlás ellen, viszont én nem attól félek, hogy ne jönne be neki.

    "Ráadásul te nagyon félsz, hogy a kollégának hasonló lesz a megítélése mint a tiéd. Ettől persze nekem is félnem kell, de a szövege alapján nekem az az érzésem, hogy a kolléga megítélése nem a tiédhez lesz hasonló, hanem az enyémhez."
    Nem, én attól félek, hogy nagyon félreviszi a hallását, illetve az elvárásait a későbbi zenei rendszereivel kapcsolatban. Egy ilyen mélykiemelés nem pótolhatja egy hangdobozos rendszer testességét, tömegét (tőled tanultam meg :R ) Ettől nem lesz olyan, ellenben az arányok annyira el vannak tolva, hogy később, más fejhallgatóban és hangdobozos rendszerben is majd ezt az eltolt arányt keresné, hiába lenne egy hangdoboz pár önmagában is testesebb, mint az XB450, az a saját koordináta-rendszerében annyira el van tolódva a mély felé, hogy hangdobozos koordináta-rendszerben is olyan hangot fog keresni. Persze miért ne, miért fájna ez bárki másnak? Ezt mindjárt kifejtem.>

    "és mint a fejhallgatózók többsége számára, lásd te még az elején tartasz a hangdobozos zenehallgatás útjának"
    Nem annyira, persze életkoromból adódóan igen, azokhoz képest akik csak a HiFi-t több ideje művelik mint ahány éves én vagyok. :R
    De nem voltam én mindig "fejhallgatózó". :) Általános iskolás évek végén és középiskola elején építettem én hangdobozokat (persze szerény komponensekből, pl. autós hangszórószettek, később vásárolt hangszórókból, de szintén szerény anyagi keretből) aztán ahogy jobban beindult a középiskola, egyre kevesebb idő maradt építkezni, inkább az elektronika foglalkoztatott jobban, és leragadtam egy pár Videoton hangdoboznál, és erősítő modulokat építgettem. (persze továbbra is szerény anyagi keretből. Ráadásul a forrás gyakran rádió és kazetták voltak walkman-ről. :D Szóval a hangminőségről akkoriban namnagyon volt fogalmam sem, még a befogadására, megértésére sem álltam készen. Későn érő típus...)
    Érettségi után megkaptam nagypapám teljes hifi tornyát a Videoton RA-6363 erősítővel, és két nagyobb Vidi DB 2040 A hangdobozzal. Hú nagyon élveztem! Micsoda basszus, 20cm-es mélyek! Akkor még mindig nem tudtam mi az a hangminőség igazából, de tetszett az újdonság. Imádtam a mélyeket, (ami napig így van) akkortájt hallottam a rádióban (!) drum&bass-t először, és az a ritmus mint egy kulcs úgy illett az agyamba, és hát a másik fele a basszus!
    Nagypapám Hifi-jén minden eredeti és megkímélt volt, hogy ez így is maradjon építettem a rendszerhez egy mélyládát: Karlson dobozként megtalálható, a Piros könyv is ír róla. 30cm-es woofer, 30Hz-es alsó határfrekvencia, mmmh... Készült hozzá egy külön szub végfok is aktív váltóval, teljesítményben mondjuk karcsú, de szobába bőven elég volt, a magas hangerőt akkor sem szerettem, de ekkortájt esett meg, hogy sokszor igencsak felcsavartam a szub erősítőt, volt, hogy csak az ment amikor 1-1 szám basszusain lovagoltam. :D Akkor -természetesen- még mindig nem volt fogalmam arról, mi is a hangminőség.

    Ekkor már fejhallgatóztam is párhuzamosan, a Karlson doboz elkészülte előtt kb. 1 évvel szereztem be a Sennheiser HD202-t... mert hogy az milyen basszusos, aha. De végülis amíg nem ismertem jobbat elvoltam vele. Előtte egy 2e Ft-os szörnyűség volt néha a fejemen.

    Aztán jött a Philips SHP5401... :Y Abban volt kottázható basszus, abban volt tér, voltak részletek, hangszerek , textúrák úgy bemutatva, ahogy még soha nem hallottam. (Biztos emlékeztek a hozzászólásaimra akkoriból...)
    Előtte honnan tudtam volna mi a hangminőség, ha még soha nem hallottam olyat, ami megmutatta volna?

    De hangdobozt, testes hangot, basszust előtte is hallgattam, sőt túlnyomó többségben csak hangdobozt. A mindent megváltoztató Philips után viszont már szinte csak fejhallgatóztam, csupán filmekhez kapcsoltam be néha a hangrendszert, egyszerűen semmi finomságot nem tudott a Philipshez képest, és máshol, másnál sem hallottam olyan hangdobozos rendszert (nyilván nem jó helyeken jártam), ami a teret és a hangszereket megfelelően elszeparálva, élethűen elő tudja adni, meg tudja mutatni. Nem hittem el, hogy a fejhallgatók konkrétságához hasonlót tudhat egy külső, messziről szóló valami.
    Aztán azt is megtapasztaltam, és a régi Hifimet lecserélve mostmár hangdobozok terén is próbálok a minőség útján járni.
    Ennek vagyok még igencsak az elején. És mostmár a fejhallgatózás van kisebbségben. : )

    Szóval tudom milyen a házimozis hangzás, mit tud akár egy nagyobb hangdobozos rendszer tónusa, mára azért hallottam pár korrektebbet is, és ehhez képest milyen az XB450*. Úgy vélem ezt, az ébredést, a hangminőség fogalmának megjelenését, felismerését mindenkinek érdemes megtapasztalnia, átélnie, (bár nem tudom ez másnál hogy működik). Pár barátomnak más sikerült vigyort csalnom az arcára, őszinte mosolyt, nem olyat mint amikor haveroknak mutattam az új mélynyomót, és hát az is elég jól "tolta", de arra nemsokat lehet mondani, az nem igazi hangminőség. Még. De azt a másik fajta mosolyt jó érzés volt látni nekem is.
    >Amitől én tartok, hogy az XB450 nem éppen ebbe az irányba mozdítana el bárkit is. Van jó sok mély, de hangminőség nem igazán.
    *Ide tartozik az, hogy bevallom kb. 3-4 számot hallgattam meg vele, és én próbáltam a magasakat keresni, a térre koncentrálni, de mindig a basszus győzött, és az érzés, hogy ez nem kellemes. (ellentétben a mélynyomómmal, ami bár nem a minőség csúcsa, de a megfelelő vágásnak köszönhetően kellemes tud lenni, nem a felsőbasszusban kopog. ;) Szóval tudom milyen a testes hang, milyen a kiemelt, sok mély, de ezek mellett is tartom a véleményem, hogy ez nem helyes út, én is leálltam a mélynyomó csavargatással, és ma 5"-os hangszórón is ugyan úgy élvezem a durrenbészt és sokminden mást is. Nagyobban ez a minőség húzósabb történet árban.
    Oké rendben, ugyan így talán ő is megtapasztalja majd azt a sok mindent finomságot, ami a zenében benne van. Egyszer... de nem a 450-nel.

    Ja igen: kis Philips (és a hangminőség fogalmának felismerése) óta hatványozottan több zenei műfajt és stílust kedvelek, hallgatok, ezt nem is tudom megköszönni! Talán ezért is érdemes nem csak EDM-re jó fejhallgatót ajánlani - bár a Retro DJ pont univerzálisabb hangú. Akkor.. talán majd egyszer...

    Apropó, volt egy Retro DJ-m aminek teljesen rendben voltak a magasai, a tere, eléggé egyben volt a zeve vele, aztán vettem egyet rokonnak ajándékba, na az már elég durván V-s volt, sok magassal, s valóban az áruházakban is inkább ilyennel találkoztam, pedig az én példányom nem volt ilyen világos hangú.
    Lehet hogy régi széria vs. újabb széria? Az ajánlóban is mélysúlyosnak van írva, amivel a saját példányom alapján nem ellenkeztem... fura. :/

    [ Szerkesztve ]

    (P.H.)

  • #71562240

    törölt tag

    válasz .DLL #42697 üzenetére

    Nézd csak miből lesz a cserebogár, ezt a VENI VIDIY VICI múltat eddig titkoltad, adtad itt a ma született bárányt, közben meg már mindenféle szeplők vannak abban a múltban! :Y

    Értelek, értelek. Ne tegyen XB-féle vargabetűket, ez jogos szempont, elismerem. Költse a kuponjait másra, engem vigyen fel a padlásra... Kérdés, hogy az XB450 valóban annyira menthetetlenül sötét tónusú ahogy te mondod, vagy egy kis megbocsájtással menthető, ahogy én mondom. Merthogy nem sötétebb a tónusa olyan, audiofilként elismert daraboknál, mint az említett Fidelio M1 vagy P5, és alig sötétebb a szintén tárgyalt Visiónál. De az XB450 esetében valóban jobban érezni, hogy a mélyei nagyobb részben közép- és felsőbasszuskiemelés, kevésbé szubbasszus - ez minőségi probléma, na de ennyiért?! Megfoghatóbb példa: az XB450 kevésbé sötét és házimozis tónusú, mint a vele összemérhető árú és sokáig itt is módjával ajánlottként szerepelt AKG K518 DJ verziók! Egy nyitottsági, transzparensségi, mosatlansági, hordótlansági, színességi, konkrétsági... felüdülés ez a Sony ahhoz az AKG-hoz képest, - állítom én. Egyetértünk, szívem szerint én se akarnám elvinni XB-féle vargabetűk irányába, sőt, én még kevésbé akarnám elvinni mint te, de nem értünk egyet a vargabetű mértékében, ugyanis a 20ezres fejhallgatós szinthez nézve, azon az XB-n klasszikus zene is prímán hallgatható!!! Visszautalok korábbira (és a vesszőparipámhoz): SAJNOS ezek a fejhallgatóként mélykiemelős, sötét, csalós, zsíros tónusú fejhallgatók tudják "illúzionálni" azt a tónust, amit a MűPában hallasz a szimfonikus koncerten, ahol talán még ma is "felszaladnál felháborodva" a karmesteri pulpitushoz, hogy mi ez a mosott, felsőbasszuskiemelős katyvasz és hol vannak a magashangok, meg egyáltalán a sávszélek...! A maga belépő kategóriás minőségi szintjén még az XB450 is transzparensebb, nyitottabb, világosabb tónusú a tipikus hangversenyterem tipikus élőkoncertjénél! Ugyebár visszajutunk oda, hogy a fejhallgató önmagában akkora vállalhatatlan vargabetű, hogy be kéne tiltani, hehe.
    De egyetértünk a kolléga iránti aggódásodban, persze, ne az XB450-hanghoz szokjon hozzá, ez jogos. Ezért pendítettem meg sandán, hogy hátha egy jobb kompromisszumként XB950-et is lehetne kapni a kuponokért, az sokkal nyitottabb, világosabb (persze azért az is Sonx XB), valósan mélyremenőbb - no és drágább. És nem kapni kuponért, mint ahogy mást értelmesebb fejhallgatót sem, az általad javasolt AKG, Maxell és Superlux mentőötleteket sem, amelyekről akkor lehetne beszélni, ha a kolléga úgy dönt, hogy nem fejhallgatóra költi a kuponjait, de mégis lecseréli a Retróját - akkor én se az XB450-et javasolnám, de nem érdemtelen az ajánlásra, főleg a kolléga számára (mint mondtam, a Retro DJ-hez képest az XB450 még a magassávban is informatívabb és "magasabbramenősebb", amellett, hogy sokkal minőségibb).

    Én még csak egyféle hangú Retro DJ-vel találkoztam (kb. hat-hét példány), az alapján ugyebár többször megkritizáltam itt a mélytónusosnak nevezettségét. Lehet hogy több verzió van.

Új hozzászólás Aktív témák