Új hozzászólás Aktív témák

  • #71562240

    törölt tag

    válasz gógyi #35986 üzenetére

    "...hogyan úszhatnám meg egy komolyabb fejhallgató mellett dac vásárlását is." Itt nyilván fejhallgató helyett fejhallgatóerősítőt akartál írni, ezért emlegeted a pre-outot, hogy az legyen a "DAC/fejhallgatóerősítő" kimenet.

    Ez nem lehetetlen, de nem is feltétlen eredményez jó hangot, és nem is veszélytelen. A pre-out elektromos paraméterei ugyebár nem a fejhallgatók magas impedanciájához és alacsony terhelhetőségéhez vannak illesztve. A hangerőszabályzóval garantáltan óvatosan bánva működhet a dolog, ám a hangminőségbeli végeredmény kicsit kétséges, a fent említett illesztési problémák miatt is.
    Te ugyebár azt akarod megtudni, hogy mennyiért vehetsz fejhallgatót, hiszen ha nem kell cubehőrt venned, drágább fejhallgatót tudsz venni. Javaslom, egyrészt kutasd ki, hogy a sztereó pre-out kimeneted konkrétan milyen elektromos paraméterekkel bír, és annak fényében el lehet gondolkodni, hogy valakinek a meglévő fejhallgatóját rá merd-e, és mekkora óvatosság mellett merd rákötni kipróbálás végett.
    A Denonod ugyebár nem egy riherongy darab, tehát a DAC-jának és a pre kimenetének a minősége elvileg viszonylag normális DAC/feheserősítőt ki tud váltani, de azért feltételezhető, hogy egy 50ezer körüli fejhallgatóerősítőről már tetemesen jobban szól a fejhallgató - a fent említett illesztési problémák miatt is. Próbáld ki mindezt lépcsőzetesen.

    Szerk.: De az első próbát ne túl drága fejhallgatóval tegyed, hehe.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák