Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
GreatL
őstag
Ez egy szuper vízió. Viszont ha a szerverfarmjuk betojik, akkor marad a televízió.
Intel Core i9-9900K víz | 32 GB | GBT RTX 3080 Ti Gaming OC | 48" LG C1 TV | Samsung(.hu) Galaxy S22+ 256 Vodával | Voda Samsung Galaxy A54 | Pocketbook Inkpad 3 Pro | Canon R8
-
csendes
őstag
Szerintem ez nagyrészt arról szól, hogy szeretnének minél több adatot megszerezni a vevőkről, és ebből a szempontból aggályos, hogy kötelező lesz regisztrálni az új vezérlópulthoz, persze mindenki annyira pontosan tölti ki az adatait, amennyire akarja. A játékoknál biztosan automatikus az adatgyűjtés, de lehet, hogy azt is le lehet majd tiltani.
Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
Fotelman
csendes tag
Én pont a kötelező regisztrálás miatt kihagytam eddig az experiencet is... Maga az ötletük pedig tetszik az új felülettel az appal, de pont ezért egyenlőre kihagyom... Akkor ezek szerint a közeljövőben ha kilép az app a bétából, akkor ha a drivert telepíteni akarom, kötelező lesz regisztrálnom??? Mert hát akkor már valószínű a régi nv vezérlőpult sehol sem lesz....
-
JulianSinulf
senior tag
"Nagy dolgokra" = Telesz@rja a gépet
Az Experience-t sem szeretem. Ezt az újat sem fogom. Nekem bőven elég, hogy ott a kis vezérlőpanelja, ami egyszerű, mint a faék. Nem is kell több. Olyan gépen meg pláne, amin nem futnak játékok.
Ráadásul az azonnali frissítésnek az a nagy hátránya, hogy nagyon sokszor nem képesek normális frissítést kiadni, ami ne tolna el egy már működő dolgot.
Idáig lehetett játszani, hogy, ha nem ment egy játék egy új driver-rel (volt ilyen, nem kevés), akkor visszarakta az ember a régebbit. Most ezt is kilövik, vagyis a hibajavításig a játékos nem játszhat a játékával, amiben éppen nagyon benne van.Az utolsó app nélküli driver-t remélem nagyon sokáig tudom majd használni.
-
tibaimp
nagyúr
És, akik régi játékokkal is játszanak, mint én is? És az nv driver miatt fagyi fog a régi játékom? Én se azonnal telepítem az új driverr-t, mert nem akarok béta tesztelő lenni....
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
ricsip
addikt
Nem az volt a mondás hónapokkal ezelőtt, mikor meg akarták reformálni az nv control panelt, h. a geforce experience-hez meg a driver apdétekhez böszmeség a kurva accountjuk erőltetése, és kisdobos-becsszóra le fognak szokni róla?
Erre most már telemetrián keresztül üldözik a kiherélt drájvert igénylőket is?
Miért nem csinálnak 1 db kibaszott gigabájtos kernel módú DLL-t, és az összes AI-szart meg kémkedő kódot bsszák bele 1 bináris blobba a drájverrel szétválaszthatatlanul? Ezt a gigás mocskot meg utána lehetne hetente apdételtetni a világ nvidia felhasználóinak jelentős részével.
Köpedelem banda, és mivel nincs konkurrensük a bolygón, azt csinálnak amit akarnak.Itt van a videjó címében is, h. no login required. Akkor most segget csináltak a szájukból?
[ Szerkesztve ]
-
-
md
kezdő
Horvátországi nyaraláshoz vásároljak roamingot, hogy meg tudjanak figyelni a saját pénzemen? Ez az automatikus telepítés alapból neccesnek tűnik, ahány WHQL driver után kell hotfixxel takarítani, ez bizonyára egy felkérés arra hogy időnként tömegek kergessék őket vasvillával az utcán. .
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Elmondták már az elején, hogy a béta ideje alatt nem kell bejelentkezni. De a bétatesztnek egyszer majd vége lesz. Plusz a bejelentkezés most is kell bizonyos funkciókhoz, tehát már most úgy működik a rendszer, hogy ha nem jelentkezel be, akkor nem működik minden funkció.
A telemetria az nagyon fontos az NV-nek, mert rengeteg pluszmunkát adnak azok a felhasználók nekik, akik ezt nem használják. A telemetria lényege, hogy ők adatot szerezzenek a laboron kívül. Ez gyorsabb és hatékonyabb hibakereséséhez, majd javításhoz vezet. Olyan mértékű ügyfélkörrel ez nagyon fontos dolog lenne, mert anyagilag egyre nehezebb pénzelni azt, ha nem kapnak a felhasználóktól adatot, ugyanis ekkor nekik kell a laborban előállítaniuk. Ez azért elképesztően sok pénzt igényel, miközben lenne ennek olcsóbb módja.
#5 JulianSinulf : Nem hiszem, hogy ne lehetne majd ezt kikapcsolni.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
md
kezdő
Ha valóban kikapcsolható lesz, akkor nincs nagy baj. De az MS is mindig megígéri hogy nem lesz kötelező online fiók, aztán mégis. És ha elég nagy a népharag, akkor visszakoznak egy időre, aztán megint bepróbálkoznak, hátha lankad a figyelem. Lehet hogy most az Nvidia is erre játszik.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Elég, ha a funkciókat online jelenléthez kötik, aztán csak azért fogsz bejelentkezni, hogy azokat elérd. Ha pedig vitatnád, akkor közlik, hogy lehet offline is használni, bizonyos funkciók nélkül. Oszt, ha pont kell egy funkció, akkor ők nyertek, mert be fogsz jelentkezni. Aztán egy idő után, már nem is fog érdekelni.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
félisten
Végeredményben az NVIDIA App fő célja az lenne majd, hogy modern felületet biztosítson az új hardverek mellé, és automatikusan gondoskodjon arról, hogy a szoftveres háttér...
... teljes kontrollja az Nvidia kezébe kerüljön.Köszönjük, Jensen!
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
HantekDSO
kezdő
A következő húzásuk mi lesz? Ha drivert akarsz telepíteni, scanneld be a személyidet, lakcímkártyádat, add meg a számlaszámod és a bankkártyád adatait, valamint csatold a teljes családfád, dédszülőkig visszamenőleg???
Régen az új autó kézikönyvében az volt, hogyan kell beállítani a szelephézagot. A maiban pedig az, hogy ne idd meg az akkumulátor savat.
-
RpPRO
őstag
NVCleanstall ezer éve, sosem volt bajom.
Helló biztos úr. Nem alkohol vagyok befolyásoltsága felett. Néha összeszavakat a keverem.
-
Trailblazer
addikt
Nem óhajtok godzillát futtatni. Gondolom, a system tray-es ikon se lesz már meg, úgy meg pláne nem kell.
Lehet más a helyesírás...? -> https://lnk.bz/fJ4V
-
JulianSinulf
senior tag
"Steam-es" játékkal sem lehet addig játszani, amíg le nem frissített.
Biztos megkerülhető, de nem biztos, hogy megéri a vesződséget.Ami talán jobban zavaró lesz, a kéretlen adatgyűjtés és az azokkal való kereskedelem-haszonszerzés, amiből megint egy figyinget sem látok, mint eddig sem. És megakadályozni sem igen lehet.
Tippre azt mondanám, hogy telepítésnél úgyis be kell állítani, regisztráció nélkül. Aztán, hogy úgy is tesz e, az már más kérdés. -
félisten
Épp mostanában gondolkodtam hogy kellene venni újabb videokártyát, nvidia felé húztam, de akkor inkább nem piszkálom.
-
JulianSinulf
senior tag
válasz FoxiestFox #20 üzenetére
Most még éppen jól jársz vele, mert nincs kinn az app-os driver.
Frissíteni meg max, ha valamelyik új játék nem úgy fut, ahogy kellene.
És konkrét tények még nincsenek, mi is lesz a tényleges menet, mi az, amit tényleg telepíteni, meg elfogadni kell.Az AMD és Intel programjait sem szeretem. Az utóbbit éppen csak kipróbáltam, de a kártya nem felelt meg a kívánalmaknak. Vagy épp a programmal volt a gond, a fene sem tudja. Visszaküldtem.
Adrenalin-t meg még a 6800XT-s korszakomban használtam. Nem szerettem. Macerás volt egyes játékok beállítása. Több monitort nem úgy kezelt, mint az nvidia. Szerencsére gariztatni tudtam a kártyát egy hiba miatt, nem is volt kérdéses, hogy nvidia lesz az új. De addig egy évig vacakolhattam vele. -
félisten
válasz JulianSinulf #21 üzenetére
Az AMD adrenalin tényleg rémes, logikátlan, pazarló menurendszere van, csak akkor megyek bele, ha feltétlen muszáj. Szomorú hogy 20 éve voltak normális gpu tweaker ui megoldások, most meg ezek a tablet ui-ra hajazó hányások vannak, lassan regisztrációt követelve.
Ütném agyon az ilyen control freak törekvésű cégeket.
Ha megveszem a cuccod a retard áraidon, és még regisztrálnom is kell, akkor inkább vissza a kőkorszakba, csá
Mondjuk már így is több időt töltök a retró gépeim előtt, mint a modernnél, de pár régi game kapott egész jó raytracing modokat úgyhogy kellene valami gpu ami kiszolgálná ezt a hóbortom -
JulianSinulf
senior tag
válasz FoxiestFox #22 üzenetére
Alternatív megoldás egy konzol. Ott ritkán tolják el. Én még nem találkoztam ilyennel. Már lassan 2 éves lesz a PS5.
A gond az, hogy bizonyos okok miatt kapott a gépem egy erős procit, ami miatt erős VGA-t is akartam, így megint van egy erősebb gépem, mint a PS.
Pedig tényleg le akartam jönni a PC-ről, de egyelőre nem megy. Ráadásul több a lehetőség is a játékok terén is. Nameg amiket igazán nagyon szeretek az PS5-ön nem elérhető. XBox-on nem tudom, nem néztem. De nem hiszem. És amúgy is kevés lenne a kontrolleren a gomb.
És mindig is PC vonalon mozogtam. Egyszer vettem egy PS4-et, de hamar túl is adtam rajta. A PC-m akkor is erősebb volt, nem volt értelme konzolozni.
Az egyedi címek nekem annyira nem lényegesek. Ha nagyon tetszik, akkor is tudok pár évet várni, míg megjelenik PC-re. Mert általában úgyis kiadják rá. De nagyon ritka az ilyen cím. Így, ha mégsem adnák ki, akkor sem lenne semmi gond.A legjobbak azok a driver-ek, amik szépen elvannak és nem kell velük foglalkozni. Majd a programban beállítom, ami kell.
A játékok terén sem kellene más, mint a játékokban beállítani és kész. De ugye a játékok nem rendelkeznek egységes beállítási lehetőségekkel és a VGA programjával még felül is bírálhatóak. Aztán az ember nem érti, hogy a legmodernebb csúcs kártyán miért jelenik meg úgy egy játék, ahogy. -
félisten
válasz JulianSinulf #23 üzenetére
Áh nem vagyok konzolos, amihez pc-hez ülök az konzolon nagyon esetlen.
Amúgy ja pont ez merült fel bennem hogy egyáltalán szükség van-e ezekre a bloated programokra a videokártyák megfelelő működéséhez?
Vajon lehet-e olyat mint régen, hogy inf-ből feltelepszik a core driver ami megadja a fukcionalitást, azt a pár alap funkciót hogy vsync off és aniso max és ilyesmi registryben talán be lehet lőni, és akkor nem is kell a szoftver semmire, a maradék szinte mindent a legtöbb játékon belül be lehet állítani. -
JulianSinulf
senior tag
válasz FoxiestFox #24 üzenetére
A win alapból szeret feltenni valamilyen driver-t. Nem épp a legújabbat (bár lehet, hogy ez függ a win frissítettségi állapotától), de eszközkezelőből a letöltött és kicsomagolt telepítőből szerintem ki tudná szedni a neki kellő dolgokat a frissítéshez.
Az nvidia-nal kiteszi a kis ikont az óra mellé. Szóval a wines telepítéssel is megkaptam a control panelt.
Az intelnél már nem emlékszem annyira. Ott extrában a win-t is frissítenem kellett, mert nem futott le a telepítő és a win sem tett fel semmit. A frissítésekkel lett rendes képem, de asszem az intel progija még nem futott. Ahhoz fel kellett tolnom a telepítővel. Mivel inteles a gép, gondoltam, hogy megnézem. A program talált frissebb VGA meghajtót, de nem tudta feltenni. Nem írta ki, hogy mi a gondja. Meg voltak más anomáliák is a rendszerben, úgyhogy visszament a kártya.
Nvidia-nál feltettem a legújabbat. Most ez lesz, míg menni fog az a gép. Nem játékra van.
De a játékos gépemen sincs mindig frissítve. Most is az 536.67 van fenn. Majd, ha valamelyik játéknál gondok lesznek, akkor frissítek.
És szerintem egy ilyen frissítés tett be jó egy éve az egyik monitoromnak. 2 hónap hibamentes használat után elkezdett villódzni a háttévilágítás. Nagyon idegesítő volt.
Asszem driver-t frissítettem valamiért. Néha rámjön, hogy akkor most win+drive frissítések. Főleg, ha valami reklamál, hogy mondjuk újabb net.frame kell neki, meg hasonlók.
Lecseréltem a monitort egy másik, nagyobb frissítéssel rendelkező monitorra, az még jobban villódzott. Aztán vettem ezt az OLED-et, ennek az alján villant be egy csík. A driver nem változott, viszont megjelent a control panelon egy jelölő a g-sync bekapcsolására. Ez a másik két monitor esetén nem volt ott. Az elsőnek eleve nem volt sync adottsága, a másodiknál kellett volna lennie, de lehet, hogy az nvidia még nem vizsgálta be és nem tette g-sync kompatibilissé és ezért nem volt opció rá.
Szóval a g-sync bekapcsolása óta nem jelentkezett ez a villodzós probléma.
Azért nem visszafele mentem a driver-rel, mert az nem tehetem. Előbb-utóbb valamiért frissíteni kell. Szóval lehet, hogy a probléma előbb vagy utóbb jelentkezett volna. És akkor már inkább előbb, amikor még nincs anyagi veszteség. Leszámítva, hogy egyre drágább monitort vettem, pedig eredetileg nem akartam annyit rááldozni, amennyi ráment. -
noPublicFG
senior tag
Lesz olyan lehetőség, hogy csak a Drivert telepítem, az appot nem? Ugy mint most?
plus ça change, plus c'est la même chose
-
md
kezdő
válasz noPublicFG #26 üzenetére
"az egyik legfontosabb tényező, hogy amíg a GeForce Experience nem volt kötelező, addig az NVIDIA App lényegében az lesz", szóval sajnos nem.
-
hapakj
senior tag
Eddig se volt égvilágon semmi baj az nvidia szolgáltatásaival
-
hapakj
senior tag
Úristen, mennyi idiótaság itt a fórumban. Eddig az nvidia szállította a legstabilabb legfaék egyszerűbb drivereket, visszamenőleg is rengeteg letölthető régebbi kártyákhoz is.
Most meg valami új béta felület, meg pletykák miatt tombol a hiszti -
hapakj
senior tag
válasz Acélfarkas #31 üzenetére
és? volt bármi problémád, amit egy ilyen hotfix driver oldott meg? vagy csak betanult szöveg abutól, hogy szar az nvidia, mer hotfix driver?
-
hapakj
senior tag
válasz Dragon3000 #32 üzenetére
miért kellene gyakrabban frissíteni?
-
Busterftw
veterán
válasz Dragon3000 #37 üzenetére
Szerintem az Nvidianak megvan az a statisztikaja, hogy mennyi bugot-problemat okoznak az outdated driverek.
Teljesen valid erv, hogy ez ellen tegyenek valamit.Ez kb hasonlo, mint amikor a Google akarta az Android frissiteset atvenni, hogy ne kelljen az OEM-ekre varni honapokat eveket.
-
csendes
őstag
Teljesen egyszerű a driverek kezelése a legtöbb linux disztribúcióval. Itt arról van szó, hogy az Intel és az AMD (néhány kivétellel [link]) nyílt forráskódú linux meghajtó programokat biztosít a videókártyáihoz, az nVidia pedig nem támogatja a nyílt forráskódot, ezért a zárt forráskódú nvidia meghajtók sokkal gyorsabbak általában mint a nyílt forráskódú nouveau driver [link] ami nem kap "gyári" támogatást
Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
Dragon3000
veterán
válasz Busterftw #38 üzenetére
Én leszarom, hogy mi valid érv a gyártó szerint, ha folyton el tud baszni dolgokat a driverrel és az meg a felhasználóknak okoz gondot és az egyetlen lehetőség a visszalépés lehetőségét vennék el a kötelező frissítéssel.
Az androidot nem keverném ide, mert ott az a gond, hogy android 6-7-es verziótól egészen a legújabbig van mind használatban és ez ellen akartak valamit, azért vga driver esetében nem hiszem, hogy 10 éves verziók nagy számban lennének használatban, és azok is max 15 éves vga esetében.
[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
veterán
válasz Dragon3000 #41 üzenetére
Driver verzio lehet nincs olyan regi nagy mennyisegben, viszont hetrol hetre no azoknak a szoftvereknek/hardvereknek a szama, amiket csak az uj driverekkel tudnak tamogatni.
Uj monitor jott a piacra, uj jatekok, uj szoftverek es azoknak a frissitesei, gondolj csak egy sima VLC vagy bongeszore, ott is hardveres gyorsitas van.Ezeket csak uj driverben javitjak, ahogy lathatod a changelogban mindig.
-
Dragon3000
veterán
válasz Busterftw #42 üzenetére
Akik nagyon régi driveren vannak, valószínűleg a nagy részüknek a hardver sem mai, illetve más szoftvereket sem sűrűn frissítenek, így nem akkora gond, főleg, hogy a fejlesztések mindig az új hardverekre összpontosítanak és idővel a régebbi megoldásoknál már semmi pluszt nem lehet tapasztalni, akár sebesség csökkenést is lehet tapasztalni, mert már nem optimalizálnak arra a hardverre... Na meg van, amikor nagyon nem megy a driver írás és előjön egy hiba, amit hónapokig tologatnak és akkor baszhatod a friss rendszered, ha ilyenbe csöppensz.
-
Busterftw
veterán
válasz Dragon3000 #43 üzenetére
Akkor mondom egyszerubben: adott egy 4080 es a kovetkezo 2-3 ev alatt megjelenik
50 G-Sync certified monitor, amibol az userek vesznek.
Aztan ha flicker meg anyamkinnya van, mert kene hozza uj driver amiben syncet, HDR-t, idle fogyasztast stb javitottak, akkor ezek az userek csak nezhetnek maguk ele.Es akkor meg megjeleno jatekokrol, szoftverekrol nem beszeltunk.
Sok a valtozo egy vga eleteben, teljesen mindegy, hogy milyen friss generacio. -
Busterftw
veterán
válasz Dragon3000 #45 üzenetére
Hogy érted hogy néhány ember?
Steam statisztika alapján elég népszerű a 4080. -
hapakj
senior tag
válasz Acélfarkas #36 üzenetére
éérdekes, szintén 20 éve nvidia kártya user, soha semmi probléma. hja egyszer. Amikor az SLI-s laptopomra raktam Windows 8.1 betat és azzal nem ment az SLI. De nem igazán tudni, hogy driver issue volt-e, mert végül lenovo vga bios update oldotta meg
-
hapakj
senior tag
válasz Dragon3000 #37 üzenetére
Igen, olvastam, ahogy említettem nekem ez spekuláció és pletyka kategória egyelőre.
-
Dragon3000
veterán
válasz Busterftw #46 üzenetére
A néhányat a g-sync kompatibilis monitor részre értettem. Az tényleg néhány embert érint ha frissen bekerül ép pár monitor. Aki meg képtelen arra, hogy frissítse a drivert, a g-sync bekapcsolása is gondot fog okozni.
A steam statisztika szart sem ér, vannak százalékok és kész, de nem tudjuk, hogy az mit takar. Lehet akár 1000 gép, de akár 100 millió is, de amíg erről hallgat a steam, addig nem sokat ér.[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
veterán
válasz Dragon3000 #49 üzenetére
Nagyjabol tudjuk, hogy 125+ millio Steam user van.
Illetve azt is tudjuk, hogy az Nvidia egy negyedevben-evben mennyi GPU-t ad el.
A Steam statisztika pedig generaciok ota lekoveti mas piackutato market share-t.Nyilvan koppra pontos darabszamot nem mutat meg, de saccperkabe igen, trendekre is jo.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen