Hirdetés
-
GAMEPOD
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Blindmouse_
aktív tag
válasz
Donki Hóte #42799 üzenetére
Gépfüggő, de van focusbeállítás, amikor csak akkor enged exponálni ha megvan az élesség a gép szerint, és van beállítás amikor bármikor elkattinthatod. AI Focus vs AI Servo. Mondjuk én agyvérzés közeli állapotokban tudok lenni mondjuk éjjel, állványon a gép, és próbálsz fókuszpontot találni a kuka sötétben hogy elkattinthasd, mert manual focusban te magad se látod rendesen az élességet.
-
-
KTTech
veterán
válasz
Donki Hóte #42796 üzenetére
Beállítható, h engedjen exponálni vagy se fókuszhiba esetén.
-
válasz
Donki Hóte #42796 üzenetére
Én sem értem mi történik, csak az eredményt látom.
-
-
válasz
Donki Hóte #42793 üzenetére
Nekifutottam ezzel a módszerrel, de valamiért nem hozott ki szignifikáns különbségeket. Figyeltem rá, hogy 45 fok, 1m, vagy közelebbről, de szinte semmi. Talán a 2020-as még enyhén életlenebb is ebben.
Próbaképp lőttem még egy kört azért az autós témával. Ott azonnal visszajönnek a különbségek. A találati arányban van leginkább óriási különbség így utólag nézve.
Lőttem pl 6-6 képet mindegyikkel, képek között kifókuszálva, hogy mindig nulláról induljon.
2020-as obi: 6 képből kb 4 tökéletes, 2 enyhén missed, de még azok is tök rendben vannak.
2025-3 obi: 6 képből kb 1 jó, 2 back fókusz, 3 teljesen vállalhatatlan (pont, mint amilyen a legutóbbi képen volt).Ez a trend pedig kb a teszt egészére is megfelel. A 2020-assal lőttem összesen már vagy 20-30 képet az autóról és 90% szinte tökéletes. Az újak pedig látszódnak milyenek. De hogy a papíros teszten ez miért nem jön ki...
-
válasz
Donki Hóte #42793 üzenetére
A 3. még nálam van az újak közül, megpróbálom ezzel is, köszi!
-
válasz
Chosen #42792 üzenetére
Sajna már nincs nálad egyik új obi sem, nem tudod kipróbálni, de én mindig a kinyomtatott fókusz tesztábrát szoktam lefényképezni (1 m távolságból, 45 fokos szögben), abból lehet látni, hogy nem jól fókuszál az obi, vagy egyszerűen életlen a képe valamilyen lencsehiba miatt.
-
válasz
Donki Hóte #42791 üzenetére
Csak az obi 2020-as, de kép most készült a többivel együtt természetesen. Az 5D II szolgáltatta az alapot mindegyiknek.
Van persze.
-
-
válasz
Chosen #42789 üzenetére
Úgy néz ki, hogy a harmadik, új EF 50mm 1.8 STM-et vissza kell vinnem...
Infó, ha valaki esetleg tervez venni mostanság, hogy mindhárom bolti, vadonatúj példányom messze elmarad a saját, 2020-ban vásárolt példányomtól.
Alább tesztképek, amin egy modellautót fotóztam kb 2 méter távolságból. A 2025 - 2 még egész vállalható, de a bukósisak ott se olyan éles, mint a régi példányommal.
(Mindegyikkel legalább 2-3 képet lőttem. Fókuszpont fixen középen, állványról, timerrel.)
-
-
Blindmouse_
aktív tag
válasz
Donki Hóte #42786 üzenetére
Hát igen, mondjuk nyilván olyat küldene amin nem látszik. Oda kell menni, felcsapni a vázra és kipróbálni.
Lehet kivárok akkor. Nem sürgős. -
válasz
Blindmouse_ #42780 üzenetére
A tükröződésmentesítő réteg sérülése csak ritkán látszik meg a képeken.
Ha az eladótól kérsz képeket, akkor akár 100 képet is tud küldeni, amelyeken semmi sem tszik
Ha viszont én csinálok vele képet, akkor 100-ból 100 képen tudom demonstrálni a hibát
(Ha a nap súroló fénnyel rásüt a külső lencse felületére, akkor ez a hiba komoly becsillanásokat tud okozni.)
-
Pityu.
nagyúr
válasz
Blindmouse_ #42784 üzenetére
Szerintem stm-et érné meg inkább venni.Anno én valamennyivel olcsóbban tavaly igaz az 39EFt volt 220volt-nál használtan 1 év garanciával akkor éppen vagy elvitték előlem a kicsit olcsóbbakat vagy csak személyes átvétel volt és az meg messze volt.
-
Pityu.
nagyúr
válasz
Blindmouse_ #42782 üzenetére
Én még annyiért nem láttam stm-et csak a sima II-es verziót.
-
Pityu.
nagyúr
válasz
Blindmouse_ #42780 üzenetére
Mennyiért eladó és te mennyit szánnál rá?
-
Pityu.
nagyúr
válasz
Blindmouse_ #42778 üzenetére
Ez lenne a hiba?
Esetleg ha ki tudod próbálni akkor meg tudod nézni mennyire látszik meg egy képen de lehetséges,hogy sokat nem jelent vagy max képszerkesztőben ha valami pici létszik el lehet tüntetni.Milyen objektív ez? -
Pityu.
nagyúr
Vagy a gépen kell állítani ,a felsőbb kategóriában össze lehet hangolni a gépet meg az objektívet.
-
-
Egy másik kérdés: vettem egy új EF 50mm 1.8 STM-et akcióban, de elég nehézkesen megy fel a vázra. A többi EF obim simán a helyére csúszik, kattan és stabil marad. Az új 50mm-nél forgatás közben érezni ellenállást, mintha szorulna/karistolna kissé.
Ez normális, elmúlik, vagy hibás darab lehet?
-
válasz
Donki Hóte #42773 üzenetére
Ez is igaz...
-
válasz
Chosen #42770 üzenetére
Pár beltéri tesztnél összelőttem őket WB-ben és még úgy is másnak tűnt szemre a fehéregyensúly. De akkor ez valós probléma ha jól értem, nem én néztem be valamit.
Az ember szeme (vagyis inkább az agya) szintén AWB-t állít, ami eléggé szubjektív.
Vagyis ha ott vagy a helyszínen és nézed a különböző gépek által készített képeket, akkor sem lehetsz biztos benne, hogy melyik kép adja vissza a legjobban a valóságot, mert lehet, hogy más meg másképpen látja
-
-
válasz
p_adam #42768 üzenetére
Huh, köszi!
Az első bekezdés aktuális is teljesen. Pár beltéri tesztnél összelőttem őket WB-ben és még úgy is másnak tűnt szemre a fehéregyensúly. De akkor ez valós probléma ha jól értem, nem én néztem be valamit.
Valóban, még ezzel is jó kérdés mennyire fair. Főleg ha az utolsó bekezdést nézzük, hogy igazán adott kamerára szabott beállításokkal lehet a legjobbat kihozni belőle.
Ezek alapján hajlok rá, hogy legyen mindkét teszt.
- Elsődlegesen, "out of the box" állapothoz legközelebbi összehasonlítás AWB-vel, standard profillal, de minél több szituációval. Ez még az eredeti célhoz is alkalmazkodna, mert az volt a kiindulás, hogy a gyári jpg amit kiad magából, az a legendás. (Csak az extra képjavítók lennének kikapcsolva)
- Másodlagosan pedig megpróbálom azért összelőni őket szituációtól függően. Az pedig egyedi beállítás lenne valahogy mindenképp a gyártói különbségek miatt.
-
-
p_adam
addikt
válasz
Chosen #42765 üzenetére
Először RAW fájlokat (is) érdemes összevetni úgy, hogy megnézni, mennyire másképp kezeli a fehéregyensúly beállítást a két gép, és azt hasonlóra belőni. (Nem érdemes ugyanazt használni copy-paste, mert eltérő márkák nem szokták ezt azonosan kezelni, de így szokták összevetni egyébként...)
Amennyiben sikerült megállapítani, hogy melyik merre húz, akkor utána lehet ennek a különbségnek a viszonylagos kiegyenlítésével dolgozni és JPEG-ben fotózni. Erre jönnek még a beépített profilok különbségei, ezekkel is szépen el lehet játszani, hogy melyek hajaznak egymásra, és finomhangolni.Akárhogy csinálja az ember, még ezekkel a lépéssel se mondható, hogy igazán fair lesz az összehasonlítás, ami miatt nehéz belőle nagy tanulságokat leszűrni. Hosszabb távon már más kérdés. Az "igazi" különbség nem egy-egy egymás melletti képből adódik, hanem abból a sok-sok eltérő helyzetből, amelynél a kamera a színeket kezeli.
A gyakorlatban nindegyik kamerát úgy érdemes használni, ahogy "jól érzi magát". A régebbi kamerákra talán a limitáltabb dinamika vagy ki tudja mi matt, de áltanánosságban jellemző, hogy RAW-ban sem olyan laposak a kontraszt és a színek, amitől sokkal egyszerűbb dolgozni velük (szvsz). Azt gondoltam hogy majd ez jó alap lehet arra, hogyan lehet új kamerákból kihozni hasonlót jobb dinamikával...(spolier alert: nem igazán lehet, csak elvétve, egyszerűbb mindegyiket kezelni azzal a "karakterével", amilyen, és abból kihozni valami jobbat)
-
Sziasztok!
Sikerült szert tennem egy 5D II-re.
Kifejezetten azzal a céllal vettem, hogy leteszteljem, hogy vajon tényleg legendásan jók-e a gépből kieső jpg színei. Tervben van, hogy összehasonlítanám pár modernebb vázzal, kifejezetten csak a színeket tesztelve (R6, Sony A7, Pana S5 II, stb, amit tudok kölcsözni majd éppen).Itt jön a probléma: hogy lenne fair, vagy érdekes a színek összehasonlítása vázak között?
1. AWB
Előny: Sokkal közelebb hagyom ahhoz, ahogy egy átlag ember fotózna vele.
Hátrány: Gyakorlatilag azt tesztelem, hogy melyik gép hogy tud WB-t választani és másodlagosan csak a színeket...2. Custom WB, azonosra belőve
Előny: Sokkal inkább kihozza a tényleges színkülönbségeket és nem -annyira- lesz faktor a WB
Hátrány: Nem tudom mennyire életszerű, hogy a városban mászkálva custom WB-t állítson valaki. Így "labor" tesztnek oké lenne, de való életben kb soha nem azt a végeredményt kapná valaki, mint a tesztben, nem?A metódustól függetlenül egyébként érdekes lehet ez bárki másnak? Azon is gondolkodom, hogy valami blogpost legyen-e belőle, vagy csak engem érdekel és tegyem el a képeket.
-
KTTech
veterán
válasz
Pityu. #42763 üzenetére
Minden módban, mindegy, hogy AF-S vagy AF-C (vagy Ai-Servo). A dSLR technológiából adódik a pontatlanság: nem a fő szenzoron, zárt hurokban történik az élességállítás (mondjuk ez a sebesség miatt az új gépeken sem teljesen zárt hurkú), hanem a féligáteresztő fő tükörön át - jelentős fénycsökkenés után - a segédtükörrel egy a fő szenzor síkjától eltérő síkban elhelyezett szenzoron történik az élességállítás, ráadásul az objektívek apró fizikai eltéréseit sem korrigálja semmi.
Elvileg matematikai úton tökéletesen korrigálható az eltérés (AF micro adjustmenttel), de a tükör mozgásából adódó eltérések illetve a sebesség miatt teljesen nyílt hurkú AF hibái már nem igazán. -
Roxx
tag
Hát én a 7DMKII t nem szerettem iszonyat pontatlan volt az AF benne a sima 7D jobb volt.
-
Pityu.
nagyúr
Szerintem ha jó áron van és olyat szeretnél akkor simán vedd meg nyugodtan.Én sem vagyok pl cserélgetős oké tudom modernebb gépek xy dologban többet tudnak pláne ha mondjuk milcet vesz az ember de pl tízen évig a canon 1100D-m el is elvoltam. Most egy canon 7D-m van de lehet ez is marad sokszor az emberek mikor cserélgetik a gépet és nem akik dolgoznak vele de mindig a fogyasztásnak próbálnak megfelelni bebeszélik maguknak,hogy ettől meg ettől biztos minden jobb lesz,mondjuk értem én a kényelmi funkciók ahogy a fejlődéssel bővülnek kevesebb szarakodással járnak dolgok de egyáltalán nem rosszak a régi gépek sem meg sok strapabíró van köztük.Amúgy az árak is durvák most pl újonnan egy alap gép kétszer annyiba kerül mint mikor régebben vettem az 1100D-t két objektívvel ez is szomorú és ez is agyalásra késztet sok embert.Pl egy ismerősömnek most segítettem gépet venni amit kinézett akciósan volt őjonan 200EFt egy objektívvel én találtam neki egy gépet ami ugyan az a típus jobb kit objektívvel kb 3x használták és meg lett 115Eft-ból.
-
Roxx
tag
Nem igazán akarnám továbbadni én nagyon jól elvagyok a dslr el.
-
Roxx
tag
Sziasztok.Canon 5DMKIII at érdemes még venni most elég jó áron lehet őket kapni...
-
-
Pityu.
nagyúr
Nekem egy olyan kérdésem lenne,hogy adott egy töltő Canon 2000D-hez aminek angol csatlakozása van ezt a kábelt,hol lehet beszerezni?Már ha cserélhető
Nem ilyesmi lenne?
-
Roxx
tag
Sziasztok.Canon 90D vel van valakinek tapasztalata?
-
Régi szép idők relikviái kerültek elő a szekrény mélyéről
-
Faby
senior tag
válasz
p_adam #42744 üzenetére
Ja, egyszer ez jól megszívatott. A fiam elkérte a 77D-t, és amikor visszaadta (valami társasági bulit, vagy mi a fenét fotózott), nem fókuszált az expo gomb félig lenyomására. Mire kiderítettem, utána érdeklődtem nála, hogy mégis mi a tökömet csinált a géppel/objektívvel, addigra lőttem egy csomó fókuszhibás képet.
-
-
vlevi
nagyúr
válasz
Donki Hóte #42745 üzenetére
Akkor jól sejtettem, hogy a 450D-vel szerzett tudásom egy kissé elavult
-
-
vlevi
nagyúr
válasz
Donki Hóte #42742 üzenetére
Nem ismerem az 1300D menüjét, csak a 450-t, de ott nem lehet kikapcsolni az automata fókuszt, csak a módját lehet állítani. Szóval bármi legyen is, ha az objektíven be van kapcsolva az AF, a váz fókuszálni fog.
-
-
nhpeti
tag
Sziasztok!
Ne kövezzetek meg, abszolút kezdő fotós vagyok, első használt DSLR gépemet vettem meg (Canon 1300d kit obival).
Azt tapasztalom, hogy hiába van az objektív AF módba kapcsolva (ilyenkor ugye manuálisan nem is tudom "tekergetni" a fókuszt), csak a teljes automatikus programban fókuszál automatán a fényképezőgép, Av módba (rekesz előválasztás) például abszolút nem.
Ennek így kell működnie, én nézek be valamit, vagy hibás a készülék? -
rsa4c, zafiridas Köszi, kipróbálom őket és jelzem melyik volt sikeres.
-
Sziasztok, ki kellene olvasnom több db 5D3-exposzámot, van valami ingyenes működő lehetőség? Eoscounter nem tudta kép alapján a többi meg mind fizetős. (ha egyáltalán tudják) Köszi ha van tippetek!
-
gyapo11
őstag
válasz
Zwodkassy #42729 üzenetére
Föltettem a 6D kártyájára, de nem használom. Van pár másik vázam, inkább azokkal fotózok. Pedig van benne pár ügyes dolog, hangra exponálás pl. Nem tudom mennyi a késleltetése, de üveg cuccot szétlőni légpuskával és lefotózni, ezt kézből nemigen lehet elkapni. A másik ilyesmi szappantartókra a CHDK, abban is vannak ügyes dolgok.
-
válasz
Donki Hóte #42730 üzenetére
Megvalla az őszintét, tavaly olvastam róla először.
Aztán idő és energia hiányában elmarad a próba.
Most újra eszembe jutott 😁 -
-
Magic Latern-t használ valaki?
Mik a tapasztalatok? -
760D vagy 77D gépeket keresek, "kicsi", második, szaladgálós gépnek.
Alig találok ilyen hirdetéseket. Ezek ilyen ritkaságok? -
duni84
aktív tag
válasz
Donki Hóte #42722 üzenetére
én mondjuk pont kedves és türelmes is vagyok, de ezek szerint nem is kérdezni szeretett volna, hanem csak megosztotta velünk, hogy "mi lesz", mi pedig próbáltunk segíteni (ezek szerint mégsem elég kedvesen), hogy az az elképzelés hogyan lehetne ugyanakkora összegből jobb is. de majd ha külföldiül is ugyanezt a tutit mondják meg, akkor talán kiderül, hogy a németek sem kedvesebbek vagy türelmesebbek
persze honnan is tudhatnánk, hisz nekünk nem volt a felsoroltak közül egyikből sem több példányunk is
-
SkyTrancer
senior tag
válasz
KFORboy #42714 üzenetére
nekem régebben volt canon 6d-m és egy sigma 24-105-F4-el használtam
Teljesen rendben volt a fókusz és a képminőség is annak ellenére hogy nem canon
Sokáig nagyon sokáig gondolkoztam mi legyen, de a 6d-vel ár érkékben semmi jobbat nem találtam
ISO is nagyon patika volt benne szóval amiket leírtál szerintem rendben van
Ha valami mégsem lenne kerek később lehet obikat váltani de a váz az oké ár értékben
Semmit nem tudnék mondani helyette most canon oldalon hasonló árban
-
-
wms
senior tag
válasz
KFORboy #42720 üzenetére
Már ne is haragudj, de kész tényként közölted a 6d-t!
Költséghatékony és FF is legyen, ezért írtuk, hogy jó az elképzelésed! A 6Dll, Nikon D750 nagyságrendekkel többe kerül. Esetleg még Nikon D610, amihez szintén felépíthető az az obisor, amit írtál. Aztán van még a Pentax, de azt én nem annyira ismerem és jóval szűkebb a használtpiac. Máskor vagy fogalmazz pontosabban, vagy adj meg egy összeghatárt, úgy sokkal könnyebb segíteni.
Meg persze írhatsz a német fórumokba is, így talán mindannyian jobban járnánk.
Ja és persze szívesen! -
KFORboy
senior tag
Srácok, FF kedvező ár/arányú használt váz opciókat szerettem volna igazából, avagy megerősítést, hogy a 6D tuti.
Az obikat eldöntöttem már, van elég év tapasztalatom, tudom mire számítsak, köszönöm !
Használtam is már canont, tudom, hogyan kell fogni, használni, a palacsinta kerék csodái, ésatöbbi.
Szimplán típusszámok terén sosem ástam bele magam mélyebben, lévén minek mikor Nikonon voltam és munkára is elég volt egy rendszer.Úgy érzem jobban jártam volna, hogyha megint inkább német fórumon kérdezek be és hanyagolom a PH lapcsaládot.
Vegyük úgy, hogy inkább nem kérdeztem semmit. -
duni84
aktív tag
válasz
KFORboy #42716 üzenetére
igaziból válaszolt a kérdéseidre
a canon 50-ből tényleg max az 1.8, ami ajánlott max 20e forintig. a canon 50 1.4 nagyon nem éri meg az árát még jóárasítva sem. akkor már inkább bármelyik 3rd party. 24-70-ből viszont inkább a canon, ha nem akarsz 10-ből 7 képen mellément fókuszt nézegetni utólag.
-
wms
senior tag
válasz
KFORboy #42714 üzenetére
Szerintem jó az elképzelésed! 24-70 gyári is elég sokszor bukkan fel jóárasítva ezért én inkább ebben gondolkodnék, mint egy bizonytalan fókuszú third party obiban. A 50-esek közül az 1.8-ast ajánlom fillérekért, telében pedig jó a 70-300, de nagy csodát ne várj tőle.
-
KFORboy
senior tag
válasz
rednifegnar #42715 üzenetére
Mindenre is válaszoltál... csak arra nem amit/amiket kérdeztem...
Cool 👍
-
rednifegnar
senior tag
válasz
KFORboy #42714 üzenetére
50 1.4 eleg gyenge cucc.
Canonon is kinlodas a manualozas, en azert biztos nem vennek canont, van ugyan fenymeres de kb itt vege is. Rendszerben kell maradni. Ha pentax obik vannak akkor pentax vaz kell. Canon vazhoz meg canon obit oszt mukodik. Filing az nincs jo bumszli minden, muanyaggal boviben.
-
KFORboy
senior tag
Halihó
Szeretném kérni a türelmesebb és kedvesebb fórumtársak segítségét.
Régébben fotóztam, szakmai szinten.
7 éve leraktam a dolgot.
Mostanában újra ambíciót éreztem, hogy hobbi szinten, élmények megörökítésére legyen egy vázam és pár obim.Nem érdekel milyen nehéz és kényelmetlen egy DSLR és felszerelése.
FF és költséghatékony használtpiaci elgondolás, eddig 6D van a szemem előtt, akár 100k feletti expós.
24-70mm 2.8 third party
50mm 1.8 vagy 1.4 canon
70-300mm nem fényerős akármi obik, tehát úgy a szokásos, semmi extra olcsóságok.Nikonról jövök.
Takony koromban Pentaxon voltam, nagyon szerettem régi manuál obikkal ügyeskedni, mostanában is lenne rá időm és türelmem, ezért térek canonra, ugyebár ez nikonon nem lehetséges.Nektek van-e jobb ötletetek ettől ?
Köszönöm előre is !
-
jattila48
aktív tag
válasz
SkyLine3000 #42711 üzenetére
Nem nyelvtan náciskodásból, de:
"mint vázak, mint obik"
helyett:
mind vázak, mind obik -
válasz
SkyLine3000 #42705 üzenetére
Nekem 26ezer expó van az 5D mkII-mben
Kívülről is olyan mintha új lenne.
Meg 330ezer expo biztos látszik a vázon is az a baj, lehet le is van harcolva. -
SkyLine3000
addikt
Ha elhagyják a mechanikus zárat és kvázi olyanok lesznek, mint a mobiltelók, végre nem kell majd ilyenekkel foglalkozni.
Addig a milceknél is ott a mechanikus zár, ami továbbra is elromolhat. Mire a 700D-m eladósorba kerül, talán nagyobb lesz a választék, mint vázak, mint obik tekintetében és akkor esetleg váltok.
Bár, az még nem most lesz.
-
PuMbA
titán
válasz
SkyLine3000 #42709 üzenetére
Milyen jó lesz a mostani MILC-ek esetén, hogy használtan nem kell nézni ilyeneket már, hogy zár meg zárcsere. Hamarosan a legtöbbjükben mechanikus zár már nem is lesz
-
SkyLine3000
addikt
Nekem még nem volt ilyen esetem, de ha a zár megdöglik, akkor egy zárcsere megoldja. Ha mellette más nem ment tönkre. Ahogy felettem is írták, lehet, ma ár nem olyan drága bele egy zár és ha cserélik, akkor ismét sokáig elketyeg. Ennek azért érdemes utánakérdezni elővigyázatosságból. Nekem kb életem végéig elég lenne egy ilyen új zár.
A lényeg. Nem kevés a 330e expo, ami lehet, még ugyanennyit elmegy, de lehet, pár 10e után behal. Ezt sajnos előre nem tudni. Azt meg nem tudom, az 1Dx zárját amúgy hány 100e expóra tervezték. -
Roxx
tag
válasz
És ha mondjuk megadja magát a zár azt egy zárcserével meglehet oldani?vagy más is tönkre szokott menni?
-
SkyTrancer
senior tag
régebben 60ezreket elkértek egy mark 3 zárcserére, mostanában ha még cserélik szerintem olyan 30-40 ezer körül mehet, de ajánlatot kell kérni pl camera kft-nél
-
válasz
És mennyibe fájna egy zárcsere?
-
SkyLine3000
addikt
Használtan, kevés expós (értsd: 100e alatt) FF vázat baromi nehéz venni. Nagyon ritka, hisz ált. ezeket munkára veszik és jól televágják expóval.
330al én sem vennék. Ettől függetlenül lehet, elmegy 600ig, vagy tovább is, de ezt nem lehet tudni. Lehet, megveszed, kattintasz pár 100-at és annyi. Ki tudja, hogy ,milyen körülmények közt használták.
-
Roxx
tag
Sziasztok.Esetleg még amin gondolkodtam az az 5DMKIII lenne sokat fotózok rossz fényviszok közt nem lenne gond ha bírná a magas isot a gép.
-
PuMbA
titán
Simát nem, mert csak a középső 1 darab fókuszpontja tud a 61-ből f/8-on fókuszálni. 1DX Mark II már jóval izmosabb fókuszban, mind a 61 pontja képes erre.
Arra viszont figyelned kell, hogy a nagyobb Full Frame szenzor miatt a fókuszpontok csak középtájt lesznek, ellentétben a 7D Mark II-vel szemben, ahol szinte kiér a széléig.
Új hozzászólás Aktív témák
- Olympus m.zuiko digital ed 75-300mm f/4.8-6.7 ii objektív
- Canon EF 70-200mm f/2.8L IS II USM -Dobozos, újszerű-
- Komplett fotós szett (Canon EOS RP + Canon RF 35mm f/1.8 Macro IS STM + rengeteg tartozék)
- MANFROTTO 190XPRO3 Carbon állvány
- Sigma 60-600mm f/4.5-6.3 DG OS HSM Sports objektív ( Canon ) -Újszerű-
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- MSI B550 GAMING GEN3 AM4 DDR4 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest