Új hozzászólás Aktív témák

  • K1LLMy53Lf

    senior tag

    Ahogy ígértem, megpróbálom leírni a véleményem a xDuoo X2-ről úgy, hogy valamennyi elképzelésetek lehessen róla, hogy mégis hogy szól/mit tud :)

    Ez azért nehéz ugyebár, mert nem nagyon volt különálló lejátszóval tapasztalatom, konkrétan nagyon sokáig a telefonomról hallgattam zenét (Lenovo A660), így alapvetően amikor megvettem a lejátszót ehhez tudtam viszonyítani.

    Fizikai tekintetben: egy masszív, zippo nagyságú kis játékos. Kézben tartva olyan érzetet kelt, hogy nyugodtan földhöz is vághatnád, nem lesz semmi baja (persze, nem próbáltam ki :) ), a jack dugó és a microSD slot is 110%ig profi, precíz, nem lötyög, full passzentos az egész.

    SW oldalról: szerintem teljesen jól kezelhető, az olcsó lejátszóktól megszokott módon a mappákat/file-okat időrendbe rakja (hallottam olyan meséket, hogy a "nagyok" tudnak valódi ABC-sorrendbe rendezni :) )
    Mappamélységet nem tudom, nem teszteltem igazán. 2szintig biztos, hogy vígan tudja kezelni (ennyit használok)
    Támogatott file-ok közül első nap próbálgattam párat, de nem nagyon akartam vele vacakolni, igy amit tapasztaltam: .cue file-okat nem támogatja, .wv-t nem támogatja, mp3at mindent megeszik, .flac-et mindent megeszik, .ape-t lejátssza, viszont, ha lejátszás közben mászkálsz a könyvtárakban, hogy másik számot keress, akkor megadja magát és jó kis statikus zajjal jutalmaz :) ezek tudatában az összes zenét darabolt flac-ként tárolom rajta :)
    EQ-t nem próbáltam, annyi biztos, hogy nincs custom opció ahogy végigfutottam a választási lehetőségeken.
    Töltési idő szgép/usb-n keresztül 3-4óra max, természetesen használat közben is lehet tölteni.
    Lejátszási iső 16bises flac file-ok esetén (P3, 22-24/40es hangerő) 8-10üra

    Hang szempontjából: a mai nap folyamán "sajnos" volt szerencsém kipróbálni egy Colorfly C3ast (azért sajnos, mert fáj, hogy annyira rossz SW szinten a Colorfly, más különben vissza nem adtam volna, de jobb a békesség, mert hamar úgy járt volna, mint Tulku kolléga D2-je:B)

    Mivel ezt a lejátszót legalább néhány tapasztaltabb fórumozó ismeri/hallotta, igy ehhez viszontitva talán pontosabb képet kaptok :)

    Mivel a Colorfly véleményem szerint minden fontosabb (hang szempontjából) dologban jobb, mint az xDuoo, ezért a legegyszerűbb, ha "pontozva" írom le az xDuoo tudását. Fülhallgató a megszokott P3 természetesen :B

    Szóval, ha a Colorfly C3 100/100, akkor a xDuoo X2:

    - részletességben: 75-80/100, szinte az összes 16bites flac zenémben egyértelműen új hangok jelentek meg, nagyon ledöbbentem...

    - térben: 85-90/100, érezhetően "tágasabb" az egész, nem sokkal, de mégis ott az a "10-15%"

    - alapvetően nem sokat hallgattam, így külön-külön a mély/közép/magas tartományt nem volt időm megfigyelni, ami viszont nagyon feltűnő volt, hogy a Colorfly mintha a mély tetejét/közép alsó részét kicsit kiemelné... azért gondolom, hogy ez a lejátszó sajátossága, mert ez a tartomány a c3hoz képest az x2 és a teló esetén is hátrébb van, és az ének van elől, c3nál pedig majdnem annyira elől van ez is.

    - amiben viszont a xDuoo nyer az az erő... a C3 30-32/40en szól olyan hangosan, mint az X2 22-24/40en. (a telefonom max hangereje egyébként az X2 18-19/40es hangerejének felel meg:)) )

    Hát ennyire futotta tőlem az "elemzés". Remélem azért segít valamelyest.
    Biztos van valaki (akár többen is), akik hallottak C3at és Sansa-t is, igy indirekt módon valamennyire be lehet lőni, hogy az X2 a Sansa-khoz képest milyen lehet. (persze, ha adtok valamennyire erre a leirásra :B)

    Ami biztos, ahogy ezt már többször említettem itt: ilyen kategóriájú telókat (mint az enyém) bőven érdemes leváltani vele, ahogy ez igaz elméletileg a Sansa lejátszókra is. Főleg, ha forrásigényesebb fülessel akarjuk hallgatni.

    Bármi hülyeséget/érthetetlen dolgot írtam nyugodtan kérdezzetek. (este is van, nem is értek hozzá stb. szóval halmozottan hátrányos helyzetben vagyok ;] )

    Én pedig most szépen, csendben próbálom túltenni magam és elfelejteni a C3as hangját :(
    Illetve reménykedem, hogy az X3 fog tudni annyit, mint a C3, vagy esetleg létezik ebben az árkategóriában hasonlóan jó, de nem touchscreen-es lejátszó?

    [ Szerkesztve ]

    "...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!

Új hozzászólás Aktív témák