Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ledgeri

    nagyúr

    Kis infó, mert jó érzés volt átlátni a fentiek szerint működve:
    A ublock origin, mint tudjuk böngésző kieg, így csak a böngésző forgalmát mutatja,
    a fentebb is említett pi-hole/hardverre rakott adguard meg az egész gép forgaémát mmutatja.
    A kettő közé ajánlom feltenni a portmaster programot, amiben meg a PC-n futó programok között tudunk vizsgálódni, ki merre, mivel kommunikál.

    Ezt azért írom, mert hogy ha egy oldal el akarna érni egy szervert, akkor foghatja a ublock, a portmaster, és a pi-hole (esetemben meg openwrt).
    Pont épp emailfiók átnézőben voltam, és kb 1500-2000 emailt néztem át, mindenhonnan érkezőt, 2-3 óra volt. Outlookon (web) keresztül, és minden mail akart betölteni valamit kívülről is (képet, trackingpixelt, egyebet), de mivel ublockban ezek tiltva vannak alapból, és a webkliens-ből is csak minimumot engedtem ki, így a portmasterben láttam, hogy míg a böngésző csak a mozillát pingelte, meg az outlookal beszélt, addig a ublock az megfogott 4000+ lekérést kb 100-200 kiszolgáló felé.
    (ha nem tiltatok alapból mindent akkor nem tűnik fel, hogy jéé az ami alapból 5-20-50, az most miért >4k, a kis szám a ublock logó felett)

    Na ekkor dobban meg a szív, és értékelődik át az élet. (És ilyesmi tapasztalat mondatja velem, hogy aki le " az rossz reklámblokkoló"-zza a ublockot, az nem tudja mit beszél. :R)

    Miniblog mára vége! ;)

    [ Szerkesztve ]

    // #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

Új hozzászólás Aktív témák